jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.443
- Поени од реакции
- 27.242
Па незнам каде ќе ги слетаат, дали ќе напаѓаат од НАТО територија, тоа е веќе акт на војна.Рекоа дека уште сношти ќе испорачаат, но, изгледа не оди така лесно.
Па незнам каде ќе ги слетаат, дали ќе напаѓаат од НАТО територија, тоа е веќе акт на војна.Рекоа дека уште сношти ќе испорачаат, но, изгледа не оди така лесно.
Јас отворив дебата и пишав ДОКОЛКУ е вистина, зошто и јас не ја најдов таа изјава на никој друг медиум освен за инфомакс, кој не го сметам ниту за блог, а камоли за страна за вести. Сакав да го видам мислењето на поддржувачите на Лукашенко, дали уште би го поддржувале ако е вистинита таа изјава.Цитираш нешто, за што и самиот се сомневаш дека е вистина. Никаде ја нема таа изјава.
И потоа веројатно се транспортираш во паралелен универзум, во кој таа изјава е вистината и од таму ги прозиваш тие таму кои го подржуваат кажаното?
па знаат дека ќе им ги уништат одма. Не знам кој идиот би пратил авиониРекоа дека уште сношти ќе испорачаат, но, изгледа не оди така лесно.
Кај ги виде Чеченците?Сфаќам дека мнозинството тука оправдано го мразите западот и на голем дел од вас им се дига на Путин ама у реду е, смалете малце доживљај и прочитајте два три пати што сте напишале пред да кликнете Испрати. Се изначитав фудбалско навивачки постови као ''сеа русиве ќе убацат у трета и вечер ќе има млатење'' и слични што директно или индиректно укажуваат ситење на човечки жртви.
Двеве видеа подоле се дело на орките на Кадиров, инаку еден од најголемите борци за православјето денес, коментари као тие погоре укажуваат дека се ситите и ги славите овие дела.
и aftermathr/PublicFreakout - [NSFW] Russian invaders shooting civilians. Father was shot in front of his son's eyes. Ivankiv, Kyiv region.
51,994 votes and 3,438 comments so far on Redditwww.reddit.com
r/PublicFreakout - [NSFW] Russian invaders killed civilian family and dogs
6,518 votes and 880 comments so far on Redditwww.reddit.com
Сега ќе ти дојди бачето и ќе ти речи, ова не е Украина, ова е снимено во Ирак, 2002-2003та. Фотошоп, монтажа...Сфаќам дека мнозинството тука оправдано го мразите западот и на голем дел од вас им се дига на Путин ама у реду е, смалете малце доживљај и прочитајте два три пати што сте напишале пред да кликнете Испрати. Се изначитав фудбалско навивачки постови као ''сеа русиве ќе убацат у трета и вечер ќе има млатење'' и слични што директно или индиректно укажуваат ситење на човечки жртви.
Двеве видеа подоле се дело на орките на Кадиров, инаку еден од најголемите борци за православјето денес, коментари као тие погоре укажуваат дека се ситите и ги славите овие дела.
и aftermathr/PublicFreakout - [NSFW] Russian invaders shooting civilians. Father was shot in front of his son's eyes. Ivankiv, Kyiv region.
Геостратешка битка е Украина.Што е ендгејм за Русија во ситуацијава? Дали имаат намера да ја окупираат цела Украјина или пак да направат смена на власта? Со оваа војна само ја турнаа Украјина подалеку од својата зона на влијание, никој нема да заборави вакумски бомби и којзнае колку убиени цивили, настрана материјални штети. Готово е, Украина е трајно загубена за Русија како сфера на влијание, не броејќи ги тие САО Донбас.
Ако веќе се решија за напад тоа требаше да биде 2014 кога сеуште немаше сериозна русофобија, од муабет со лица од Лвив забележав сериозна доза на омраза кон русите што само генерација порано било тешко замисливо.
Имајќи предвид колку чини окупација на земја со големина на Украина и сета популација таму, се поставува прашање дали воопшто има некој енд гејм или се работи за внатрешнополитички превирања во Русија, можеби нешто што не го знаеме воопшто, внатрепартиска закана за Путин, групирање на дел од бољарите на друга страна.
За САД во Ирак и Афганистан тоа беа целите на интересните групи собрани околу лобито на извесни корпропации. Од тие 2,5 трилиони потрошени само за Афганистан, тешко е да се каже колку завршиле во џебови на тендераши и слични паразити, но во секој случај тоа се стотици милијарди.
Не верувам во Русија да има нешто слично, се работи за многу различни системи.
Видеото и го снимаат Украинци.Кај ги виде Чеченците?
И како дошло видеото до рацете на Украинците?
Логиката да ја вклучеше ?
Жално е за гледање. Што побрзо седнат и да се договорат тоа подобро. Лудилово треба да престане што е можно побрзо.Сфаќам дека мнозинството тука оправдано го мразите западот и на голем дел од вас им се дига на Путин ама у реду е, смалете малце доживљај и прочитајте два три пати што сте напишале пред да кликнете Испрати. Се изначитав фудбалско навивачки постови као ''сеа русиве ќе убацат у трета и вечер ќе има млатење'' и слични што директно или индиректно укажуваат ситење на човечки жртви.
Ај размисли и пробај од 3 пати да погодиш како дошло видеото до рацете на украинците.Кај ги виде Чеченците?
И како дошло видеото до рацете на Украинците?
Логиката да ја вклучеше ?
Зарем не е чест за Русија да ја одбрани безбедноста на нацијата и да направи нешто во врска ро правата на русите и геноцидот против русите во Украина?! Зарем не читаш дека од 2014 преку 10000 руски цивили се ликвидирани во Украина?!Има нешто што се вика ПАТРИОТИЗАМ, не велам конкретно за видеово дали го правеле за лајкови или гледаност. Ако некој ми го напаѓа домот, и со дрва и камења би фрлал по тенковите за да си заминат, кога веќе немам друго. Тоа е одбрана на чест, достоинство, углед одбрана на фамилија, на детството кај што си го поминал и на се останато.
Лукашенко во неговата изјава не мисли на Белорусија и белорусите, туку на активности што русите ке ги превземат познаваќи ги како нивни партнериЗошто веднаш штом нешто не ти одговара одма менваш тема споредувајќи со други?! Остај ги другите, го правеле тоа истото, никаде не ги оправдав. Те прашвам, дали тебе ти е нормално некој завиткано во тенка обланда да се заканува со масакри на луѓе кои што ништо не му имаат направено на Белорусија и на неговиот народ?
Да точно го снимаат и се убиени и како завршило во рацете на Украина ? Виде ти кој пукал на видеото? Виде дали воопшто биле Руси, Чеченци или Украинци за кои видовме безброј видеа како убиваат свои.Видеото и го снимаат Украинци.