Пријател е оној што знае се за тебе и покрај тоа се уште те почитува

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.003
Поени од реакции
12.624
хх...денес се деси нешо шо ме терат да мислам дека немат...да ги имаше,скроз поинаку ќе постапеја,а не така како шо постапија...ќе видиме како ќе се одвиват све

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Во денешно време сеуште ги има вистинските другари...ама полека и тие се губат.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Постојат вистински пријатели, но се многу ретки. Од големо друштво, што порано сме резервирале по три маси во кафичите и на прослави и родендени сме се собирале во број поголем од 30, денес имам вистински две пријателки и четворица пријатели. Само тие останаа покрај мене кога ми беа најпотребни, а истото и јас го правам за нив.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Имам 3 машки најдобри другари и 1 женско најдобра другарка, али она баш НАЈДОБРИ, а денес го покажаа тоа по 1000-ти пат.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
radmila: e pa jebi se
radmila: stvarno sam rekla da si za batine!!!!!
radmila: od fala nema nista!!!!!
radmila: nego da se dovodis u red!!!!!
radmila: a ja sam uvek tu za tebe!!!!
radmila: i mozes da pricas sta hoces briga me,ja te nikad necu ostaviti!!!!!
radmila: e tako
radmila: sad moze cao!

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Има, не многу ама има. И ако го имаш чувај го и негувај го другарството.:smir::wink:Суров е светот, сурови се и луѓето, многу малку мислат на вредностите и љубовта, затоа ако имаш другар што е тука за тебе, ти си среќен човек, но и ти биди тука за него.:helou:

Член од
4 јули 2008
Мислења
385
Поени од реакции
18
има да...ама ретко се наоѓаат..значи иам големо друштво..се знам со луѓе на сите страни..ама сепак имам само 2 ипол вистински др.(2ипол зашто не сум сигурна у едната) и 2ца онака вистински другарии..и супер ми ее:wink:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Се си мислам дека имаше една ваква тема..ама добро ај ќе пишам и тука.

Вистински пријател не е некој со кој си постојано заедно. Вистински пријател е оној кој знае да ти помогне кога навистина ќе ти треба помош. Оној кој е среќен кога си и ти среќен, кој плаче кога ти плачеш..кој се радува на твоите успеси и безрезервно те поддржува. Вистинскиот пријател знае и да ти каже дека грешиш, и дека не е тоа така, наместо да се смешка и да остави да погрешиш.
Малку вакви пријатели има, скоро и да ги нема. Да, јас имам пријатели но знам дека не ми се вистински. Знам дека од нив нема да побарам помош кога ќе ми треба, затоа што нема да ми помогнат. Со нив ги споделувам скоро сите работи кои ми се случуваат..освен оние што навистина ми значат и се резервирани само за мене.

Наспроти нив имам и две вистински пријателки. Не се постојано до мене како сите останати, но секогаш се тука кога ми требаат. Да можеби ги гледам и еднаш неделно но разбирливо ми е и тоа, сите ние си имаме свои обврски кои не преокупираат.

Член од
26 септември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
2
Па верувам дека постои такво другарство( колку што може да се верува во ова време).Тука сум за нејзе кога и да и требам а и таа е секогаш покрај мене кога ми е најтешко,најубаво.... Знае да ме ислуша,знае да ми даде совет,знае да ме искара,да биде реална .... верувам дека цел живот ќе бидеме тука една за друга.

Член од
27 септември 2008
Мислења
3
Поени од реакции
1
Се си мислам дека имаше една ваква тема..ама добро ај ќе пишам и тука.

Вистински пријател не е некој со кој си постојано заедно. Вистински пријател е оној кој знае да ти помогне кога навистина ќе ти треба помош. Оној кој е среќен кога си и ти среќен, кој плаче кога ти плачеш..кој се радува на твоите успеси и безрезервно те поддржува. Вистинскиот пријател знае и да ти каже дека грешиш, и дека не е тоа така, наместо да се смешка и да остави да погрешиш.
Малку вакви пријатели има, скоро и да ги нема. Да, јас имам пријатели но знам дека не ми се вистински. Знам дека од нив нема да побарам помош кога ќе ми треба, затоа што нема да ми помогнат. Со нив ги споделувам скоро сите работи кои ми се случуваат..освен оние што навистина ми значат и се резервирани само за мене.

Наспроти нив имам и две вистински пријателки. Не се постојано до мене како сите останати, но секогаш се тука кога ми требаат. Да можеби ги гледам и еднаш неделно но разбирливо ми е и тоа, сите ние си имаме свои обврски кои не преокупираат.
e vakov odgovor barav..taka e se sto kaza do zbor..znaete zosto ja pocnav ovaa tema..znam dve licnosti sto bea onaka ama bas zaedno vo se..loso arno..tuka bea edna za druga..i neznam koj spomena..im pukna filmot..se sluci so se sluci..i kraj..nikoj da popusti..a zosto sum ja celo vreme megu niv znam deka i ednata i drugata si falat megu sebe..i dvete sakaat onaka da se izguskaat sto se vika..ama nisto od toa..dvete pogresija..a niedna ne priznava..sega sekoj si trgna po svoj pat..se pravat ko ic uvo da ne gi boli ..si teraat svoja prikazna..e toa mi bese..i jas uste se nadevam deka gi ima tie vistinski drugari..imam 1 najdobar drugar..i 1 najdobra drugarka..i veruvajte dosta mi se..ne e prasanjeto vo toa kolku se..nego koi se..ne e biten kvantitetot nego kvalitetot..znam deka i na dvajcata mozam da im se obratam vo bilo koe vreme za bilo sto i oni isto na mene..imam otvoren i iskren odnos so niv..i bas toa sto vikas koga ke vidam ja ili oni deka nekoj od nas e vo krivo..ednostavno ke si kazeme so najdobra namera da sprecis da dojde do nekoja glupost..i kako znam deka oni mi se vistinski prijateli..zosto sme pominale niz mn gluposti..niz onakvi karanici za bas nebitni stvari..sme se karale sme terale inat..ama se toa trealo 1 den..znam ja sum zgresila idam ja se izinuvam..znae on/a zgresil doaga se izvinuva i treame dalje kako nisto da ne bilo..zosto i na toa se temeli vistinskoto drugarstvo..iskrenost..razbiranje..prostuvanje..sekoj moze da zgresi pa redno e da mu se prosti..

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..имам само две другарке..на кои навистиан можам да рачунам..иако во друштво сме повеќе од 10 девојки....но само на две све можам да им кажам..и никогаш нема да ме изневерат..знам...а нешто задње е да зборат зад грб..
...денес е нешто мн ама мноооооогу ретко да најдеш вистински пријател......денес сите се за корист :jaj:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
имам повеќе вистински другари

Член од
25 септември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
има има ехххххе....само треба да ги најдеш да ги освоиш..пред си да бидеш ти вистински другар а после тоа се само си доага:)

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Имав една што мислев дека ми е вистинска другарка , ама излезе дека не ми е...па после дооолго време имав само другари и другарки,на кои баш и не им се доверувам многу, се до пред 4-5 месеци кога како преку нок да се поврзав со една личност на која можам да и кажам се

Kajgana Shop

На врв Bottom