- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.625
- Поени од реакции
- 42.161
Според Лавров и официјално нема да има никакви преговори со Зеленски. Војнава како WW2 ќе заврши, со тотална капитулација на Украина.
сум го читал..Ова е официјално од DoD https://www.defense.gov/News/News-Stories/Article/Article/3875549/us-ukraine-leaders-discuss-current-situation-in-russia-ukraine-war/ . Уште од почеток, целта на Украинците беше да испровоцираат поголема војна во која би се вмешал НАТО, тоа е единствената шанса што ја има Украина да победи. Али во типичен western fashion, единствената цел на Америка во регионот е да ја ослаби Русија а да не користи свои војници, плус ќар се прави со оружјето што се донира (интерно помеѓу олигарсите и воениот комплекс). Америка и дава гратис опрема на Украина, после тоа Raytheon, BAE Systems и Lockheed Martin добиваат порачки за да се надохнади опремата што беше подарена. Ова е на вратот на Американскиот граѓанин и данокот што го плаќа. Затоа ова е една од причините што сум против оваа војна и затоа мислам Украинците самите се ебаа.
By the way, некој може да рече ама и Европејциве им даваат на Украинците опрема. Само за информација и системите како Iris-T што не е Американско производство користат Американски делови и технологија. Значи Америка прави ќар и на тие, а Џерманците се вазал Американски, така да ќе играат како ние што ќе им речиме.
Украина направи огромен гео-политички промаршај, што многу веројатно ќе биде кобен за нив.
зошто би преговарале со човек кој нема легитимитет? ( и кој не носи никакви одлуки)Според Лавров и официјално нема да има никакви преговори со Зеленски. Војнава како WW2 ќе заврши, со тотална капитулација на Украина.
ОбјасниTi druze vaka koga te citkam mi deluvas kako da imas pomesani cuvstva
Џабе ти е, џабеТешки ментална гимнастика е глупостите и бладањата на некој пропагандист од актуелната бугарска врхушка, да ги споредуваш со денешните односи (и потенцијалот на односите) меѓу РФ и Македонија... Ушта па тие бугарски бладања да ги земаш за причина заради што требало да се биде амерички роб под УЧК сатрапи... Не само ментална гимнастика, туку тоа бара и ајкју понизок од температурата на собата.
Според мене, моја теорија чисто, две можности:И оваја тврди (шпекулира) дека упадот во Курски регион е заради намалување на притискот на руските сили во Донбас.
Шпекулација е затоа што ниту една единица на руската армија од Донбас не е префрлена во Курск, напротив сите единици на руската армија напредуваат на фронтот а истиот како да се кине односно украинските сили губаат позиции.
Втора работа што е значајна е дека Фашингтон останува на решението да ја порази Руската федерација и дека е тоа нивна трајна определба...
Како заклучок може да се рече дека западните сили нема да отстапат се додека не бидат поразени, е па одам да купам машина за пуканки и фотелја за да можам да следам долга утакмица која по се изгледа ќе заврши со пораз на западнава империја!
После шарената револуција кога беше турнат демократски избран прецедател од западна страна? Многу еднодимензионално гледаш на конфликтот ако тоа ти е тезата.Дуби на глава ако сакаш но ништо не може да го смени фактот дека Русија изврши агресија, тероризам и умоболно тргна во поход кон невина и независна држава со што загрози милиони животи и наскоро ќе мора да плати за тоа
Исто како што поддржувачите на арабо-исламските кучиња и терористи против Израел се шиптаpи, така и поддржувачите на монголот Путин во ништењето на нас блиските Украинци т.е. Славјани се татари т.е. бугари
Македонецот секогаш бил на правата страна а во случајот правдата е на страната на Украина и Израел соодветно
не испрати русија директно,туку индиректно во случајот,треба Се да ти се нацртаА Русија колку оружје испрати тогаш не ми текнува. Сигурно огромно количество.
Денеска имав случајна средба со Украинец кој живее во Чернивци мислам дека ми рече, некое гратче меѓу Украина и Романија, и тоа не бегалец. Дојден по службено патување тука и се враќа во Украина. И баш го запрашав за војнава и неговото мислење околу неа, и тој ми рече една реченица која искрено ме натера на длабоко размислување, цитирам „Вистинскиот украинец, денеска треба да ги мрази Путин и Зеленски подеднакво“....Брат, Украина е таа што згазна на мировните договори.
И да им се нацрта нема да сфатат.не испрати русија директно,туку индиректно во случајот,треба Се да ти се нацрта
Сфаќаат, само им се коси со наративот.И да им се нацрта нема да сфатат.
А зашто не директно? Се плашеше од нешто од некој?не испрати русија директно,туку индиректно во случајот,треба Се да ти се нацрта
Ако требаше ова смешно да биди, верувај, смени си го пристапот, хуморов ти предизвикува болка и печење на очите.. Добронамерен совет даблекс, смири се....Кико ти сам со себе неможеш да се сретнеш не пак некој Украинец од Западна Украина.
Автоматски споено мислење:
Сфаќаат, само им се коси со наративот.
а ти веруваш дека украина со директна помош и агенда против големите сили кои ги распарчија ирак,либија,афганистан,југославија си играше играчкиА зашто не директно? Се плашеше од нешто од некој?
Кристијан те знам бе лично. Знам што копито си.Ако требаше ова смешно да биди, верувај, смени си го пристапот, хуморов ти предизвикува болка и печење на очите.. Добронамерен совет даблекс, смири се....