Ivanov katastrofa, nemam zborovi, Frcko go napravi podolen od lajno
A tvojon za so go biva???Epa nego za toa samo go biva--Dobro sto si primetil--
Мислев дека дуелов ќе успее да ме определи барем да не го поништувам ливчето како во првиот круг.......ама ништо од тоа. За водителите не ни коментирам зошто искрено за грева беа
Претпоставувам дека ќе победи Иванов и си останувам на мислењето дека кандидатурата на Фрчко беше намерна од страна на опозицијата повеќе со цел да го намали рејтингот на владејачката партија и да се зацврсти т.е поврати малку отколку да победи
Ќерим беше добитна комбинација на СДСМ, ама имаш тука високи политики од типот на потплати за отстранување од избори.Претпоставуваш од кој...
не батка ти си доволно илзажан за да веруваш во сите тие изнесени глупости. Ништо вистинито нема во тоа дека Грција сака ние да не постоиме, а да не правиме муабет за отстапките ко сме ги направиле на времето за да стигнеме до некоја цел за сеа за еден неполн мандат сето тоа да ги изгубиме.
Врска немаш.
Ако сакаш дебата не темава бујрум ќе работиме со факти а не со измислици.
Читај,
Грција уште од периодот после втора светска војна се бори со економскиот проблем на државата, сите добро знаеме што беше Грција додека бевме во СФРЈ, по распадот како така доби влез у Еу, но тоа не им ја подобри економската ситуација воопшто, напротив им ја влоши.
Е сеа, да се навратиме на спорот.
Во Грција има многу Македонци кои се протерина по втора светска војна, кои и ден денес таму имаат имоти и за тоа имаат документи.
По распадот на СФРЈ, Грција веднаш влага во спор со нас ради имотите, и игра на картата промена на име, затоа што доколку се смени името тие имоти паѓаат во вода и Грција е слободна од исплаќање на суми вредни милијарди и со тоа си ја штити економијата.
1994, ни правиме компромис и постигнуваме договор, за нив сме фиром за другите МАКЕДОНИЈА, мењаме што мењаме, ама во договорот стои грција ќе ни ја даде сета подршка за влез во сите европски институции доколку ние си стоиме на договорот, и така е беше, они беа иницијаторите и првите кои не подржија да добиеме кандидатски статус.
Но со доаѓањето на Грујо, и неговата политика на барање на тие имоти и глумење на националисти ја вртат целата слика против нас.
Они се у ЕУ ние не сме, со тоа они имаат сила а ние не.
Па место ние да продолжевме со таа политика и да влезевме у НАТО И ЕУ и подоцна со референдум да ја тргневме наставката фиром за целиот свет а за грција направиме договор да се викаме тунгузија само за нив, со што, они не би признале наше малцинсто и имотите би станале нивни и би си ја сочувале економијата, а ние би добиле тоа за што у ствари се бориме.
Нашиот пастир, игра на картата национализам, пали раја за имотите, и грција вика, договорот го прекршивте први вие, кај нас е силата е сеа ќеве ебеме у гз. Нема повеќе договори или не постоите или нема нато.
Па сеа ви барајте ја вината у Љубчо и Бранко.
Како може да верувате на се и сешто не ми е јасно.Па нели пак сега ширите единство,па обединување какошто знае да каже владиниот кандидат, а, ама тогаш не ви одговараше.И ај молим те објасни ми го тој бисер дека Керим бил опција на ВМРО?Prvpat edna dobra pretpostavka!!!
Prijatelce neznam kaj si ??kaj zivees ali prasaj,procitaj,vesnici,internet...
pa ke vidis deka kerim bese opcija na VMRO!!!
e sea na don Brane sto ne mu odgovarase toa ( Kazi mi dali nemase da ima bar 400 000 glasa Kerim) pa morase nekako da se sabotira toa- i Momcive go predlozile kako zaednicki kandidat - Bez negovo znaenje , bez da go konsultiraat... ( e sea da ne mi reces deka ne e taka vidi ja izjavata ne Kerim za vreme na pres-ot koga izjavi izleguvanje pretsedatelskata trka )
i kako sakas vmro da go prifatat toa... kako ??? - toa se zakoni vo politika- isto bi bilo i obratno Sdsm da go predlozija prvi a Vmro da baraat Pakt
Учев средно во Белгија, ако толку те интересира, а сеа студирам на Универзитет Кирил и Методиј, и тоа кај двата кандидата, веќе ако толку те интересира. Друго.
Бај д веј, морам да кажам дека како професори и двајцата се страшно одлични предавачи од мене 10-ки за двајцата и дека кој и да стане претседател ќе изгубиме ние студентите на правниот факултет.
Pa tokmu od tie prichini ni pod razno ne veruvame vo ona od Ivanov.Како може да верувате на се и сешто не ми е јасно.
Керим беше опција на вмро.Како може да верувате на се и сешто не ми е јасно.Па нели пак сега ширите единство,па обединување какошто знае да каже владиниот кандидат, а, ама тогаш не ви одговараше.И ај молим те објасни ми го тој бисер дека Керим бил опција на ВМРО?
Odgovorot lezhi vo negoviot komunjarski mentor Shkarikj eden od najgolemite anti-nato i anti-eu propagatori pa zatoa i ovoj e azdisan kako nego.e sea me interesira od koga Covekov stana anti-nato,anti -Ey...
Ajde de,demek zatoa i Kerim gi odbil dpBne?Abre nemate gaz da priznaete deka Kerim ve odbil poradi dogovorot so Ahmeti ne od prichina shto SDSM prvi go predlozhile.Керим беше опција на вмро.
сдсм се истрчааа без знаење на Керим да го предложат демек ајде заеднички. Керим јасно кажа кога испадна од трката за претседател.
И јас сум на став бан за секој што ќе спомне промена на макар и буква од името на Македонија. На тој начин ќе му се стави до знаење на секој дека за такво нешто не смее ни да се разговара а камо ли реализира. Штета што не сум администратор...
Мора сите ланчено со мокар чорап да сте удрени.И што Керим се наљутил како дете,а ?Па имаш и храброст против Керим да зборуваш, еден од малкуте докажани во светот.Не бе,подобар ви е Џолето!Керим беше опција на вмро.
сдсм се истрчааа без знаење на Керим да го предложат демек ајде заеднички. Керим јасно кажа кога испадна од трката за претседател.
сепак Керим има многу нејаснотии у неговата кариера. не е тој цвеќе за мирисање, можам да го споредам со фрчко, со таа разлика шо фрчко е будалетинка спрема него затоа шо јавно мангупски се понаша и јавно работи против Македонија.
Добро признавам се уклучив пред избориве за да бистрам политика. Порано бев активен на форумот кај Миленко, ама тој форум сеа е мртов.
Се на се мислам дека човек како Фрчко не смее да биде претседател на Македонија. Па таа ароганција во движење ќе треба да не претставува нас како држава? ВМРО не се сјајни ама додека не се реформира опозицијава, супер се. Едноставне Бане и компанија имаат премногу лош минат труд за да се гласа за нив.
Odgovorot lezhi vo negoviot komunjarski mentor Shkarikj eden od najgolemite anti-nato i anti-eu propagatori pa zatoa i ovoj e azdisan kako nego.
Ajde de,demek zatoa i Kerim gi odbil dpBne?Abre nemate gaz da priznaete deka Kerim ve odbil poradi dogovorot so Ahmeti ne od prichina shto SDSM prvi go predlozhile.