- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.769
- Поени од реакции
- 8.794
Грешка... Голема грешка.Кучето на BooBoo's lover избегало и дошло на протест... )
Грешка... Голема грешка.Кучето на BooBoo's lover избегало и дошло на протест... )
Беше, милијарда посто, и на темава памтам се бараше оваа Елена на Фејсбук. Повеќе луѓе имаат зачувано принтскрин од ова зошто од Сител ги бришат статиите.
Фејк или не? Има некој да потврди дали стварно ова било на страната?
И да уште едно прашање, за кој к е тоа концертот утре? Мислам дека воопшто не треба журкање сега.
Ти луд си или глумиш лудило? Да не сум толерантен би те наградил со квалитетна придавка.
Фејк или не? Има некој да потврди дали стварно ова било на страната?
И да уште едно прашање, за кој к е тоа концертот утре? Мислам дека воопшто не треба журкање сега.
Ај препрочитај го прашањето и извини се.Ти луд си или глумиш лудило? Да не сум толерантен би те наградил со квалитетна придавка.
Како можеш да веруваш во ова срање па и да бараш потврда. Овој дегенов латас од шител е ултимејт говно, манипулатор, идиот,нус-појава во етерот на медиумите во мк. А оваа бошковска или е средна накај тешка ретардација или добро му го пуши на латас па се потпишала на крајот на текстот.
Бараше потврда дали тоа било стварно напишано на страната ,а не дали било вистина.Ти луд си или глумиш лудило? Да не сум толерантен би те наградил со квалитетна придавка.
Како можеш да веруваш во ова срање па и да бараш потврда. Овој дегенов латас од шител е ултимејт говно, манипулатор, идиот,нус-појава во етерот на медиумите во мк. А оваа бошковска или е средна накај тешка ретардација или добро му го пуши на латас па се потпишала на крајот на текстот.
Ок сори, можда не си алудирал на нешто. Го сфатив како еден од честите обиди од страна на поединци да истролат нешто со што би ставиле дамка на протестот и би го дескридитирале со некоја моронска конструкција на медиумите, посебно овие. Освен тоа и идам од супер дранк журка-концерт на фолтинАј препрочитај го прашањето и извини се.
1.Се додека луѓе излегуваат да дадат поддршка и се продолжува каузата, а притоа се дава акцент на фактот дека протестот не е политизиран и дека секој може и треба да се приклучи, ич не ме боли дали некои ги користат фактите во своја корист.Се знаеше дека така ќе биде од почеток.Тоа е работата тоа што 80% од тие што протестираат изглегле да протестираат затоа што мислат дека е тоа кул во моментов,а не дека во животот осетиле полициска бруталност.Затоа сега почнаа да се организираат концерти за да се журкаат,смуваат некого,а не дека ги боли за смрта на Мартин или полициската бруталност.Протестов веќе се претвори во глумење лудило.Дека е политизиран е политизиран,тоа неможе никој да ме убеди..Неможе да се скандира „полициска држава“,а да не е политизирано.Опозицијата оди на таа варијанта протестантиве да ја испровоцираат полицијата да удри врз протенствантиве,а тие да извршат државен удар.Се е политика другари и другарки(од некаде ми е позната реченицата).Кога веќе сте против полициска бруталност зошто не отидовте пред штабот на Сдсм и не баравте расјаснување на стотината „исчезнати„ луѓе во времето на Бранко и Сдсм.
Само да ги прашам јакиве организирачи на протести кај беа на Калето?Кај беа битолчани,кумановчани,штипјани на протестот против промена на државното име Република Македонија?Кај бевте да дадете подршка на 200 раселени македонски семејства од тетовско,скопско и куманово?Уште милион такви други настани од национален карактер.Кај бевте?
Зошто на протестиве не видов ниту едно знаме со ликот на Гоце Делчев,Никола Карев,Ченто,Даме Груев,Кочо Рацин и ред други.Зар тие не се револуционери?Тие кога проповедале и се бореле за социјализам,класна еднаквост,борба против тиранија и ропство татко му на Чегевара не бил роден,а камоли Чегевера!За мене тие се 100 пати поголеми револуционери од Чегевара затоа што тие допринеле ние да сме ова што сме денес,а не Чегевара.Или мора да е нешто СТРАНСКО?!
Ако некој дава акцент дека не е политизиран дали тоа значи дека навистина е неполитизиран?Мене и несмее никој да ми забрани јас да носам знаме со ликот на Гоце Делчев.Кај нас луѓето протестираат по улица затоа што тоа го виделе на телевизија, и ај и ние да бидеме у тренд.Затоа носат Чегевара знамиња,а како што знаеме и Чегевара е УБИЕЦ,а скандирааат УБИЦИ!!1.Се додека луѓе излегуваат да дадат поддршка и се продолжува каузата, а притоа се дава акцент на фактот дека протестот не е политизиран и дека секој може и треба да се приклучи, ич не ме боли дали некои ги користат фактите во своја корист.Се знаеше дека така ќе биде од почеток.
2.За настаните од национален карактер - можеби сега дојде времето кога на народот му е веќе преку глава од се. Битно е што се размрдаа некои работи и што луѓето почнаа да излегуваат во поголем број...
3.На протестиве слободно донеси си знаме со ликот на Гоце, Карев, Рацин - никој ништо не брани, се додека не е со политичка позадина...
Заклучок: Луѓето,младите се побунија...конечно излегоа....Маани може да бараме секогаш, наместо тоа - викни ги сите што ги знаеш утре да ти се придружат, не дека протестот е стварно ефикасен, туку за да биде во иднина....Денес е убиство на млад човек, утре може да биде невработеноста, инвестициите, работните права...Којзнае, можеби конечно ќе имаме демократско општество...
Ај молим те види наслов на темава. Види наслов на подфорумот. Не мешајте тука Кале, име, знаме Тетово, Куманово,...Само да ги прашам јакиве организирачи на протести кај беа на Калето?Кај беа битолчани,кумановчани,штипјани на протестот против промена на државното име Република Македонија?Кај бевте да дадете подршка на 200 раселени македонски семејства од тетовско,скопско и куманово?Уште милион такви други настани од национален карактер.Кај бевте?
Партиоти у партија. Тука за друго е муабетот. Ќе ви дојде Бидик, ама.патем и тебе не би ти било тешко да процениш ако знаеш какви се нашите партии и каков е македонски народ и што е способен тој народ да напрае за својата партија.
Не е се црно и бело проблемот е што нашата полиција е сивило и не се знае кој пие кој плаќа. За држава која цели кон Е.У. не смее да има ни 10 случаи, а да не правиме муабет за колку непријавени случаи има. Треба промени и сега е момент кога младината се обидува да издејствува за својата иднина. Не треба никаква поделба или споредби - едноставно е потребно единство. Пополека се средуваат и барањата кој од распуштање на цела полиција дојдоа до некој реални барања. И доколку некој не се согласува со нешто од овие протести го има најдемократското право да излезе и да земе мегафон и да дебатира со своите сограѓани.А,вие не мешајте полициска бруталност(множина) со бруталност на поединец(еднина).Тебе 20 случаи на бруталност од 8000 полиција ти е пример за бруталност?