Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Чекај, ти всушност мислиш дека ако избие војна помеѓу Русија и Англија таа ќе личи на битката за Бахмут?
Нормално нема да личи на битката на Бахмут и не очекувам, но ова ти што го напиша е sci-fi....

zboris so daleku najglupiot clen sto go trpela kajgana... ovoj e epski glup moron
А ти си епски глупа тетка, што секаде ме прати и ме чита, се замара со мене, а за мене буквално не постои, небитна си ми тетич..Тетка глупа астралиска, која освен оговарање и вреѓање нема поим од ништо друго....

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Нормално нема да личи на битката на Бахмут и не очекувам, но ова ти што го напиша е sci-fi....

А ти си епски глупа тетка, што секаде ме прати и ме чита, се замара со мене, а за мене буквално не постои, небитна си ми тетич..Тетка глупа астралиска, која освен оговарање и вреѓање нема поим од ништо друго....
pa sto me citiras be glup eden

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
pa sto me citiras be glup eden
Па не сум пиче ко тебе курво, кога спомнувам некој го тагнувам....Куртон глуп, оди по луѓето и збора за мене, лигушко....Пичкооооо

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.547
Па не сум пиче ко тебе курво, кога спомнувам некој го тагнувам....Куртон глуп, оди по луѓето и збора за мене, лигушко....Пичкооооо
po kogo odam be glup eden ti rekov sekoja glupost ke ti ja citiram sekako... mrsh u igracnica

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
po kogo odam be glup eden ti rekov sekoja glupost ke ti ja citiram sekako... mrsh u igracnica
Пичко, ти можиш мрш да му велиш на оние што те којат, а верувам дека ги има во огромен број..Ајде сега гет а лајф.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.343
Ако дојде до напад на Русија врз некоја НАТО држава, прво мислам дека ќе отиде јабана целокупната нафтна инфрастрфуктира на Норвешка, со удари од подморници. А ако се разгори вистинска војна, мислам дека апсолутен приоритет на Русите ќе биде да ја потопат Велика Британија и да ги збришат Полска и Франција.
Амин

Член од
9 август 2011
Мислења
428
Поени од реакции
1.154
За жал излезе драматична ескалација.

Може да го објасни некој видеово? Цел ден се врти а не го разбирам баш.... Шо уствари се дешава тука? Нели една ракета е? Зашо вака као десетина ракети да удираат?
Тука уствари полетуваат или слетуваат ракетите? o_O

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.977
Поени од реакции
7.625
Може да го објасни некој видеово? Цел ден се врти а не го разбирам баш.... Шо уствари се дешава тука? Нели една ракета е? Зашо вака као десетина ракети да удираат?
Baraj nekolku strani ponazad ima objasneto i ima podobro video

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
841
Поради тоа шо немаат ракети, порачале некоја од Ким Јонг Ун од Северна Кореа, и пред да удрат поради неквалитетот се распаѓаат на повеќе

Zelenski Before
Zelenski After

Овој ако знае кај се наоѓа у војната :cenzura:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.617
Поени од реакции
42.143
6 удари пута 6 = 36 боеви глави содржи новава ракета. Најверојатно е огромна исто како Топол, само модифицирана за помал домет и повеќе муниција во неа.

Снимки од летот

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.147
Претпоставувам во ова сценарио очекуваме дека Британија ќе се воздржи и нема да го испали својот нуклеарен арсенал кон велелепните руски градови?
И колкав е нуклераниот потенцијал на Британија?
Колку од тој потенцијал е под контрола на Фашингтон?

А според твоето сценарио РФ ќе се воздржи и нема да употреби јадрено оружје ако е загрозена нејзината егзистенција?

Трамп форсираше кампања на мир, и нема многу простор за маневар, посебно што половина од неговиот кабинет не сакаат да слушнат за Украина, а другата половина ги интересира само Израел.
Во едно си во право, со медиумска кампања се успеа ШТрумпф да се наметне како некој миротворец, но во реалноста тој е далеку од миротворец.
Ако се правиме на-удрени тој е за мир ама под таквиот мир тоа тој подразбира ДОМИНАЦИЈА на САД, да продолжи со рекет и наметнување на деМонкратија низ светот, да имат статус избрани од Бога, па така во суштина тоа не е мир туку окупација во 26 слики.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
40
Поени од реакции
154
Најголем удар на ЕУ и Украина е тоа што Украина од поморска сила изгуби 80% од своето крајбрежје, а ако војната се прелее во Одеса и региониот може комплетно да биде отсечена од Црното Море, а Русија да биде поморски на граница со две НАТО членки Романија и Бугарија. Затоа и таа вукојебина Бугарија беше примена во ЕУ, за да тој регион и поморска рута се држи под контрола на ЕУ и НАТО.

Денес да имаш океан/море/крајбрежје е неверојатен економски, трговски и туристички бенефит. Украина го изгуби тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom