Алтернативата е:„Ние бараме зона на забранети летови и добиваме одговор дека така ќе почне трета светска војна, но што е алтернативата?“
Многу загуби имаат за толку кратко време.Пепел од заседа.
Рече мистер баче од сред македонското гето во Њу Џерси.Што пречи пример да се излезе на плоштад и принуди македонската власт да прекине односи со Украина, ембарго, замрзне активи, протера дипломати?
Ne znam so mislea rusive iskreno, koga i na laici ko mene im bese jasno deka ova kje se desava. Gi praat partali vo zasedi, a ovie pa za sekoe gradce se tepaat po nekolku dena.Многу загуби имаат за толку кратко време.
Ако е некое оправдување дека тие линии на одбрана Украина ги спрема 7 години, дека Украина е топ 5 во Европа по воена моќ, и дека отворено Пентагон соопштува дека real time споделува информации со Украина за рускиве движења, планови и сл.
Islamski fundamentalist i terrorist ke spasuva Ukrainci od Nacisti. Uste edna od mnogute cudni konstelacii koja nosi ovaa vojna.
Zosto ti smetaat diskusiite? Plus povekje propagandi ima nego vistini pa ne gledam smisla za posebna tema kade spomnatite ke izvestuvaat zivo od teren,.@Dumbledore предлагам да се отвори посебна тема каде ќе се разговара стриктно за конфликтот. Овде се губат постовите како во магла, освен јас, јамајка, не сум ја, рон, the xx и уште ретко некој, никој не става информации од она што се дешава на воен план.
Целта на генералните теми е полесна систематизација, на сметка на прегледноста. Ако отворите посебна тема, ќе треба да ги префрлувам мислењата од оваа тема кон таа, што по 4.000 мислења откако започна војната, а немам ни време, ни волја тоа да го правам.@Dumbledore предлагам да се отвори посебна тема каде ќе се разговара стриктно за конфликтот. Овде се губат постовите како во магла, освен јас, јамајка, не сум ја, рон, the xx и уште ретко некој, никој не става информации од она што се дешава на воен план.
Чернобил како и другата нуклеарна централа најверојатно ќе бидат погодени ако бидат од американска ракета....немаат интерес русите со свој камен по глава да маваат. Ако им е до нуклеарна катастрофа не се секирај, имаат они доста оружје.Од кога излезе Чернобил серијата ја избегавам да ја гледам од емотивни причини.
Политика не следам толку многу ама чат пат. Точно пред да букни војната во Украина јас се решив да ја пуштам, баш на полноќ, пред да ги гранатираат.
Станвам другиот ден и прво шо слушам на сите страни вести дека Украина е нападната и Чернобил исто така, на светот му се заканува катастрофа, језиво чувство нек си јебе матер.