Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    756
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.944
Поени од реакции
43.931
Ти одговорив јас за тие односи и во темата за Сад. Платонски ги гледаш тие односи Русија-Сад-Кина-Еу. Не е Сад моментално најголем непријател на Русија, туку Европа.
Јас па мислам дека вие платонски гледате на новава администрација. Како, we are the good guys now. А типот пред една недела извади картон каде на цел свет му става санкции и као секој сојузник го пљачкал.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.555
Поени од реакции
14.561
Ова е само пување, ништо више! Која војска? Набројаниве може формално и имаат војска, ама замисли го Раџив од Англија, Мустафа од Франција и Андрејс од Балтикот кои ќе тргнат физички во Украина да бранат ЕУ интереси. Наполеончето си игра војна, како да е Не љути се човече!
Знаеш мене досадно ми е и да го коментирам мали Напалеон. Цела Европа и Сад заедно со Украина и уште тие таму приврзоците. Нула направија во однос на се тоа што вложија воено против за рѓаната Руска армија. Самите веќе признаваат дека во буквално биле вклучени. Од финансирање, планирање па и учество во некои операции.
Автоматски споено мислење:

Јас па мислам дека вие платонски гледате на новава администрација. Како, we are the good guys now. А типот пред една недела извади картон каде на цел свет му става санкции и као секој сојузник го пљачкал.
Сега тој мислел платонска. Добро ај еве ти си мислел ама до сега не го говореше тоа, туку интереси споменуваше. Па земи кажи го тоа малце во увертира.

Пак ќе ти кажам. Секоја земја си гледа свои интереси. Како Сад така и Русија така и Кина само не Еу.

Мене кур ме боли за тарифите Трамп. Прво зошто се фокусирани на Кина. Второ епа еве земи наврати се последниве две години кога пишувавме со неколку членови за тоа што направи Бајден и Еу со енергетскиот потенцијал на Еу а и со тоа индустискиот потенцијал на унијата. Епа тражиле сте, гледајте сега.
И види сега идиотите од Еу. Ќе ги менувале тарифите за електро возила од Кина. Супер. Европскиве брендови нека си ебат мајката :facepalm: И ова е бранење на свои интереси ? Или интересите на Еу гробарите кои длабоко се на списокот од Пекинг очигледно и имаат капитал во Кина и кукаат сега што им ја еба Трамп со тарифите. Абе удри 300%

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.074
Поени од реакции
25.651
ronce on e pretsedatel na USA. apsolutno ima pravo da stavi tarifi/danoci za roba sto se prodava vo USA. dosta veke go pravite toa kako nesto nelegalno ili nenormalno. ako na nekoj ne mu se sviga neka ne prodava tamu i nema da go pogodi potegot na tramp.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.784
Поени од реакции
5.458

“По средбата со специјалниот претставник на рускиот претседател Владимир Путин, Кирил Дмитриев во Вашингтон минатата недела, помошникот на американскиот претседател Стив Виткоф му кажа на Доналд Трамп дека најбрзиот пат до мировен договор е да се признае рускиот статус на четирите украински региони - Луганск, Доњецк, Запорожје и Херсон. Ова го објави Ројтерс повикувајќи се на извори.“

ЛАЖЕ
Најбрзиот пат до мирот е повлекување на НАТО од Украина и негово распуштање!

-----------
@The xx , зошто толку индифирентен однос кон Трамп, човекот што знае се?

Јас сум за него, со него УСА побрзо “ќе се среди“ мислам има надеж за внатрешни игри и нејзино редефинирање, затоа навивам за него уште посилно да продолжи со неговите “сите ми го бакнуваат газот“.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.293
... помошникот на американскиот претседател Стив Виткоф му кажа на Доналд Трамп дека најбрзиот пат до мировен договор е да се признае рускиот статус на четирите украински региони - Луганск, Доњецк, Запорожје и Херсон. Ова го објави Ројтерс повикувајќи се на извори.“

ЛАЖЕ
Најбрзиот пат до мирот е повлекување на НАТО од Украина и негово распуштање!
Сакаат жедни да ги пренесат преку вода, како да Русите се толку наивни да наседнат... Сето ова е повеќе за пред домашна јавност, као ете се труди ПОТУС-от и новата администрација да ги исполнат предизборните ветувања.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.193
Поени од реакции
873
Мене кур ме боли за тарифите Трамп. Прво зошто се фокусирани на Кина. Второ епа еве земи наврати се последниве две години кога пишувавме со неколку членови за тоа што направи Бајден и Еу со енергетскиот потенцијал на Еу а и со тоа индустискиот потенцијал на унијата. Епа тражиле сте, гледајте сега.
И види сега идиотите од Еу. Ќе ги менувале тарифите за електро возила од Кина. Супер. Европскиве брендови нека си ебат мајката :facepalm: И ова е бранење на свои интереси ? Или интересите на Еу гробарите кои длабоко се на списокот од Пекинг очигледно и имаат капитал во Кина и кукаат сега што им ја еба Трамп со тарифите. Абе удри 300%
ЕУ не може да ја водат неморални небањати хипици какви што се сега на власт, плус пола се сатанистички ѓубриња и секташи, такви не може да ја водат понатаму ЕУ и ќе ја турнат во огромна економска и морална криза (што се и случува во моментов)....Едноставно времињата се променија, нема веќе ефтини енергенси од Русија а Кина се појави како глобален економски гигант кој и се заканува и на САД и затоа Трампчо наметна такви царини на кинезите, ама кинезо е стар зен-мајстор, ќе го проебат и Трамп, времето на американската доминација полека мине и сега америте се чудат како да опстанат на глобалната политичко-економска сцена, за овие од ЕУ не ми се ни коментира, пола Бриселски парламент им се неморални педери и лезбејки, од такви свирка не бидува!!

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.214
ronce on e pretsedatel na USA. apsolutno ima pravo da stavi tarifi/danoci za roba sto se prodava vo USA. dosta veke go pravite toa kako nesto nelegalno ili nenormalno. ako na nekoj ne mu se sviga neka ne prodava tamu i nema da go pogodi potegot na tramp.
Види, он има право да прави што сака, ама со царините и тарифите изгореа и повеќегодишни заштеди (фондови) на берза, не на Кинези или Руси, туку знаеш чии. ЈБГ викаат, покрај сувото гори и суровото, а сиромавиот секогаш го јаде стапот, било кај да е!

Сакаат жедни да ги пренесат преку вода, како да Русите се толку наивни да наседнат... Сето ова е повеќе за пред домашна јавност, као ете се труди ПОТУС-от и новата администрација да ги исполнат предизборните ветувања.
Русија и Путин го голтнаа апчето пред некоја деценија. Америте сега си викаат, зошто да не се проба уште еден пат?
Е сега, знаат дека 99% нема да им пројде тактиката, ама еднаш прошла, штета е да се фрли така апансас! Еве обоените револуции 30+ години ги користат, запирка немаат сменето во сценариото.

ЕУ не може да ја водат неморални небањати хипици какви што се сега на власт, плус пола се сатанистички ѓубриња и секташи, такви не може да ја водат понатаму ЕУ и ќе ја турнат во огромна економска и морална криза (што се и случува во моментов)....Едноставно времињата се променија, нема веќе ефтини енергенси од Русија а Кина се појави како глобален економски гигант кој и се заканува и на САД и затоа Трампчо наметна такви царини на кинезите, ама кинезо е стар зен-мајстор, ќе го проебат и Трамп, времето на американската доминација полека мине и сега америте се чудат како да опстанат на глобалната политичко-економска сцена, за овие од ЕУ не ми се ни коментира, пола Бриселски парламент им се неморални педери и лезбејки, од такви свирка не бидува!!
ЕУ е речиси завршена приказна, само чудо може да ги спаси. Некои земји ќе си продолжат нормално, ама поголемиот дел ќе го крка дебело.
Кинезот може да ја чека јуесеј со години, нема да трепне. Не ги фаќа паника нив. Мислам дека јуесеј прва ќе фрли опинците! Голем е процентот на веројатност дека ќе пробаат да предизвикаат криза со Тајван или Ј.Кореа, затоа брзаат да го решат прашањето со Русија. Ама ако јас и ти знаеме каде лежи зајакот, Русија и Кина знаат уште поубаво.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.944
Поени од реакции
43.931
секој има право да прави што сака, но некои работи не се прават. Поготово нашиве на Мицко му се стемни кога го прашаа за санкциите. А претходно бевме сојузници нели? Збори јавно како у ред се чекаат да ми го бацуваат газот државите. Дури и Маск го исмејава у задње време, единствен човек со свежи идеи и го прави будала на прес конференција како не ми е потребен но ми се свиѓа затоа го чувам.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.555
Поени од реакции
14.561
Имаше видео од кај што го летаат денеска над Суми.

Сега за сега останува шпекулација.

Трамп ги барал нуклеарните централи да бидат под капа на Сад. Пршањево со Запарожје или не. Со оглед на тоа дека огромна поздарија може да направат со нуклеарките доста одговорност. Голема отстапка ќе биде доколк ја добијат и Запарожје бидејќи секако не е под капа на Упа.
Нема никаква потврда, дури и да го срушиле, нема јавно да се објави!

Дали е поврзан со овој случај или е нов. Незнам.

Важно е дека има потврда.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.190
Поени од реакции
36.293
Русија и Путин го голтнаа апчето пред некоја деценија. Америте сега си викаат, зошто да не се проба уште еден пат?
Е сега, знаат дека 99% нема да им пројде тактиката, ама еднаш прошла, штета е да се фрли така апансас! Еве обоените револуции 30+ години ги користат, запирка немаат сменето во сценариото.
Таа Русија тогаш не истата со оваа денес... Ама да, Америте ништо не ги кошта да пробаат (само малку блам). :)

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.053
Поени од реакции
9.214
Глупо оправдување, што очекуваат на ферка да им излезат?
Дека војуваат така точно е, ама кој ги спречува ВСУ да им парираат и при окружувањето?
Подобро да кажат, нема доволно војници и то је то.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.555
Поени од реакции
14.561
Доколку Русија има надмоќ во артилерија. Нато има надмоќ со фпв дроновите.
We are desperately lacking drones — both FPV and heavy ones, all kinds. The Ukrainians aren’t even working anymore, they’re just having fun at this point, not even counting what they use.

As a joke, we put up a handmade dummy in a visible spot that looked like a "Russian Armed Forces soldier."

They hit it with 15 drones. Even after the Ukrainians realized it was just a dummy, they kept hitting it for fun until they completely destroyed both the dummy and the bushes it was placed in.

Meanwhile, we have a “daily drone quota” per unit. And we have to file a report for every single strike. You can’t win a drone war like this — or any war, really. We have power, resources, and support from the people, and yet the Ukrainians are beating the shit out of us. How is that even possible??
За механизација и поширока деструкција предност има артилерија, фаб и тн пред фпв дроновите. Ама за пешадија предност имаат фпв дроновите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom