- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.257
- Поени од реакции
- 18.206
Pa da, Amerikancite kje gi pobedea konvencionalno sekako. Megju drugoto vo vojnata vlegoa i sovetite, taka da sekoj so malce poznavanje u istorija mu e jasno kako kje zavrsese toa.Не, тогаш намерно им го дадоа Перл Харбор за да ги навлечат и потоа само тестираа, тие и онака ќе ги победеа конвенционално, сфаќаш?
Исто е, а сепак различно.
(зависно за кој навиваш)
Автоматски споено мислење:
Mn golem post za temi so nemaat vrska so ovaa. Poentata e deka Ukraina i te kako mozhe da gi dobie. Dali kje gi dobie e prasanje, ama ete, toa im e planot. Nukearkite ne se nekakvo magicno resenie, mnogu zemji so nuklearki izgubile vojna.@Menethil
Коа викам јас размислуваш ко дете ти се лутиш... немало сила Украина некој (Русија) да ја совлада некој конвенционално.
Ела бате да се тепаме, ферка, арно ама ќе дојди од кај мене и брачед ми, другарот негов, комшијата и тетин ми. Ти тепај се сам.
Тоа ти ситуацијата со Украина (НАТО) и Русија. Инаку, ако си искрен досега Украина изгуби 3 армии, машко население кое војува (зборуваме обучено не пилци, платеници и инвалиди) не постои скоро, а украинките на запад веќе тераат втор живот со нови фамилии и деца.
Аналогијата е глупава колку ставовите кои се презентираат или не одговара соодветно кога се „аналогира“?
Само 2 поста погоре Грунф ти објасни како Русија беше насилно вмешана во срањево, на 200 потпишани и непочитувани договори според твојата „аналогија“ русите се глупави што нападнаа. Океј. Губење време е таквата дискусија пошто според тебе и Не сум ја, некој го примил сосе мадиња, глупав е, а ние паметните тука изиграваме Ајнштајн, само со секое ширење и пролонгирање на конфилктот за кој навиваме да се шири и пролонгира трпиме економски.
И после не сте деца?
Лути се колку сакаш ти.
Еквивалентно на тоа, 2001 ние како Македонци изгубивме или некој не седна на зелена маса да потпишиме тоа што мораме пошто хеликоптерите кои летаа кај Кодра Фура и вршеа достава на муниција не смеевме да ги рушиме оти директно ќе отвориме војна со НАТО.
Или и тоа беше прокси, а ние ништо не разбираме па вие ќе не оправате и нас и Русите и цел свет?
Не, резонирањето како мали деца доведува до ова што е денес. Кризата, без разлика дали вештачки ја формира тој запад или не, нема да заврши со долевање масло на огнот. Додека некој во Украина не се одважи да му ја скини глата на онај наркоманот и да испрати порака дека доста беше заебавање со судбината на еден народ дотогаш ќе трпи тој народ и последиците ќе бидат далеку со поголема цена за сите нас, пошто цехот ќе го плаќа секој еден во ЕУ.
На Борис му извршија неуспешен пуч кога му влегоа во собрание и во кабинет, на Заев му извршија неуспешно влегување во собрание и не го спречија во формирање на „парламент“. Доколку и едниот и другиот завршеа со метак во глава немаше сега пола Скопје да е албанско и секој втор бизнис во мкд да е со капитал од бело.
Дали и таму имаше наивни луѓе кои беа искористени - ите како да, дали и таму некој од надвор бидејќи беше посилна структура од нашата ги контролираше работите - ите како да, дали и таму други решаваа во што не втурнуваат и кои ќе бидат последниците за нас - да решаваа.
Бевме втурнати во војна, исходот од таа војна го решаваше некој друг и исходите од некои наши „бунтови“ против неправдата заради внатрешни јаничари ги искористи некој друг. Дупло голо.
Резултатите денес сите ги гледаме.
Само глупав човек и недораснат се радува на војна, конфликт од вакви или било какви размери или пак било каква криза - макар и економска, не мора да е воена.
Ти не си глуп ама ти е кеиф да водиш инает оти нели знаеш се', само тоа водење инает директно рефелктира на твоето подобро утре, во секоја смисла.