Пржен сладолед

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.607
Поени од реакции
14.447
Има на горниот спрат во Рамстор, кај тoа за кинеска храна. Бев еднаш таму, гратис ми даваа, еднаш само пробав и повеќе не. Ич не ми е убаво. :S
 
E

elena.

Гостин
Пробав еднаш у New Age и не ми се свиѓа баш, али би пробала и друг пат на некое друго место, чисто онака...
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Имам пробано во Дежаву во Рамстор.
Многу убаво. м м м
 

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Не сум пробала,ама по наслово-не би ни да пробам.Јас си сакам сладолед,ладен да те освеже,а не некоја бедна измишљотина,.
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Не сум пробала,ама по наслово-не би ни да пробам.Јас си сакам сладолед,ладен да те освеже,а не некоја бедна измишљотина,.
И ова освежува, сладоледото е пак ладен. Би ти препорачала да пробаш може да се изненадиш. :)
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Имам пробано у кинески. Премногу сладок беше, потсетува помалку на еклер, надворешниот дел како тесто и топол а внатре кремасто и студено.
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Мене ми е многу јебозовно. Од навор крцкаво и топло, а внатре ладно и меко.
Само никогаш пржен од ванила ...
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Па не знам дали во домашни услови би успеал, зошто фритезата за пржен сладолен е посебна. Помалечка е и наменета е само за тоа. Ако дојдеш до таква, рецептот е лесен.
 
С

сашенко

Гостин
Па не знам дали во домашни услови би успеал, зошто фритезата за пржен сладолен е посебна. Помалечка е и наменета е само за тоа. Ако дојдеш до таква, рецептот е лесен.
Си купуваш сладолед и го ставаш во фритезата и го пржиш?
 

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Си купуваш сладолед и го ставаш во фритезата и го пржиш?

Земаш поголема топка сладолед, со помош на лажицата за сладолед. И ја валкаш во брашно,јајце, презла ама тоа треба да биде се премногу брзо и фритезата да е загреана веќе за да не се растопи сладоледот. Ја пушташ формирана топка, нежно во врелиот зејтин и само неколку минути ја оставаш.

Мој фаворит е сладолед од карамела за вакво приготвување.
 

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Еден другар се пожали дека побарал вакво нешто во кинески ресторан и му дале топка сладолед ставена во мекица:pos2:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom