Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    720

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.971
Поени од реакции
5.590
Многу си напнат стрико, треба некое младо путленце да ти се измоча на фаца да се вратиш у живот.
Чичино, не благодарам, очигледно вие младите сте настрани, па ако си љубител на мочка, можам еве јас да ти се измочам на главата ако сакаш..

Член од
28 август 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
13.238
Ај вакви работи што му пречат и го вознемируваат, ама мене само не ми е јасно зошто толку го напна видеото каде што Лукашенко игра валцер ? :(
Му завидува, го вади тоа од такт што Лукашенко игра валцер со девојка, а он мора западни транџи да гледа.
Автоматски споено мислење:

Чичино, не благодарам, очигледно вие младите сте настрани, па ако си љубител на мочка, можам еве јас да ти се измочам на главата ако сакаш..
Јас за твое добро ти викам, младо да биди. Ако ти толку си настран ќе ти најдиме и некое старо, бајато, на пржен ослич да мирисаш.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.935
Поени од реакции
6.425
Колку што знам да.

The small country, which is currently restocking with Western equipment, has sent Ukraine some 30 T 72 Soviet-era tanks, 12 Mi 24 Soviet-era attack helicopters and four Su 25 ground attack jets.
Точно е само за тенковите, цифрата од разни извори е од 30 до 37 тенка.
Ми-24 беа заземјени повеќе од деценија ради срањето со Елбит кој модернизира 4 фрејма после секнаа пари наводно, оставени да гнијат по пољани околу Петровец со исклучок на тие 3-4 со апгрејд.
Су-25 не се во летна состојба од некаде 2005 сосема скапани и рѓосани и воопшто не се пуштени во Украина. Последен лет им е 2002, значи не полетале 22 години. Покриени со церади, под нив свенешто вирови, блам.
Затоа треба да се зема све со резерва.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.281
Поени од реакции
7.001
Точно е само за тенковите, цифрата од разни извори е од 30 до 37 тенка.
Ми-24 беа заземјени повеќе од деценија ради срањето со Елбит кој модернизира 4 фрејма после секнаа пари наводно, оставени да гнијат по пољани околу Петровец со исклучок на тие 3-4 со апгрејд.
Су-25 не се во летна состојба од некаде 2005 сосема скапани и рѓосани и воопшто не се пуштени во Украина. Последен лет им е 2002, значи не полетале 22 години. Покриени со церади, под нив свенешто вирови, блам.
Затоа треба да се зема све со резерва.
гугл мапс покажува испразнет аеродром петровец,не се бламирај

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.552
Поени од реакции
42.051
сета опрема што им ја имаме дадено е веќе уништена. Одамна не сум видел дека имаат авијација некаква, или пак тенкови во некои бројки.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.830
Поени од реакции
12.896
Глупост. Со договорот од Истанбул беше предвидено како гарантори да бидат Кина, Сад, Британија, Франција и Индија.

Критично за Русија ќе биде не само забрана за Нато, туку било какво понатамошно вооружување на Украина. Фин беше тој договор. Воениот потенцијал намален на Украина. А Сад доколку мислеа за Украина ќе беа гарантори без око да им трепне. Вака планот им е после 5-6 години пак да продолжат.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.687
Поени од реакции
6.015
Глупост. Со договорот од Истанбул беше предвидено како гарантори да бидат Кина, Сад, Британија, Франција и Индија.

Критично за Русија ќе биде не само забрана за Нато, туку било какво понатамошно вооружување на Украина. Фин беше тој договор. Воениот потенцијал намален на Украина. А Сад доколку мислеа за Украина ќе беа гарантори без око да им трепне. Вака планот им е после 5-6 години пак да продолжат.
Z's glupost?
Ako e tocno, ova e radikalen promena na stav. Davanje signal za nesto. Sekako deka vo teski pregovori ke odat detaljite, ova e samo ispipuvanje puls...

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.467
Поени од реакции
25.987
Двајцата сте во право.
Поглупа понуда Лила со кутиине не може да даде, но исто така ова се мали позитивни знаци. Сега се договараат Украинциве и од Русија да ја примат само главичката ама ќе го примат цел како што си го примија и од НАТО освен ако Русија е глупа со еден секс да не поебе 30 земји наеднаш.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.830
Поени од реакции
12.896
Z's glupost?
Ako e tocno, ova e radikalen promena na stav. Davanje signal za nesto. Sekako deka vo teski pregovori ke odat detaljite, ova e samo ispipuvanje puls...
Глупост дека се спреми за прекин на огнот. Логиката е ваква дајте ни оружје и гаранции. Ние ќе продолжиме да војуваме а Русиве кој ги ебе после може да се сликаат со гаранциите.

Интересен е ефектот на Трамп. Дојде на власт и магично исчезнаа Корејците што биле во Курск по журава штампа.
Или другата опција е дека нинџа мастери се, па никој не ги гледа на фронтот :D

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.508
Поени од реакции
33.656

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.830
Поени од реакции
12.896
Не издржа срце мушко. Сврте Шолц за неполна недела Путин откако со ебаа матер Демократите и почнаа да си ги преформулираат позициите.

Секако е човек нонграта а и ништо ново не повторил.

Kajgana Shop

На врв Bottom