Пристигна Златниот Ангел "Факелоносец"

H

HoT IcE

Гостин
Дечки, доста хејт, ќе ве молам.
Не ја бранам власта, ама пред некој ден се вратив од екскурзија, по Европа бев(Виена, Прага, Братислава, Будимпешта), и ние изгледаме како село од 15ти век, срамота е за главен град како изгледа, нешто мора да се изгради да има, макар биле и овие мижави статуи.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Не ја бранам власта, ама пред некој ден се вратив од екскурзија, по Европа бев(Виена, Прага, Братислава, Будимпешта), и ние изгледаме како село од 15ти век, срамота е за главен град како изгледа, нешто мора да се изгради да има, макар биле и овие мижави статуи.
:facepalm::facepalm::facepalm:

Видела жабата дека коњот го коваат па и таа кренала нога.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Па тоа е бе финтата , наместо да одиш во Виена и да видиш многу вековна култура на странските народи, сеа ќе мојш истата таја култура во Скопје да ја видиш...

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
A..., да засадеа и 2-3 мушмули на плоштад од тие поефтините од по 100000 Евра за да одмори Аце под сенка кога ќе го фати припек??:D
Леле мајко е работава....

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Какво значење имаат коњите,факелоносецот и ангелов?Мислам толку перење пари на едно место немам видено до сега.КИЧ КИЧ и само КИЧ е Скопјево сега
Е тоа ни Линч не го знае...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

разбирам и некој светец да стават, као нели заштитник на градот, незнам кој е на Скопје, ама ангел !?

Поарно Миладинов со орелските крилја нека го ставеле, плус понуда до Тиквеш да ги рекламира “т’га за југ“ вината под него, и ете им уште пари за перење...
За заштитиничка на Скопје се смета Богородица.. :)

Какво значење имаат коњите,факелоносецот и ангелов?Мислам толку перење пари на едно место немам видено до сега.КИЧ КИЧ и само КИЧ е Скопјево сега
Факелот значи симбол и почит кон некој историски настан или личност.
Животот е вечен оган,а огнот вечна борба помеѓу доброто и злото.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
A..., да засадеа и 2-3 мушмули на плоштад од тие поефтините од по 100000 Евра за да одмори Аце под сенка кога ќе го фати припек??:D
Леле мајко е работава....
За него ќе треба или од оние египетски палми (шо ќе треба 20-30 години да ги сочекаме) или Тополи. Е сеа ако е второво, народот ќе се буни демек му летале пуфки низ плоштад.

I

Iblis

Гостин
За него ќе треба или од оние египетски палми (шо ќе треба 20-30 години да ги сочекаме) или Тополи. Е сеа ако е второво, народот ќе се буни демек му летале пуфки низ плоштад.
Ако смеам да предложам, пирамиди да се изградат во Скопје, а се околу него да биде пустина.
Ова едно шо ептен ќе има шмек, а и ќе има јака, истакната симболика, демек корените на градот се од дамнешни времиња.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Ако смеам да предложам, пирамиди да се изградат во Скопје, а се околу него да биде пустина.
Ова едно шо ептен ќе има шмек, а и ќе има јака, истакната симболика, демек корените на градот се од дамнешни времиња.
Башка пирамиди...Јас би ги крстил ТАТ. А може и владин врв. Симболика - што да ти расправам.:pos:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Мило ми е, што проектот на владата не беше Охрид 2014. Со толку многу споменици , ќе наликувавме на музеј без посетеност.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: come here во Битола да видите шо се дешава!!!!!!!!!!! роскоп ни е градот све е отидено јабана а овие курташа си игат со споменици,како печурки ви изникнуваат да му ебам мајката во тоа Скопјето...бај д веј каква сала лежат во тие пари леле мори мајко
Ние им бевме пробен балон, разбирам како ви е, Господ нека ви е напомош:facepalm:
--- надополнето: 3 јули 2012 во 00:46 ---
Кажи ми дали во тие градови се е натрупано на еден плоштад? Сигурно дека не. Никаде во светов имам видено споменици залепени едни до други кои никаква врска си немаат (Факелоносец, коњи, Прометеј и АСНОМ...WTF?!)
Изгледаме како село од 15 век бидејќи мизерно се обидуваме да прекопираме дел од Европската култура (Триумфална порта),и сето тоа во многу мал простор. Да има некаква логична смисла, нема. За естетика да не зборуваме.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
што само се буните кога ке отиде на екскурзија кај се сликате и заштоо , дека нешто ти значи тој или само да донесеш дома слики кај сум бил тоа си фалеше на скопје сега го има , ако ви дојдеше странец кај ке го однесеше во шутка ли хахах

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
што само се буните кога ке отиде на екскурзија кај се сликате и заштоо , дека нешто ти значи тој или само да донесеш дома слики кај сум бил тоа си фалеше на скопје сега го има , ако ви дојдеше странец кај ке го однесеше во шутка ли хахах
Колку што успеав да преведам, викаш дека не е битно што се натрупани на едно место неповрзани споменици, битно е што туристите врска си немаат од тоа и гледаат само да се изнасликаат. Тешко на нив кога ќе се обидуваат да објаснат на некого која слика со кој историски лик им е... Ќе се побркаат цели.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Колку што успеав да преведам, викаш дека не е битно што се натрупани на едно место неповрзани споменици, битно е што туристите врска си немаат од тоа и гледаат само да се изнасликаат. Тешко на нив кога ќе се обидуваат да објаснат на некого која слика со кој историски лик им е... Ќе се побркаат цели.
прво нигде не го спомнав тоа а кога веќе ја отвараш таа тема ете ти кажи како да ги распоредат да стават еден во карпош еден во лисиче друг во маџари........

Kajgana Shop

На врв Bottom