Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    743
Член од
30 октомври 2022
Мислења
650
Поени од реакции
1.720
Како го лапнаа Украинците мајко мила. Од седнени на маса спремни да потпишат ги кренаа, да се борат со тапшање по рамо ќе ве поддржиме и на крај упси дупси, 20-25% од територија чао адио. Среќни треба да биднат што останаа со Одеса па нема да се заклучени на копно
Го лапнаа затоа шо им се им се пласираше лагата дека за се им се криви Русите а не нивните корумпирани политичари.

Член од
31 мај 2019
Мислења
336
Поени од реакции
1.072
Како го лапнаа Украинците мајко мила. Од седнени на маса спремни да потпишат ги кренаа, да се борат со тапшање по рамо ќе ве поддржиме и на крај упси дупси, 20-25% од територија чао адио. Среќни треба да биднат што останаа со Одеса па нема да се заклучени на копно
Доколку ова бидат крајните граници, тогаш Украина е победник

Член од
7 февруари 2021
Мислења
293
Поени од реакции
854
Украина да се согласи на сегашната ситуација на фронтот ќе биде победник, вака ќе изгуби повеќе
Братски народ да влезе во ваква војна... Под влијаније на западот нормално. Раздели па владеј. Се надевам војната ќе прекине.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
305
Поени од реакции
518
Целата СВО во Украина е класичен дебакл на руското раководство и армија. Ниту една цел од воената операција не исполнија.

Се што зборуваа Пригожин и Стрелков се оствари на терен.

Каде им е сега Скот Рихтер и неговите прогнози дека украинската армија ќе капитулира за 5 месеци? :D

Член од
31 мај 2019
Мислења
336
Поени од реакции
1.072
Ке сакаш да образложиш зашто е тоа така?
Крим и Донбас беа срцевината која гласаше и ја правеше најголемата разлика на сите избори,послем што на власт во Украина доаѓаа луѓе кои се пријателски настроени кон Русија.
Без нив рускиот интерес на било кои избори секогаш ќе биде изразито надгласуван.
Со ова искача само дека Украина се отарасува од камен околу вратот и се хомогенизира.

Тоа е исто како ние да се откажеме од ова и силата на љочките демографска и политичка се намали за упола, кој не би се сложил на ова и не се согласува дека Македонија послем тоа ќе процвета?

Русија ако во оваа војна не ја земе Одеса (главно пристаниште) , Харков (втор најголем град) и Днипро (трет најголем град и со најголема индустрија послем Киев), ништо не направила.
Украина ќе си продолжи да постои појака од било кога.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.656
Поени од реакции
25.035
Крим и Донбас беа срцевината која гласаше и ја правеше најголемата разлика на сите избори,послем што на власт во Украина доаѓаа луѓе кои се пријателски настроени кон Русија.
Без нив рускиот интерес на било кои избори секогаш ќе биде изразито надгласуван.
Со ова искача само дека Украина се отарасува од камен околу вратот и се хомогенизира.

Тоа е исто како ние да се откажеме од ова и силата на љочките демографска и политичка се намали за упола, кој не би се сложил на ова и не се согласува дека Македонија послем тоа ќе процвета?

Русија ако во оваа војна не ја земе Одеса (главно пристаниште) , Харков (втор најголем град) и Днипро (трет најголем град и со најголема индустрија послем Киев), ништо не направила.
ukraina e zavrsena prikazna. ako se podeli uste 100 godini nema da se oporavi i prasanje na vreme e koga pak pro ruski politicari ke ja prezemat vlasta.

pokraj podelba ke nema nato, ni pogolema armija i osven ako ne se vlozat bukvalno triljoni vo brza obnova za da procvetaat za nekoj 10 god nema sansi da zastanat na sopsteveni noze....

ps. nema da ima vrakanje na tie sto zaminale i si go sredile zivotot (a imaa dovolno vreme) na zapad taka da za im procveta ekonomijata i ako ima pari ke im treba rabotnici koj ke dojdat od eks sssr i ke se pro ruski nastroeni... im nema spas kako da gledas

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.596
Поени од реакции
11.616

Ко прво војнава не се води за територија, демографски мамата и е ебана на Украина, долговите кои и се наметнаа на св никад ке ги вратат, ко армија ке бидат сведени ко ловачко друштво во однос на она што беа и ти ми викаш победници ке излегле, секоја чест.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.730
Поени од реакции
6.109
Доколку ова бидат крајните граници, тогаш Украина е победник

Оваа територија, минимум.
Освен ова, ќе потпишат и воена неутралност и лимитирано оружје и активна војска.
Па нека си го преставуваат како победа

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.656
Поени од реакции
25.035
I jas se slagam so ova sto go kaza.. Rusija ke bide pobednik samo ako na ovie teritorii gi dodade Harkov i Odesa, narocito Odesa za da se spoi so Transnistrija..
ok druze ke mu preneseme na putin deka nekoj sladoledzija vo mkd mu ja priznava pobedata samo so odesa, harkov i spojka so transnistrija.... ke nagladime deka ti kako biten svetki strateg taka gledas na rabotite i ne e bitno se drugo...

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.128
Поени од реакции
1.657
ok druze ke mu preneseme na putin deka nekoj sladoledzija vo mkd mu ja priznava pobedata samo so odesa, harkov i spojka so transnistrija.... ke nagladime deka ti kako biten svetki strateg taka gledas na rabotite i ne e bitno se drugo...
Аман бе отров, мислење си кажаа луѓето, ебате искомплексиран еден. Не треба некој да има свое мислење? Или сите со твоето треба да се сложат?

Каков канцер од човек, бог да чува

Sent from my iPhone using Tapatalk

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.656
Поени од реакции
25.035
Аман бе отров, мислење си кажаа луѓето, ебате искомплексиран еден. Не треба некој да има свое мислење? Или сите со твоето треба да се сложат?

kretenu tocno e kazano e sto bara rusija.

samo glup covek moze da kaze deka pobeda bi bilo mnogu poveke od toa sto oni baraat... ali glup si ti ova da sfatis... mrsh u igracnica

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.261
Поени од реакции
7.963

I ti najde ova da go pishuvash?
Ako zaboraj odi citaj si po Temine shto pishuvash za drugi.
Zasrami se

Kajgana Shop

На врв Bottom