Продавале храна собрана од депонија

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Продавале храна собрана од депонија

25.07.2009 15:45
Дрисла
Фрлена храна на депонијата Дрисла завршувала на трпезите на скопјани. Замрзнати риби, месо, салами, чоколади, сокови, се изнесувале од депонијата и се продавале по скопските пазари.
Случајот денеска го обелодени полицијата. Двајца се уапсени Исмет Биљали и Красничи Брахим цели три месеци имале нечист бизнис со расипана храна. Од депонијата Биљали ја извезувал храната надвор, за ефтина цена му ја продавал на Красничи, а тој ја дистрибуирал низ пазарите во Јурумлери, Трубарево, Шуто оризари.
„Засега немаме доволно докази дека и вработените во Дрисла биле инволвирани во конкретниот случај, но се уште продолжуваме да работиме, така што се работи ма утврдување евентуално на начинот како истиот, односно прво осомничениот, успевал прехрамбените продукти да ги изнесе“, изјави Иво Котевски, портпарол на МВР.
Депонијата за криминалот на Биљали била отворена, за камерата на А1 денеска немаше пристап. Чувари излегоа од сите страни, ни беше кажано дека е забрането снимање.
И додека вчера инспекторите од дирекцијата за храна говореа колку мостри од храна земале и какви сугестии давале во објектите, скопските пазари најверојатно не им биле во агендата.
Во друштво на муви, оси и на 40 степени распослани на картонски тезги се продаваат месо, риба, јаца, млечни производи. Некои од нив можеби веќе и со поминат рок, донесени од Дрисла.

A1

E ova se vika biznis ideja...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
АААААААјјјјдеееееее......идиотизам...срамота...се прашувам дали луѓето сеуште ке имаат вакви “генијални“ идеи ако нема економска криза и нивото на невработени да е макс 5%...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
а тој ја дистрибуирал низ пазарите во Јурумлери, Трубарево, Шуто оризари.
Ето ти белаја, далеку ми се пазариве, не носат нешто низ центарот?

Бре, не испоотруја со овие бизниси.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Во друштво на муви, оси и на 40 степени распослани на картонски тезги се продаваат месо, риба, јаца, млечни производи. Некои од нив можеби веќе и со поминат рок, донесени од Дрисла.
A1
E ova se vika biznis ideja...
Да..... ова се вика бизнис идеја без странски инвестиции........:ija::ija:.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
И идејата е инвестиција :) домашна додуша, нема да влезе во статистика на странски инвестиции.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не е лошо да се спомене дека ваква вест доаѓа со причина.Досега управувањето со Дрисла ја имаше Комунална Хигиена,од која и фактички живееше претпријатието,а од сега Дрисла ќе ја земе владата.Што,зошто и како е долга приказна.Тоа да видите каков бизнис е,а не ова со хранава,ситница :smir:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи сепак мислат дека сме глупи ко ноќ и неинформирани :smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Jас пак чуди се одкаде Македонија најефтина земја за живеење во последно време.:pos2:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
:pos2::pos2::pos2:
Абц не си нормален мајке ми :pos2:
Го одгатнавме и тоа прашање,следно на маса,зошто сме најглупи?

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
:pos2::pos2::pos2:
Абц не си нормален мајке ми :pos2:
Го одгатнавме и тоа прашање,следно на маса,зошто сме најглупи?
не сме сите „најглупи“.

најглупи се тие македонци кои нон стоп (и во СРМ и РМ и во ФИРОМ и денес) некој друг е крив иако немаат ништо создадено?

најглупи се тие што нон стоп се полни со цинизам, наместо со идеи за работа. најглупи се тие што нон стоп се жалат, а не превземаат ништо...

итн.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Јас би рекол заостанување во однос на интелектуалните способности, за греота.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
не сме сите „најглупи“.

најглупи се тие македонци кои нон стоп (и во СРМ и РМ и во ФИРОМ и денес) некој друг е крив иако немаат ништо создадено?

најглупи се тие што нон стоп се полни со цинизам, наместо со идеи за работа. најглупи се тие што нон стоп се жалат, а не превземаат ништо...

итн.

Се потпишувам под овој пост , додавајќи дека покрај горенаведената група најмногу ме иритираат оние кои жалат за подобри времиња и сеуште не сфатиле дека нешто требат и сами да сработа место да се надеват на помош од државата, а секако ако за постарите имам разбирање , не ми е јасно како може кај младата генерација да ја има оваа негативна појава иако повеќето не ни биле родени во тие „добри„ времиња...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
A спечалиле ли барем убаво?

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Мене ме интересира како незабележно одмкнале толку храна од депонијата (така беше пренесено на вести)?

И каде се владините инспектори да регулираат уништување на прехрамбени продукти (колку што знам, за тоа има прописи, и не може туку така да си фрлаш у депонија)?

не сме сите „најглупи“.

итн.
А, овие со трујачкиов бизнис, така креативни и снаодливи биле.
Ние тука уствари, само им љубомориме.

Kajgana Shop

На врв Bottom