Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.846
Поени од реакции
8.737
Ццц, Арестович!
Му беше советник на Зеленко, подопашна мува. Сега дојде време да го апси :facepalm:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.868
Според ВолтСтрит

The Trump administration has stopped financing new weapons sales to Ukraine and is considering freezing weapons shipments from U.S. stockpiles.
— WSJ
Ова и вестите дека подготвуваат олеснување на санкциите кон Русија, сигнали за влагање во следната етапа на преговори.

Последно уредено:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.868

Според некои извори. Моментално сведена е попилацијата на 23 милони.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.535
Поени од реакции
18.502
Ke imaat militarizirana drzava na granica vooruzena do zabi, Polska na steroidi i nejzin pandan koja vo idnina ke i prai problemi na Rusija, ke ja oslabi totalno za 20 godini, bla bla...

U realnost, si ja sjebaa drzavata kako nikoj drug vo vekov, i toa za relativno kratko vreme. Debili nevideni, imaat nuklearna sila na granica i resija so niv da se tepaat.

Steta ne raboti prebaruvacot da se posmeevme malku na prognozive na odredeni clenovi. Arogancijata na kraj skapa izleguva.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.403
Поени од реакции
11.887
Ke imaat militarizirana drzava na granica vooruzena do zabi, Polska na steroidi i nejzin pandan koja vo idnina ke i prai problemi na Rusija, ke ja oslabi totalno za 20 godini, bla bla...

U realnost, si ja sjebaa drzavata kako nikoj drug vo vekov, i toa za relativno kratko vreme. Debili nevideni, imaat nuklearna sila na granica i resija so niv da se tepaat.

Steta ne raboti prebaruvacot da se posmeevme malku na prognozive na odredeni clenovi. Arogancijata na kraj skapa izleguva.
Што зеде Русија бе брат? Една казарница во некое село? :pos: Ќе дојде сеа тенеќе ќе ти кажи.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.662
Поени од реакции
8.485
Автоматски споено мислење:

Јас имам предлог месец дена да се тепаат само Украинките и Русинките, дамо борење со голи раце во кал, разголени...
I tebe Front of Stage , za sudija :pos:

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.868

Го добија од трите подолгото. Посебно оние што предвидуваа Полска „на мускули“. Сега бројките полека ќе почнат да се појавуваат низ медиумите. Веќе гледаме како „Слободна Европа“ снима алеи. Тоа секогаш е првиот чекор – документарци, извештаи, сведоштва. Вистината не може долго да се крие.

Со деца ракија не се пие, велеше дедо ми. И беше во право. Посебно ако тие „деца“ се новата генерација на Reddit-амеби, кои се сведуваат на мемиња и празни фрази. Лесно е да се зборува за моќ и независност од удобноста на интернет, позади тастатура. Ајде сега, ќе соберат пари за нуклеарка за балтикот.

Но, проблемот е многу подлабок. Ова не е само прашање на лоши одлуки или политички авантуризам. Ова е свесно уништување. Дури и најголемиот душман не би и го направил ова на својата земја. Како може некој да го нарекува ова патриотизам? Ова е чисто самоуништување. Ова е геноцид – не според емоционални критериуми, туку според факти.

Можат слободно да ги напикаат знамињата од Упа вгз. Историјата нема да ги памети симболите, туку последиците. А тие сега за сега за држава како Украина се запрепастувачки. Дојде време Трамп да е посенилен од цел тој посран Еу секташки клан. Ајде слава Украини.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.145
Поени од реакции
12.759
Тука треба да настапат Кинезите, имаат вишок ергени, а недостаток на невести.

Не знам колку ќе им биде прифатливо на американците, а можеби и на Русите нема да им се допадне како идеја.

Кина ќе треба да купува невести за 35 милиони мажи

Но сепак подобро Кинез атеист за украински зет отколку небричен козоеб.

Според некои извори. Моментално сведена е попилацијата на 23 милони.
Е_ати државата во која државни институции користат комерцијални сервиси за електронска пошта.

Да би било ова во САД или било која друга развиена држава, директорот на институацијата експресно ќе заврши во затвор бидејќи не смее државни документи да се складираат на приватни комерцијални серверски системи.

Хилари Клинтон требаше во најмала рака да заврши на суд поради нејзиниот приватен сервер на кој чуваше државни документи, но недостатокот на правна завршница говори за тоа како и дали воопшто функционираат правните органи во САД.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.662
Поени од реакции
8.485

Не знам колку ќе им биде прифатливо на американците, а можеби и на Русите нема да им се допадне како идеја.

E golemo chudo imalo nedostatok od 35M zheni ! A tie se 1,5 Miliardi zhiteli! :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.416
Поени од реакции
18.580
Нема некое логично објаснување за тие ментално пореметени ставови. Освен пари.
Za da imas logicno objasnuvanje treba da imas logika, i bar prosecno iq.

Inace eve da ti priznaam poso me probi, ne ostavija nas 3-4 od edna nevladina, drugo sve sekna usaid. Kajgana forum kje odigra klucna uloga i tuka se frlaat poslednite pari nameneti za makedonija.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
7.295
Поени од реакции
13.868

Е_ати државата во која државни институции користат комерцијални сервиси за електронска пошта.

Да би било ова во САД или било која друга развиена држава, директорот на институацијата експресно ќе заврши во затвор бидејќи не смее државни документи да се складираат на приватни комерцијални серверски системи.

Хилари Клинтон требаше во најмала рака да заврши на суд поради нејзиниот приватен сервер на кој чуваше државни документи, но недостатокот на правна завршница говори за тоа како и дали воопшто функционираат правните органи во САД.
Мејлот е од https://www.legacyofwarfoundation.com
Не од службеникот.

Украинско ngo.
Автоматски споено мислење:

Последниве две недели секој ден ја напаѓаат Одеса со герани. Не дека другиве региони се поштдени. Ама Одеса буквално секој ден.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom