Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Да јавам до регионална команда кај Микола па ќе ти кажам.
Тие беа што ти кажаа 3 месеци ќе бидат до Курск градот? Не се за верување тогаш, 3 месеци и 12 дена поминаа, само рикверц се имаат вратено.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Сеа северно Корејците ќе ја свртат. Квичевте тука како ранети говеда кога имаше шпекулации за француски војници дека ќе дошле, закани за трети светски, за нуклеарки. А сеа ова ви годи на мешето :D
koj kvicese? navivame da gi pustat, jas sum i tebe da te pratat zaedno so ljockite od mkd. site be idete branete go kiev ili selata tamu.

treta svetska e neizbezna osven ako nato ne sfati deka ukraina nema da prostoi vo bilo kakva forma bez dozvola od rusija. slobodno i nuklearki neka im dadat.

Член од
22 декември 2018
Мислења
490
Поени од реакции
687
Од ова што гледам на мапа посебно денеска со освојување на повеќе градови и села, Украинците не можат да го стабилизираат фронтот долго време, најверојатно немаат луѓе, а ни опрема.. Ги извисија Американците што мислите?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.404
Поени од реакции
24.557
Од ова што гледам на мапа посебно денеска со освојување на повеќе градови и села, Украинците не можат да го стабилизираат фронтот долго време, најверојатно немаат луѓе, а ни опрема.. Ги извисија Американците што мислите?
normalna rabota, taka ke bide i krajot... koga pagaat liniite na odbrana i nema veke luge, tehnika i pred se adekvatna logisticka podrska sleduva brz napredok. urkite se nadevaat deka kako ide zima ke nema prostor za pogolem napredok i deka dvete strani ke se zastanat nekoj period ama rusite nemaat namera da ja igraat taa igra godinava.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.159
Поени од реакции
22.731
Мислам дека не ги извисија. Којзнае што се случувало позади затворени врати, можеби Американците ветувале се и сешто но на крајот од денот Зеленски и украинското раководство требаше да ги препознаат своите способности како и способностите на Русија, потенцијалните правци на движење на конфликтот, крактотрајниот и долготрајниот ефект на државата итн. На крајот од денот поради Х причини, оправдани или не, Украинците одлучија да продолжат со војната, се уште ја водат и немаат намера да преговараат со Москва за примирје без РФ првично да се согласи на луди работи како целосно повлекување од Украина.

Западот, особено САД, направи се што можеше за Украина, остана уште нуклеарки да им дадат. Едноставно толку се способностите и на Украина и на Западот.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Да јавам до регионална команда кај Микола па ќе ти кажам.
глупи сте ко кур дека навивате за Запад, ебате беља
Западот те ебе гз овде, ти навиваш за него

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.983
Поени од реакции
7.630
Мислам дека не ги извисија. Којзнае што се случувало позади затворени врати, можеби Американците ветувале се и сешто но на крајот од денот Зеленски и украинското раководство требаше да ги препознаат своите способности како и способностите на Русија, потенцијалните правци на движење на конфликтот, крактотрајниот и долготрајниот ефект на државата итн. На крајот од денот поради Х причини, оправдани или не, Украинците одлучија да продолжат со војната, се уште ја водат и немаат намера да преговараат со Москва за примирје без РФ првично да се согласи на луди работи како целосно повлекување од Украина.

Западот, особено САД, направи се што можеше за Украина, остана уште нуклеарки да им дадат. Едноставно толку се способностите и на Украина и на Западот.
Da ne beshe Izael tema na denot!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Ko so gleam use drzat Ruska teritorija.
Не сум ја викаше ќе дојдат до градот Курск за 3 месеци. Како што гледам се враќаат во рикверц.

Шансата Украина ја прокоцка крај на 22ра, почеток на 23та.

Според мене, калкулациите на САД беа, со сакнциите Русија ќе биде толку ослабена што ќе може Украина да ја турни. Одкако сакнциите не вродија плод, се навака е импровизација.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.159
Поени од реакции
22.731
Според мене, калкулациите на САД беа, со сакнциите Русија ќе биде толку ослабена што ќе може Украина да ја турни. Одкако сакнциите не вродија плод, се навака е импровизација.
Да, и јас мислам дека САД направија голема мискалкулација со тоа што си поверуваа во својата пропаганда за Русија дека треба само да ја скршат вратата и ќе падне куќата како и во своите индустриски капацитети заборавајќи дека цела индустрија им е преселена во Кина и Индокина.

За офанзивата во 2023 буквално во Њу Јорк Тајмс имаше цитати дека планирале со тоа што ќе јуришаат со западна опрема Русите ќе испаничат и ќе почнат да бегаат. Мислат дека реалноста е ко Марвел.

Kajgana Shop

На врв Bottom