Еј, не ми препорачувај „книги кои треба да ги читам“ и не пробувај да ме патронизираш.
Жити све немој, евтино е.
Гугл беше сарказам кој не го сфати.
Моментално ја читам "Capital-Thomas Piketty", a следна на листата ми е „Афоризми“ од Вајлд. Послем таа, можда ќе ја разгледам оваа од Серл, иако вака грубо, не верувам дека ќе содржи информации кои ми се потребни за да го сменам ставот.
Имам прочитано и такви за „умот“ од помодерни „филозофи“ ко Consciousness expanded -Dennet, The Believing Brain -Shermer и слични, до архајски религиозни скрипти од кои потекнува тој дуализам на кој дркаш, ставови на „филозофско-религиозни движења (култови)“ ко Скиентологија за умот/мозокот, МНОГУ, сфаќаш, многу иам читано, од секакви извори, доволно за да сум компетентен да дебатирам сеа или било кога со тебе, у живо нека е.
Иам 3000 повеќе чисти од тебе, доста се ставаш на пиадестал, не си ни медиокритет
Ја не се повикувам на книгите кои сум ги прочитал и кои вклучуваат „филозофија“ кога докажувам став, без разлика на тоа дали ти или некој друг ќе верува во тоа. Муабетиве кои ги правиш, ги иам праено илјадници пути и анализирано и преџвакано ЈАС ЛИЧНО, а ти мислиш дека зиам сеа и гуглам за да зборам со тебе?
Дали книги од источна/западна филозофија, дали нови/стари автори. небитно.
Не мора да иам прочитано ништо, за тоа што го кажувам да е точно. Каков туп и низок аргумент е да ми препорачаш книга која треба да ја прочитам пошто ти давам „гугл преџвакани информации“. Ја приметуеш барем иронијата?
Ми даваш еден извор на информации кој наводно „непреџвакано и комплексно ја обработува тематиката“ затоа што на гугл, информациите се преџвакани.
Тогаш кога ти го пишав аргументот за жените и зошто тресеш глупости, не ми одговори на пола од работите кои ти ги пишав, воедно затоа не ти ни вратив ништо, пошто не дочитуваш.
Идејата со „вие новите генерации“ ти е глупа, пошто пробуеш у сите дебати да патронизираш луѓе, те приметуем и увек завршуваш катастрофално.
Јас информациите ги прибирам од гугл, одбрана стручна литература (книги), документарци и објавени студии, независно од начинот, битен ми е изворот и релевантноста на изворот, квалитетот и квантитетот на евиденцијата која ми е понудена.
Ти, генерализираш и мислиш дека информации во форма на објавена книга од одреден од тебе одбран „авторитет“ се порелевантни. Тоа е исто така глупо.
Ако имаш аргумент, кажи го, ако те мрзи, не пишувај на вакви теми.
Иди у кладилница темана.
Јас сум љубител на научниот метод и на тебе (судејќи ги мутавите ставови кои ти ги читам низ темиве) непознатото критичко размислување.
Мене ме интересира евиденција и аргументирање, не ми е гајле дали станува збор за преџвакана информација од гугл или комплексна криптографија од некој твој филозоф.
Ти знаеш ја дали иам две чисти, можам лекции да ти држам за некои работи. Па не само ти, еден лик исто у дебата еднаш ми вика „Па ти не си читал ова да видиш...“ он знае што иам читано нели, иронијата беше што го имам сето тоа прочитано.
На пример, ти сеа можеш да го дрвиш како времето е човеков концепт на некое типче што учи физика и некако му е глупо тоа што го збориш. Типчето ќе ти објасни зошто тресеш глупости, а ти ќе му речеш, „Си читал Кант?“... „Читај, немаш две со три...“
Пустото дете, ќе изгуби продуктивно време и ќе го чита Кант, за притоа да сфати дека прочитал голема количина на срања коишто ти ги сметаш за длабоки и неопходни за некој да основа став. Времето е ограничен ресурс, разбираш ли ти?
Мислиш дека ако си начукал многу години у гз, дека си мудар? Не, не си. Нема врска тоа со квантитетот на искуството, туку со квалитетот.
На форумов, све што праиш со сите членови е вреѓање и его трипање, сите се некако тупи, сите се некако необразовани, ти си уствари про, убер начитан, си сфатил ти све за жените, жените у принцип се глупи, сеа ќе ми пишеш како и ЈА сум туп, сите се тупи бе, ти си оган интелигентен. Све повише и повише ми стануваат антипатични такви ликови, ликови кои не знаат да седнат и да дебатираат со луѓе,
@wot ти си го искарал, леле колку си духовит и умен.
Не дека сакам да те навредам, али така е.
Оправи си го односот со луѓе, не е тоа нешто што не можеш да го смениш, ова чисто најдобронамерно ти го кажувам.