e vakov odgovor barav..taka e se sto kaza do zbor..znaete zosto ja pocnav ovaa tema..znam dve licnosti sto bea onaka ama bas zaedno vo se..loso arno..tuka bea edna za druga..i neznam koj spomena..im pukna filmot..se sluci so se sluci..i kraj..nikoj da popusti..a zosto sum ja celo vreme megu niv znam deka i ednata i drugata si falat megu sebe..i dvete sakaat onaka da se izguskaat sto se vika..ama nisto od toa..dvete pogresija..a niedna ne priznava..sega sekoj si trgna po svoj pat..se pravat ko ic uvo da ne gi boli ..si teraat svoja prikazna..e toa mi bese..i jas uste se nadevam deka gi ima tie vistinski drugari..imam 1 najdobar drugar..i 1 najdobra drugarka..i veruvajte dosta mi se..ne e prasanjeto vo toa kolku se..nego koi se..ne e biten kvantitetot nego kvalitetot..znam deka i na dvajcata mozam da im se obratam vo bilo koe vreme za bilo sto i oni isto na mene..imam otvoren i iskren odnos so niv..i bas toa sto vikas koga ke vidam ja ili oni deka nekoj od nas e vo krivo..ednostavno ke si kazeme so najdobra namera da sprecis da dojde do nekoja glupost..i kako znam deka oni mi se vistinski prijateli..zosto sme pominale niz mn gluposti..niz onakvi karanici za bas nebitni stvari..sme se karale sme terale inat..ama se toa trealo 1 den..znam ja sum zgresila idam ja se izinuvam..znae on/a zgresil doaga se izvinuva i treame dalje kako nisto da ne bilo..zosto i na toa se temeli vistinskoto drugarstvo..iskrenost..razbiranje..prostuvanje..sekoj moze da zgresi pa redno e da mu se prosti..Се си мислам дека имаше една ваква тема..ама добро ај ќе пишам и тука.
Вистински пријател не е некој со кој си постојано заедно. Вистински пријател е оној кој знае да ти помогне кога навистина ќе ти треба помош. Оној кој е среќен кога си и ти среќен, кој плаче кога ти плачеш..кој се радува на твоите успеси и безрезервно те поддржува. Вистинскиот пријател знае и да ти каже дека грешиш, и дека не е тоа така, наместо да се смешка и да остави да погрешиш.
Малку вакви пријатели има, скоро и да ги нема. Да, јас имам пријатели но знам дека не ми се вистински. Знам дека од нив нема да побарам помош кога ќе ми треба, затоа што нема да ми помогнат. Со нив ги споделувам скоро сите работи кои ми се случуваат..освен оние што навистина ми значат и се резервирани само за мене.
Наспроти нив имам и две вистински пријателки. Не се постојано до мене како сите останати, но секогаш се тука кога ми требаат. Да можеби ги гледам и еднаш неделно но разбирливо ми е и тоа, сите ние си имаме свои обврски кои не преокупираат.