Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    716

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.969
Поени од реакции
5.589
Многу си напнат стрико, треба некое младо путленце да ти се измоча на фаца да се вратиш у живот.
Чичино, не благодарам, очигледно вие младите сте настрани, па ако си љубител на мочка, можам еве јас да ти се измочам на главата ако сакаш..

Член од
28 август 2013
Мислења
4.339
Поени од реакции
13.199
Ај вакви работи што му пречат и го вознемируваат, ама мене само не ми е јасно зошто толку го напна видеото каде што Лукашенко игра валцер ? :(
Му завидува, го вади тоа од такт што Лукашенко игра валцер со девојка, а он мора западни транџи да гледа.
Автоматски споено мислење:

Чичино, не благодарам, очигледно вие младите сте настрани, па ако си љубител на мочка, можам еве јас да ти се измочам на главата ако сакаш..
Јас за твое добро ти викам, младо да биди. Ако ти толку си настран ќе ти најдиме и некое старо, бајато, на пржен ослич да мирисаш.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.935
Поени од реакции
6.421
Колку што знам да.

The small country, which is currently restocking with Western equipment, has sent Ukraine some 30 T 72 Soviet-era tanks, 12 Mi 24 Soviet-era attack helicopters and four Su 25 ground attack jets.
Точно е само за тенковите, цифрата од разни извори е од 30 до 37 тенка.
Ми-24 беа заземјени повеќе од деценија ради срањето со Елбит кој модернизира 4 фрејма после секнаа пари наводно, оставени да гнијат по пољани околу Петровец со исклучок на тие 3-4 со апгрејд.
Су-25 не се во летна состојба од некаде 2005 сосема скапани и рѓосани и воопшто не се пуштени во Украина. Последен лет им е 2002, значи не полетале 22 години. Покриени со церади, под нив свенешто вирови, блам.
Затоа треба да се зема све со резерва.

Kajgana Shop

На врв Bottom