Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
6 ноември 2024
Мислења
617
Поени од реакции
1.112
Ах бе Кина не е баш во најдобра состојба и како што ти реков и тогаш ќе почни да суди врвни луѓе на затвор или на смртна казна.

Кога преговорите меѓу САД и РФ за Украина ќе бидат при крај, Кина би требало да изврши инвазија на Тајван, агентите на свр во Србија и Македонија ќе бидат активирани на оперативно ниво.
Лаичко мислење од читање вести и Кајгана.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.209
Поени од реакции
13.632
Не заебавај, демек овде саде стручњаци седат деноноќно :pos:
Тука прав си. Има лица што мислат дека Трамп е ветениот месија на Израел. Дека масоните го префрлаат центарот на моќта од Вашингтон во Пекинг моментално.
И дека земјата е рамна.

Бркај работа :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Не може да има мир и преговори без учество на самите Украинци, европските држави и неколку регионални играчи. Овој проблем не може самоволно да го решат само Трамп и Путин, доколку на маса не седат и самите Украинци, како и другите економски засегнати држави поради ова криза. Со ваква комбинација и вонземијаните да слезат долу нема да има мир.
eve gledame deka moze. ako ne prifatat ukraincite ke nema ukraina. dovolno e sad da ja priznae novata mapa.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.741
Поени од реакции
8.456
заостанати руски генерали им ебаа мамето на ОТАНИстите, замисли да не беа толку заостанати ;)
Во право си!
Затоа и му пишав, недај боже да видиш колку се нато килави.
Русија нема да изгуби поради овие дебелогазци, ама ќе имаше даалеку помали загуби и поголеми освоени територии.
Суровикин доле пуздер прави, чеченците горе се сликаат за медии, е јбг! Штом се дознае дела е килав, одма "планова ротација". Од фронт во офис во Москва.
Реално во војската на РФ што по не те бива, толку ти се поголеми шансите за напредок во кариерата. Исто па и бетер е во нато.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Во право си!
Затоа и му пишав, недај боже да видиш колку се нато килави.
Русија нема да изгуби поради овие дебелогазци, ама ќе имаше даалеку помали загуби и поголеми освоени територии.
Суровикин доле пуздер прави, чеченците горе се сликаат за медии, е јбг! Штом се дознае дела е килав, одма "планова ротација". Од фронт во офис во Москва.
Реално во војската на РФ што по не те бива, толку ти се поголеми шансите за напредок во кариерата. Исто па и бетер е во нато.
rabotava e sto vojnata im dojde odlicno da se podsredat... evropejcite ne moze ni na sostanok da se dogovorat koj treba da dojde a ne pak da vojuvaat

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.136
@Ne_sum_ja nisto strasno i taka cel grad e samo avtobuski stnici. @Klinton kako vaka, sto se zgresi rabotata?
тактиката е да ги пуштат русите до дњепар,па тука развлечени и ослабени да ги уништат во блатото

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.787
Поени од реакции
1.172
Ти си имал пријател. Јас пак живеам. Не сум гаталец, не зборам од 5то лице туку од прво. Еве гледам веќе неколку години, вистина мртвило е :rolleyes:

Во Омск е 80.000 рубљи просечна плата. Или пријателот те мафта, или читаш лоши извори.
Извор:
.

Бидејќи очигледно не е доволно, повели официјални информации.

Туку велеше дека за 2500 евра чекале да избегаат воениве лица на РФ. Можеш да поткрепиш или ќе остане на рекла кажала муабетот?

Огромна дезинформција. Како во првиор случај така и во вториот.

Пропуст никој не го негираше. Наведов само дела ги пукаа како глинени голуби откако донесоа посеризно ПВО.

За визите. Неможеш да очекуваш за земја што беше на прагот на колапсот во 2000та. Да направи енормен скок и да стане Америка во рок од 20 години и да биде привлечна како земјите од западна Европа. Но доколку се продолжи во овој правец, нема да биде далеку после некој одреден период.
Црвено - Зошто да би ме лажел еве сега работи во западна Европа и воопшто не сака да се врати назад освен да ги види своите родители.

Сино - И во тоа има точност дека Бајрактарите се добри само онаму каде што нема добро ПВО нешто како во Карабах. Али пак ќе кажам РФ воопшто мислеше дека со Блиц Криг ќе ја заврши оваа авантура, а тоа е дело на лошата проценка на тајните служби. Тие мислат сите кои говорат руски ни се пријатели.

Црно - Тешко дека ние тоа ќе го дочекаме во редови пред амбасадата на РФ. Не е никој луд да отиде во некој зафрлен град пример Ојмакон каде е -50 и условите за живот се претешки. Згора над се им го знам менталитетот имав контакт со нив тие воопшто не сакаат да е некој над нив и да поднесам барање за виза ќе ме стават таму на некоја најтешка работа која ни тие од Таџикистан не ја работат.

Со тоа што многу Руси и Украинци побегнаа од конфликтот се гледа дека како народ не се спремни да го одбранат своето и не се обединети како нација околу една цел. За жал тоа е словенскиот менталитет затоа секогаш Словените ќе бидат под германска и англо-саксонска доминација.

Поздрав товариш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.853
барјактарите праат лом, а Русија економски пропаѓа

две желби толку опстојно посакувани, веќе три години и без ефект сеуште

ако си упорен и стискаш палци уште едно три години, ќе се остварат

Член од
31 мај 2019
Мислења
366
Поени од реакции
1.151
@Ne_sum_ja nisto strasno i taka cel grad e samo avtobuski stnici. @Klinton kako vaka, sto se zgresi rabotata?
Ova me potseka na

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.347
Поени од реакции
43.138
значи целава работа од сега натаму што ќе биде војнава е за Зеленски да остане претседател подолго и да не го осудат на смрт новите што ќе дојдат. Часовникот му чука моментално, песокот почнува да тече.

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.001
Поени од реакции
1.684
Колку се глупи воа војниве исценирани од западот тоа е чудо некое, гинеш понесен од икс патриотски причини, за на крај преку ноќ се` да се смени и пупу не важи.

Член од
27 мај 2018
Мислења
994
Поени од реакции
1.637
Колку се глупи воа војниве исценирани од западот тоа е чудо некое, гинеш понесен од икс патриотски причини, за на крај преку ноќ се` да се смени и пупу не важи.
За пар години русите на украинците ќе им бидат администратори... нели @roden ?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.805
Поени од реакции
25.258
Ako ispadne deka site ovie strasni zrtvi i turbulencii bea za Rusija da dobie samo neclenstvo na Ukraina vo NATO i kopnen kordidor do Krim, e tezok poraz za Rusija.
Mislam deka ako se skluci takov nekoj dogovor, ke ima bunt megu ruskata armija.
razbirame. pobeda za rusija u berlin ruski da se zbori ili i toa ne e dovolno?

da znaeme sro da preneseme na putin.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.741
Поени од реакции
8.456
Ako ispadne deka site ovie strasni zrtvi i turbulencii bea za Rusija da dobie samo neclenstvo na Ukraina vo NATO i kopnen kordidor do Krim, e tezok poraz za Rusija.
Mislam deka ako se skluci takov nekoj dogovor, ke ima bunt megu ruskata armija.
Што и да испадне Русија немаше избор! А што сакаш да добие РФ? Полска, Балтичките...? Они СССР го растурија да се откачат од нив, им устребале!

Kajgana Shop

На врв Bottom