Ti decko izgleda imas nekoj si mentalen blok! Jas ne zboruvam posle eskaliranjeto na situacijata normalno e deka ke ima polariziranje do maksimum. Prasanjeto bese ne posle pojavata na separatistite i vooruzenite grupi tuku pred da se sluce euromajdan. Kazi mi kade bese Ruskoto naselenie da protestira cim tolku mnogu bile diskriminirani? ti si se fatil za taa pusta Odesa kako davenik za slamka.[DOUBLEPOST=1423627710][/DOUBLEPOST]
Poleka malku smiri gi strastite! Nikade ne rekov deka opravduvam nasilstvo. Tuku objasniv deka situacijata vo Ukraina e druga od taa vo 2001. Ruskoto malcinstvo vo Ukraina odednas pocna da igra na kartata na diskriminacija zatoa sto Ukraincite sakaa vlada sto ne e sklona na Rusija. Znam deka ke mi repliciras oti vo Makedonija nemalo diskriminacija i red drugi gluposti no taa ne e tema na diskutiranje ovde.[DOUBLEPOST=1423627843][/DOUBLEPOST]
Koj slucaj na vojna dali ti voopsto razbiras sto ti napisav jas? Makedonija za vreme na konfliktot vo Kosovo ne bese vo vojna i so megjunarodnoto humanitarno pravo niedna drzava nemoze da vrati izbeglici! Sto ne ti e jasno?
Веќе е преџвакано ова на темава.
Одеса се случи на 2ри Мај. НовоРусија одржа референдум на 11 Мај.
Немој да си земаш за слобода да испревртуваш некои факти, кои се познати.
Претходно се урна власт, и првиот закон кој беше донесен, беше укинување на Рускиот јазик. Какви сакаш индикции првични повеќе од ова? Руско јазичното население да седи мирно?
Агресијата и дискриминацијата беше веќе започната, почнаа да тепаат луѓе, да фрлаат од мостови млади луѓе. И некако тоа не престануваше.
И од една страна имаш силна Русија која гледа дека се злооупотребува Руското население во соседна земја. Треба да седат со скрстени раце?
Хипотетички, можеш да ми одговориш на протестот во Тетово пред кризата, да беа запалени 40тина Албанци, како ќе реагиравте?
Лицемерен став имаш,типично како за Албанец. Слични елементи има на Украина од тоа што тврдите дека ви се случувало вас на Косово и Македонија.