- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.826
- Поени од реакции
- 36.860
Да јавам до регионална команда кај Микола па ќе ти кажам.До кај сте Куркс?
Да јавам до регионална команда кај Микола па ќе ти кажам.До кај сте Куркс?
Тие беа што ти кажаа 3 месеци ќе бидат до Курск градот? Не се за верување тогаш, 3 месеци и 12 дена поминаа, само рикверц се имаат вратено.Да јавам до регионална команда кај Микола па ќе ти кажам.
Од кај знајш?...Нели гледате од војнава дека тоа не функционира?
koj kvicese? navivame da gi pustat, jas sum i tebe da te pratat zaedno so ljockite od mkd. site be idete branete go kiev ili selata tamu.Сеа северно Корејците ќе ја свртат. Квичевте тука како ранети говеда кога имаше шпекулации за француски војници дека ќе дошле, закани за трети светски, за нуклеарки. А сеа ова ви годи на мешето
normalna rabota, taka ke bide i krajot... koga pagaat liniite na odbrana i nema veke luge, tehnika i pred se adekvatna logisticka podrska sleduva brz napredok. urkite se nadevaat deka kako ide zima ke nema prostor za pogolem napredok i deka dvete strani ke se zastanat nekoj period ama rusite nemaat namera da ja igraat taa igra godinava.Од ова што гледам на мапа посебно денеска со освојување на повеќе градови и села, Украинците не можат да го стабилизираат фронтот долго време, најверојатно немаат луѓе, а ни опрема.. Ги извисија Американците што мислите?
Мислам дека не ги извисија. Којзнае што се случувало позади затворени врати, можеби Американците ветувале се и сешто но на крајот од денот Зеленски и украинското раководство требаше да ги препознаат своите способности како и способностите на Русија, потенцијалните правци на движење на конфликтот, крактотрајниот и долготрајниот ефект на државата итн. На крајот од денот поради Х причини, оправдани или не, Украинците одлучија да продолжат со војната, се уште ја водат и немаат намера да преговараат со Москва за примирје без РФ првично да се согласи на луди работи како целосно повлекување од Украина.Од ова што гледам на мапа посебно денеска со освојување на повеќе градови и села, Украинците не можат да го стабилизираат фронтот долго време, најверојатно немаат луѓе, а ни опрема.. Ги извисија Американците што мислите?
глупи сте ко кур дека навивате за Запад, ебате бељаДа јавам до регионална команда кај Микола па ќе ти кажам.
Ko so gleam use drzat Ruska teritorija.Тие беа што ти кажаа 3 месеци ќе бидат до Курск градот? Не се за верување тогаш, 3 месеци и 12 дена поминаа, само рикверц се имаат вратено.
mnogu bitno toa. garant kompiri ke sadat na prolet.Ko so gleam use drzat Ruska teritorija.
Da ne beshe Izael tema na denot!Мислам дека не ги извисија. Којзнае што се случувало позади затворени врати, можеби Американците ветувале се и сешто но на крајот од денот Зеленски и украинското раководство требаше да ги препознаат своите способности како и способностите на Русија, потенцијалните правци на движење на конфликтот, крактотрајниот и долготрајниот ефект на државата итн. На крајот од денот поради Х причини, оправдани или не, Украинците одлучија да продолжат со војната, се уште ја водат и немаат намера да преговараат со Москва за примирје без РФ првично да се согласи на луди работи како целосно повлекување од Украина.
Западот, особено САД, направи се што можеше за Украина, остана уште нуклеарки да им дадат. Едноставно толку се способностите и на Украина и на Западот.
Не сум ја викаше ќе дојдат до градот Курск за 3 месеци. Како што гледам се враќаат во рикверц.Ko so gleam use drzat Ruska teritorija.
Според мене, калкулациите на САД беа, со сакнциите Русија ќе биде толку ослабена што ќе може Украина да ја турни. Одкако сакнциите не вродија плод, се навака е импровизација.Мислам дека не ги извисија. Којзнае што се случувало позади затворени врати, можеби Американците ветувале се и сешто но на крајот од денот Зеленски и украинското раководство требаше да ги препознаат своите способности како и способностите на Русија, потенцијалните правци на движење на конфликтот, крактотрајниот и долготрајниот ефект на државата итн. На крајот од денот поради Х причини, оправдани или не, Украинците одлучија да продолжат со војната, се уште ја водат и немаат намера да преговараат со Москва за примирје без РФ првично да се согласи на луди работи како целосно повлекување од Украина.
Западот, особено САД, направи се што можеше за Украина, остана уште нуклеарки да им дадат. Едноставно толку се способностите и на Украина и на Западот.
Да, и јас мислам дека САД направија голема мискалкулација со тоа што си поверуваа во својата пропаганда за Русија дека треба само да ја скршат вратата и ќе падне куќата како и во своите индустриски капацитети заборавајќи дека цела индустрија им е преселена во Кина и Индокина.Според мене, калкулациите на САД беа, со сакнциите Русија ќе биде толку ослабена што ќе може Украина да ја турни. Одкако сакнциите не вродија плод, се навака е импровизација.