Vaka kako tebe mislede i Putin koga vleze so vojskata vo Ukraina mislejki deka ukraincite ke gi precekat so cveke ama izleze sprotivnoto, ukraincite gi preceka so pushka. Ova e dokaz za voljata na ukrainskiot narod.
Tie ne sakat da bidat Russian puppet, znam deka vi e teshko da go razbirate ova ama toa e vistinata.
Vaka kako tebe mislede i Putin koga vleze so vojskata vo Ukraina mislejki deka ukraincite ke gi precekat so cveke ama izleze sprotivnoto, ukraincite gi preceka so pushka. Ova e dokaz za voljata na ukrainskiot narod.
Tie ne sakat da bidat Russian puppet, znam deka vi e teshko da go razbirate ova ama toa e vistinata.
Oвој не е многу за есапење, знам дека изгледа како добра „вреќа за боксирање“ ама ботот очигледно е бот. Плус скоро сигурно е дупли акаунт на некој од дежурните.
On June 27, Russia’s Federal Statistics Service (Rosstat) published the country’s annual mortality data for 2023. Like that of the previous year, the new data shows a sharply elevated excess mortality rate among young men relative to the situation before Russia’s full-scale invasion of Ukraine...
meduza.io
Double the dead Federal mortality data suggests at least 64,000 Russian soldiers have died fighting in Ukraine
On June 27, Russia’s Federal Statistics Service (Rosstat) published the country’s annual mortality data for 2023. Like that of the previous year, the new data shows a sharply elevated excess mortality rate among young men relative to the situation before Russia’s full-scale invasion of Ukraine...
meduza.io
Double the dead Federal mortality data suggests at least 64,000 Russian soldiers have died fighting in Ukraine
Човекот може да биде доста резилиентно суштество, во војнава има видеа каде луѓе преживуваат директен погодок од дронови па и од артилерија и остануваат живи и не секое видео со експлозија значи дека има жртви. Исто така важна е и евакуацијата и квалитетот на медицинската помош во позадина.
Додатно во помодерните војни артилеријата е број 1 по број на убиени војници, Украина особено од оваа година се соочува со сериозен недостаток на муниција па така помалку украинска артилерија е еднакво на помалку загинати руски војници.
Според последните податоци за 2024 година, руската армија значително ја надминува украинската армија во однос на артилерија. Русија има приближно 8,356 парчиња артилерија, додека Украина има околу 1,012. Ова значи дека Русија има околу 8.3 пати повеќе артилерија од Украина.
Оваа значителна разлика во силата на артилеријата многу влијае на динамиката на конфликтот, при што супериорната огнена моќ на Русија обезбедува значителна тактичка предност. Ефикасноста на оваа предност, сепак, зависи и од различни фактори, вклучувајќи ја стратешката употреба на артилеријата, контрамерките на Украина и општите услови на бојното поле.
Автоматски споено мислење:
Плус кога и да гледам интервуа на борци од западниве земји, прво нешто што се жалат и тоа ептен многу е тоа дека масакар ги прават со артилерија. Не се борат повеќе со луѓе облечени по пижами и ненаштиман АК-47
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.