Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561

Фејк или не? Има некој да потврди дали стварно ова било на страната?

И да уште едно прашање, за кој к е тоа концертот утре? Мислам дека воопшто не треба журкање сега.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

И да уште едно прашање, за кој к е тоа концертот утре? Мислам дека воопшто не треба журкање сега.
Беше, милијарда посто, и на темава памтам се бараше оваа Елена на Фејсбук. Повеќе луѓе имаат зачувано принтскрин од ова зошто од Сител ги бришат статиите.

Член од
6 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
25

Ти луд си или глумиш лудило? Да не сум толерантен би те наградил со квалитетна придавка.
Како можеш да веруваш во ова срање па и да бараш потврда. Овој дегенов латас од шител е ултимејт говно, манипулатор, идиот,нус-појава во етерот на медиумите во мк. А оваа бошковска или е средна накај тешка ретардација или добро му го пуши на латас па се потпишала на крајот на текстот.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Ти луд си или глумиш лудило? Да не сум толерантен би те наградил со квалитетна придавка.
Како можеш да веруваш во ова срање па и да бараш потврда. Овој дегенов латас од шител е ултимејт говно, манипулатор, идиот,нус-појава во етерот на медиумите во мк. А оваа бошковска или е средна накај тешка ретардација или добро му го пуши на латас па се потпишала на крајот на текстот.
Ај препрочитај го прашањето и извини се.

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Бараше потврда дали тоа било стварно напишано на страната ,а не дали било вистина.
Не се возбудуј :cautious:

Член од
6 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
25
Ај препрочитај го прашањето и извини се.
Ок сори, можда не си алудирал на нешто. Го сфатив како еден од честите обиди од страна на поединци да истролат нешто со што би ставиле дамка на протестот и би го дескридитирале со некоја моронска конструкција на медиумите, посебно овие. Освен тоа и идам од супер дранк журка-концерт на фолтин :)

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20
Тоа е работата тоа што 80% од тие што протестираат изглегле да протестираат затоа што мислат дека е тоа кул во моментов,а не дека во животот осетиле полициска бруталност.Затоа сега почнаа да се организираат концерти за да се журкаат,смуваат некого,а не дека ги боли за смрта на Мартин или полициската бруталност.Протестов веќе се претвори во глумење лудило.Дека е политизиран е политизиран,тоа неможе никој да ме убеди..Неможе да се скандира „полициска држава“,а да не е политизирано.Опозицијата оди на таа варијанта протестантиве да ја испровоцираат полицијата да удри врз протенствантиве,а тие да извршат државен удар.Се е политика другари и другарки(од некаде ми е позната реченицата).Кога веќе сте против полициска бруталност зошто не отидовте пред штабот на Сдсм и не баравте расјаснување на стотината „исчезнати„ луѓе во времето на Бранко и Сдсм.

Само да ги прашам јакиве организирачи на протести кај беа на Калето?Кај беа битолчани,кумановчани,штипјани на протестот против промена на државното име Република Македонија?Кај бевте да дадете подршка на 200 раселени македонски семејства од тетовско,скопско и куманово?Уште милион такви други настани од национален карактер.Кај бевте?

Зошто на протестиве не видов ниту едно знаме со ликот на Гоце Делчев,Никола Карев,Ченто,Даме Груев,Кочо Рацин и ред други.Зар тие не се револуционери?Тие кога проповедале и се бореле за социјализам,класна еднаквост,борба против тиранија и ропство татко му на Чегевара не бил роден,а камоли Чегевера!За мене тие се 100 пати поголеми револуционери од Чегевара затоа што тие допринеле ние да сме ова што сме денес,а не Чегевара.Или мора да е нешто СТРАНСКО?!
1.Се додека луѓе излегуваат да дадат поддршка и се продолжува каузата, а притоа се дава акцент на фактот дека протестот не е политизиран и дека секој може и треба да се приклучи, ич не ме боли дали некои ги користат фактите во своја корист.Се знаеше дека така ќе биде од почеток.
2.За настаните од национален карактер - можеби сега дојде времето кога на народот му е веќе преку глава од се. Битно е што се размрдаа некои работи и што луѓето почнаа да излегуваат во поголем број...
3.На протестиве слободно донеси си знаме со ликот на Гоце, Карев, Рацин - никој ништо не брани, се додека не е со политичка позадина...
Заклучок: Луѓето,младите се побунија...конечно излегоа....Маани може да бараме секогаш, наместо тоа - викни ги сите што ги знаеш утре да ти се придружат, не дека протестот е стварно ефикасен, туку за да биде во иднина....Денес е убиство на млад човек, утре може да биде невработеноста, инвестициите, работните права...Којзнае, можеби конечно ќе имаме демократско општество...

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
1.Се додека луѓе излегуваат да дадат поддршка и се продолжува каузата, а притоа се дава акцент на фактот дека протестот не е политизиран и дека секој може и треба да се приклучи, ич не ме боли дали некои ги користат фактите во своја корист.Се знаеше дека така ќе биде од почеток.
2.За настаните од национален карактер - можеби сега дојде времето кога на народот му е веќе преку глава од се. Битно е што се размрдаа некои работи и што луѓето почнаа да излегуваат во поголем број...
3.На протестиве слободно донеси си знаме со ликот на Гоце, Карев, Рацин - никој ништо не брани, се додека не е со политичка позадина...
Заклучок: Луѓето,младите се побунија...конечно излегоа....Маани може да бараме секогаш, наместо тоа - викни ги сите што ги знаеш утре да ти се придружат, не дека протестот е стварно ефикасен, туку за да биде во иднина....Денес е убиство на млад човек, утре може да биде невработеноста, инвестициите, работните права...Којзнае, можеби конечно ќе имаме демократско општество...
Ако некој дава акцент дека не е политизиран дали тоа значи дека навистина е неполитизиран?Мене и несмее никој да ми забрани јас да носам знаме со ликот на Гоце Делчев.Кај нас луѓето протестираат по улица затоа што тоа го виделе на телевизија, и ај и ние да бидеме у тренд.Затоа носат Чегевара знамиња,а како што знаеме и Чегевара е УБИЕЦ,а скандирааат УБИЦИ!!

T

Tetro

Гостин
Протестирам!

Не сум анархист, ниту комунист или револуционер. Работам во корпорација, 40 саата неделно во канцеларија, верувам во демократија и правна држава, плаќам данок и мислам дека капитализмот е колку толку ок економски систем.

Мартин Нешковски и Игор Спасов не ги познавам, и приказната за нив да беше „Пијаниот Мартин влетал во препирка со Игор, по што настанала тепачка, во која Мартин се здобил со фатални повреди, а Игор е приведен од полицајците…“ или пак подобрата верзија „… полицијата ја спречила тепачката на двајца на плоштадот“ - нема да ми беше ич гајле.

Но вистинската приказна е дека Игор Спасов бил полицаец во цивилно (специјална единица Тигри). Откога го усмртил Мартин, заедно со негови колеги го одвлечкале телото на друго место. Им пристапиле униформирани полицајци кои не превземале ништо. Следниот ден, министерството за внатрешни објавува: » Очевидци на настанот за полицијата изјавиле дека неколку минути пред полноќ, на плоштадот Македонија, каде што се одржувала културната манифестација "Баскер фест" на непознатото момче му се слошило « и дека » првично било констатирано дека на телото на починатото момче немало видливи траги на насилство «

Е ЗАТОА ПРОТЕСТИРАМ!

Денес знаеме дека мртвото момче било претепано, му бил скршен носот, тоа го виделе и униформираните полицајци и колегите на Игор - но и други луѓе кои биле на плоштадот. А МВР молчеше!

Во тој момент, моментот кога се обидуваат да прикријат дека имало убиство, МВР станува соучесник на убиството! Тоа е моментот кога се руши секаква доверба во системот.

Е ЗАТОА ПРОТЕСТИРАМ!

Протестирам за да се воведе ред и контрола врз МВР. Протестирам за да се врати довербата во полицајците. Протестирам за да нема веќе страв.

Ова не е прв пат средбите со полицијата да завршат трагично, а случајот да се заташка. Кога никој не бара одговорност за овие настани, дел од полицајците ќе помислат дека се богови, дека се над законите и дека можат да прават што сакаат. За нив не е важен животот на некое дете, тие може да претепаат, да прегазат, да убијат било кого и да си продолжат со нормален живот.

Но тоа не е полиција, тоа е башибозук, војска без водач, без морал, без одговорност. Безумна банда на која ако и дозволиме да опстане во државава ќе премине во тиранија - граѓаните ќе им робуваат на силеџиите.

Протестирам за да не се повтори!

Во понеделникот, министерката за внатрешни работи веќе имаше доволно индикации дека информациите кои ги добива и фактичките состојби не се поклопуваат. Под сомнение дека припадници на МВР се соучесници на убиство, а случајот се заташкува, тоа е моментот кога таа требаше да ги насочи сите свои напори кон целосно расветлување на случајот. Наместо тоа, таа одбра да се препуцава со партиите од опозицијата, како да не е министер за сите граѓани, туку е партиски мегафон. Тоа е моментот кога министерката ја губи секоја доверба. Тоа е моментот од кога од неа се бара одговорност и оставка.

И залудни се повиците на Иво Котевски, потпарол на МВР, очевидците да се пријават во полиција. АЛО Иво! Полицајци извршуваат убиство, го прикриваат, униформираните полицајци молчат од страв за случката, а ти бараш некој обичен граѓанин да оди во полиција да каже дека се видел!?? Дали си ти нормален? Или луд? НЕМА ДОВЕРБА ВО ПОЛИЦИЈАТА ПА ЗА НЕКОЈ ГРАЃАНИН САМ ДА СЕ ПРИЈАВИ ДА ГО УБИЈАТ!

Е ЗАТОА ПРОТЕСТИРАМ!

за подобро утре

T

Tetro

Гостин
Само да ги прашам јакиве организирачи на протести кај беа на Калето?Кај беа битолчани,кумановчани,штипјани на протестот против промена на државното име Република Македонија?Кај бевте да дадете подршка на 200 раселени македонски семејства од тетовско,скопско и куманово?Уште милион такви други настани од национален карактер.Кај бевте?
Ај молим те види наслов на темава. Види наслов на подфорумот. Не мешајте тука Кале, име, знаме Тетово, Куманово,...
патем и тебе не би ти било тешко да процениш ако знаеш какви се нашите партии и каков е македонски народ и што е способен тој народ да напрае за својата партија.
Партиоти у партија. Тука за друго е муабетот. Ќе ви дојде Бидик, ама.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Се кладам дека не можеш да прашаш кај сме биле деветсто трета.

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34
А,вие не мешајте полициска бруталност(множина) со бруталност на поединец(еднина);).Тебе 20 случаи на бруталност од 8000 полиција ти е пример за бруталност?
Не е се црно и бело проблемот е што нашата полиција е сивило и не се знае кој пие кој плаќа. За држава која цели кон Е.У. не смее да има ни 10 случаи, а да не правиме муабет за колку непријавени случаи има. Треба промени и сега е момент кога младината се обидува да издејствува за својата иднина. Не треба никаква поделба или споредби - едноставно е потребно единство. Пополека се средуваат и барањата кој од распуштање на цела полиција дојдоа до некој реални барања. И доколку некој не се согласува со нешто од овие протести го има најдемократското право да излезе и да земе мегафон и да дебатира со своите сограѓани.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Ваквите „револуционерни“ движења мене поише ми личат на парада отколку на протест. Потребна е радикализација, потребно е повеќе фама, потребно е светот да дознае што се случува. Секаде низ светот прават радикални протести само кај нас писмејкериве т.е. организаторите повикуваат на мирен протест без инциденти. До кога?! Јас овој протест не го разбирам само како протест за Мартин, дечкото е више починат го нема и нека почива во мир. Со овој протест никој не се обидува да го врати со овој протест треба да се постигнат промени и вакви работи веќе да не му се случат на никој.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom