Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    697

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.897
Поени од реакции
26.522
Tocno deka takvo vladenie e isto ko da ja imaat teriotrijata. 100 pati iam kazano, Rusija ja imase cela Ukraina, i ja izgubi vo klucnata 2014. Se nataka, delcinjava so gi kastri se samo utesna nagrada, da se spasi so mozhe da se spasi. Se drugo kje pripadne vo zapadna svera na vlijanie.
Украина е изгубена доста порано, кога почнаа да роварат НГО-ата. Азов, Ајдар и остала нацистичка гамад не се створил преку ноќ во 2014, туку бајаги порано. Мислам дека некаде 2003-4 има почнато ова, само што Русија беше далеку од спремна да реагира. Но во последните 20-тина години работеше интензивно на тоа да ја осамостоли економијата, пред да може некако да реагира.

Nema da ima nikakva demilitarizacija ili neutralnost za toa so kje ostane, a kje ostane dosta golem del.
Како Украина и западот го зголемуваат влогот, така и Русија. Ти во твојот светоглед гледаш дека Русија ја губи војната, гледаш дека неможе да напредува, гледаш разни работи. Но вистината е далеку од тоа. Пак ќе ти кажам, све ова што се случува на западот немаше да се случи доколку Русија ја решеше работата за неколку недели или месеци. Веќе нема да се збори колку од Украина ќе земе Русија, туку дали воопшто Украина ќе опстане. Ти ги кажав сите параметри по кои што се гледа успешноста во една војна.

Русија не е нацистичка Германија, па да ги брка по секоја цена нафтените полиња на Кафказ до крајот на 1942. Ниту е Израел, да брза да го земе Синај пред советот за безбедност да донесе резолуција. Русија нема ограничен рок за оваа војна. Дека е тоа така, погледај ја економијата на запад, погледај ја на Русија. Погледај ја надворешната политика на запад, погледај ја на Русија. Погледај ја политичката состојба и одобрување на запад, погледај ја на Русија. Ова мене не ми личи дека западот се спремал за долга и исцрпувачка војна, туку Русија.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.823
Поени од реакции
23.660
@Ne_sum_ja

sto e be ova prvata svetska sila dozvoluva vojskata da im ja tepaat u sojzunicki drzavi na ulica. aj toa ama i yenki go home im vikale. nikoj ama bukvalno nikoj veke ne gi ebe 2% eve i na sred ulica kotek kako magarinja jadat.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom