Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Признание на терористите...

ГП
❗„Ни рекоа да одиме во Украина“: Снимка од сослушувањето на терористите кои го нападнаа Градското собрание на Крокус
▪На терористите им беше ветено дека во Киев ќе им дадат по 1 милион рубљи.
▪Уапсените до последен момент добивале инструкции од нивниот кустос, кој ветил дека ќе ги чекаат суштествата на граница и ќе им помогнат да стигнат до Киев.
▪За да се создаде коридор за терористите кои го нападнаа Градското собрание на Крокус, украинските војници исчистија мини на две места во регионот Суми: долж граничните области на селата Чујковка и Сопич.
▪Требаше да бидат „пречекани“ на граница и да бидат донесени во Киев. Таму ги чекаше извесен куратор на „Сајфуло“ и „хонорарот“ за тоа што го направија беше милион за секој.
Првиот ТВ канал прикажа извадоци од сослушувањата на учесниците во терористичкиот напад во Крокус.
Screenshot 2024-04-08.png

Член од
6 февруари 2022
Мислења
980
Поени од реакции
3.819
The Finnish president strongly believes that the continuation of fighting in Ukraine is the only one way to achieve peace. Alexander Stubb said this in an interview with CNN. He also admitted that there is no dialogue between Russia and Finland: "Besides, I don't think we can establish it - and we shouldn't". Earlier, the French and British foreign ministers, Stephane Sejournet and David Cameron, said: "If Ukraine loses, we all lose".

GKoM1_LXsAA51Wj.jpeg

Наци сурат.

Ги уништи децениски добро односи со Русија, им донесе на финците страв и ги стави во неповолна позиција.
Какви дебили се све исто личат у тоа фаците како некој вид даунов синдром, све исто се мме.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Интересни муабети има на линија Екс-Вагнер vs Чеченци.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Интересни муабети има на линија Екс-Вагнер vs Чеченци.

Не гледај многу Дискавери, целта да биде временски, во секој брак има проблеми, ама на слава кога одат се совршен пар, куќа за две недели не се гради, а кога реновираш е многу подолго. Примери ти давам, сигурно ме разбираш. Имаш изјави од Столтенберг, види ги од последните 2 години сите изјави. Не треба чеченци,вагнеровци, он сам со себе има конфликт.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875
Не гледај многу Дискавери, целта да биде временски, во секој брак има проблеми, ама на слава кога одат се совршен пар, куќа за две недели не се гради, а кога реновираш е многу подолго. Примери ти давам, сигурно ме разбираш. Имаш изјави од Столтенберг, види ги од последните 2 години сите изјави. Не треба чеченци,вагнеровци, он сам со себе има конфликт.
Кај има на Дискавери за Вагнерско - чеченските проблеми?

Прилично се јавни проблемите што ги зборат. Интересно инфо е тоа што чеченците дошле во Мариупол прво нешто ги интересирало што профитабилна индустрија има да се лапне. Плус и колку “способни” борци биле :)
Автоматски споено мислење:

Сега дел од Вагнерци другарчиња станаа со Ахмат. Интересна забава има таму помеѓу нив очигледно.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.718
Поени од реакции
42.310

Прилично се јавни проблемите што ги зборат. Интересно инфо е тоа што чеченците дошле во Мариупол прво нешто ги интересирало што профитабилна индустрија има да се лапне. Плус и колку “способни” борци биле :)

Сега дел од Вагнерци другарчиња станаа со Ахмат. Интересна забава има таму помеѓу нив очигледно.
брат дај мапа, Часов Јар се држи? муабети 2 години стари спомнуваш.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.893
Поени од реакции
2.119

Таму ќе се концентрираш сега пошто уште малце ќе го лапнат Часов Јар. Проблеми имале, немој молимте, сите имаат проблеми.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.899
Поени од реакции
13.024

Интересна епизода.
Стримеров собира донации за момците на фронтот. Вика има многу донации од Кина, Европа и Сад.
Гарант @citro има донирано :D

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.209
Поени од реакции
22.834
Од што е силна украинската ПВО Русите почнаа со дронови да летаат во сред Харков и Запорожје и да снимаат резултати од бомбардирањето. Наеднаш од 100% на 0% премина пресретнувањето на проектилите и дроновите.

Не знам што чека САД, на Украина и треба помош, нека праќаат Патриоти, Ф-16, носачи на авиони...

#PatriotsSaveLives
#ReleaseTheLeopards

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.893
Поени од реакции
2.119
Не знам што чека САД, на Украина и треба помош, нека праќаат Патриоти, Ф-16, носачи на авиони...
Нема пари повеќе. Печатницата запре.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Од што е силна украинската ПВО Русите почнаа со дронови да летаат во сред Харков и Запорожје и да снимаат резултати од бомбардирањето. Наеднаш од 100% на 0% премина пресретнувањето на проектилите и дроновите.

#PatriotsSaveLives
#ReleaseTheLeopards
Какви ф-16ки, директива ќе им прателе стелтовачи, ф-35ки (плус резервни тркала ако се отштрафат при слетување).

Со 10 такви ќе падне цела Русија, нели радарите не може да заклучат мета на нив и уште не постои ПВО што може да ги турне, а според еден генерал нивен, не постоел ни авион што може да ги фати на мета.

При ваков гејм чејнџер, кој веќе е одобрен за извоз, и го штанцаат на големо, јас не знам што се ебаваат со артилерија и некои инфериорни орудија, тури им таму 10 комада на кредит, и нека ја окупираат цела Русија.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100

Никогаш нема да кажеш за проблемите помеѓу црнците-белците- хиспанците....ама интересно е за Вагнер и ахмат, чеченци. Едно ќе ти кажам, има проблем помеѓу Македонец и Македонец, Шипуринка и шипац, исто е, и помеѓу сите меѓусебно од ваков пример, само сложно се работи, и најубаво е кога е против друг. Тогаш степенот на омраза спрема другата националност е некаде иста како тој што е твоја раса.
Пример, одродени Македонци, северџани, јаничари и ред други, тие највеќе те мразат, шипац е гола вода за горенаведените примери.
И врска немаш од војска, Клинтон теоретски беше поткован, ама во реална ситуација, сте приближно исто. Со 3-6 куршуми испукани, на 3 месеци, се станува теоретски експерт. Ти со овие ставови што ги имаш, можеш сенатор во САД да станеш, и секоја чест. Науката се базира на сомнителни околности, ги има премногу во оваа војна. Дури и да победи Русија, ти со твоите ставови, можеш да убедиш многу голема бројка на луѓе дека Украина победила.

Kajgana Shop

На врв Bottom