Претходен живот - верувате или не....

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Да верувам во претходни животи и за тоа пишував доста на темата за реинкарнација, конкретно за моето лично искуство. Исто така ако сте правеле хороскоп кај искусен астролог ке ви каже за вашиот кармички долг кој го носите од минатите животи.

ЏамПЏет

DeaDShoT
Член од
2 декември 2009
Мислења
653
Поени од реакции
89
Епа не верувам. мислам дека некој го измислил тоа. Плус немаме никаков доказ дека постои такво нешто (барем така јас мислам)

Член од
6 јануари 2010
Мислења
248
Поени од реакции
54
koj be prethoden zivot ako imalo nemalo da ne raga zena nego ke sme doagale inaku e sega kako moze da ima prethoden zivot a da ne se sekava nikoj nisto od cel toj zivot i na primer si specalil vo toj zivot sto miljoni i sea si kopuk kaj otisle parite? ili si bil crnec a sea belec kako moze toa da se smeni boja na koza ili si bil glup a sea pameten od kaj inteligencijata? ne veruvam i ja vo takvi raboti

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
koj be prethoden zivot ako imalo nemalo da ne raga zena nego ke sme doagale inaku e sega kako moze da ima prethoden zivot a da ne se sekava nikoj nisto od cel toj zivot i na primer si specalil vo toj zivot sto miljoni i sea si kopuk kaj otisle parite? ili si bil crnec a sea belec kako moze toa da se smeni boja na koza ili si bil glup a sea pameten od kaj inteligencijata? ne veruvam i ja vo takvi raboti
епа некаде прочитав дека душата мора да помине низ сите форми за да постигне совршенство.

може носиме карактеристики и некакви сеќавања од претходниот живот ама не сме свесни, зашто велиме некогаш “интуитивно се однесува „ за некои работи, луѓе и сл. имаш чувство како одсекогаш да си ги познавал, работел... а не сме свесни бидејќи јас ете претпоставувам една душа треба долго време да се реинкарнира...

Епа не верувам. мислам дека некој го измислил тоа. Плус немаме никаков доказ дека постои такво нешто (барем така јас мислам)
единствен доказ се луѓето подложени на хипноза со која биле вратени во тој претходен живот и од кој извадиле такви информации за начинот на кој живееле, јазикот на кој зобрувале дури за време на хипнозата зборувале на јазикот на кој зборувале во тој претходен живот јас имам видено на некои од документарните филмови и емисии посветени на претходниот живот.

Член од
3 јануари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
каква реинкарнација какви бакраци какви зивоти бе луге зивотот е само еден

Г

Господ

Гостин
Не постојат души,тоа е прикаска измислена за малодушните и лековерните кои се плашат од смртта:toe:
Ако душите само се преродуваат во нови тела зошто бројот на населението се зголемува?
Од кај доаѓаат новите души?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не постојат души,тоа е прикаска измислена за малодушните и лековерните кои се плашат од смртта:toe:
Ако душите само се преродуваат во нови тела зошто бројот на населението се зголемува?
оd gospod? :toe:

Може во претходниот живот сум верувал во претходен живот. Сега не.

Г

Господ

Гостин
А ако не се губат старите души како досега нема миљон живи суштества на сантим квадратен:smir:

Зошто некои видови животни се скоро истребени или веќе истребени :vozbud:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.349
Поени од реакции
8.432
[SIZE=+2]Your past life diagnosis:[/SIZE] I don't know how you feel about it, but you were male in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern Wales around the year 725. Your profession was that of a dramatist, director, musician or bard. Your brief psychological profile in your past life:
You always liked to travel and to investigate. You could have been a detective or a spy. The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to conquer jealousy and anger in yourself and then in those who will select you as their guide. You should understand that these weaknesses are caused by fear and self-regret. Do you remember now?
No:uvo:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да верувам во претходни животи и за тоа пишував доста на темата за реинкарнација, конкретно за моето лично искуство. Исто така ако сте правеле хороскоп кај искусен астролог ке ви каже за вашиот кармички долг кој го носите од минатите животи.
е дај кажи некој така добар и искусен астролог и шо се тој ке може да ми каже.. и најбитно колку од тоа шо ке ми каже е вистинито??? од кај да знам ја дека не тропа нешо или дека не ми соли памет?

Член од
6 август 2009
Мислења
19
Поени од реакции
3
don't know how you feel about it, but you were female in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern North Australia around the year 1275. Your profession was that of a preacher, publisher or writer of ancient inscriptions.
Your brief psychological profile in your past life:
Timid, constrained, quiet person. You had creative talents, which waited until this life to be liberated. Sometimes your environment considered you strange.
The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your main lesson is to develop magnanimity and a feeling of brotherhood. Try to become less adhered to material property and learn to take only as much, as you can give back.
Do you remember now?
Хаха сум бил девојче, сум се занимавал со антички записи... некој ден можеби ќе ми текне! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
2 јули 2009
Мислења
59
Поени од реакции
3
Другарка ми еднаш ми рече ‘‘знаеш шо мислим? Бог не враќа нас назад и назад и назад и назад сваки пут кј ќе умремо све дур еден живот не сфатимо тоа што е за нас потребно‘‘. Ја и се скинав од смеење и и реков да не збори глупости :) али од кј знаем..може има право :)

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
е дај кажи некој така добар и искусен астролог и шо се тој ке може да ми каже.. и најбитно колку од тоа шо ке ми каже е вистинито??? од кај да знам ја дека не тропа нешо или дека не ми соли памет?
Кога ќе ти дојде времето сам ќе си побараш астролог или регресолог. После ќе можеш ако сакаш да ги споделиш искуствата. Дали нешто „вистинити“ ќе ти каже сам ќе знаеш.

Другарка ми еднаш ми рече ‘‘знаеш шо мислим? Бог не враќа нас назад и назад и назад и назад сваки пут кј ќе умремо све дур еден живот не сфатимо тоа што е за нас потребно‘‘. Ја и се скинав од смеење и и реков да не збори глупости :) али од кј знаем..може има право :)
Другарка ти е многу паметно девојче на кое и е дадено да има увид во минатите животи. Да сум на твое место повеќе ќе слушам што зборува и во никој случај нема да и се смеам. Подобро е да ја охрабриш да зборува на таа тема можеби нешто убаво ќе научиш од неа, никогаш не се знае кој се може да биде наш учител.

Бројот на душите е ист, само сега побрзо истите се реинкарнираат и затоа има повеќе земско население.

Треба да правиш разлика помеѓу реинкарнација на душа што се разбира нема вска со реинкарнација на тело.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
I don't know how you feel about it, but you were female in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern Saudi Arabia around the year 1600. Your profession was that of a builder of roads, bridges and docks. Your brief psychological profile in your past life:
Revolutionary type. You inspired changes in any sphere - politics, business, religion, housekeeping. You could have been a leader. The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
Your lesson is to learn humility and faith in spiritual principles. You should believe in higher reasons. Do you remember now?

Верувам во претходен живот,ама не сум многу сигурна.Да речеме дека постои--тогаш која е целта?Се ќе биде еден круг во кој само се вртиме.
Da pa toa celta sto si pravel /la vo predhodniot ova ti e prodolzenie isto kako seriski film samo ne se sekavas na toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom