Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
12 март 2009
Мислења
20.838
Поени од реакции
17.061
На кого му било доволно да го уништи Ирак? На мене ли? :LOL:
Автоматски споено мислење:

Русите го платиле пет илјади долари преку телеграм.

ова е ВЕЖБА за уништување на Керчкиот мост со брод, може и без Посада, управуван далечински

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Капетанот на бродот што се зачука во мостот во Балтимор бил Украинец.
Прегледај го приврзокот 410941
Решиле да ги заебат овие од Блиски Исток и да станат најдобри терористи во светот :D

Го замислувам Зеленски како Tim Curry во McHale's Navy, кај што вика I am the second best terrorist in the world.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.349
Поени од реакции
6.037
Лукашенко дава интересен правец на настаните, и вели дека напаѓачите сакале да влезат прво на Белоруска територија:

“We placed our units on high alert to prepare for a combat situation,” Lukashenko said at a Tuesday press conference. “As a result they were unable to enter Belarus by any means. Recognizing this, they diverted their course and headed toward the Ukrainian-Russian border.”

“Their orchestrators — we have our suspicions about some of them, and I intend to call Putin to convey my suspicions,” he said.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.886
Поени од реакции
25.363
На кого му било доволно да го уништи Ирак? На мене ли? :LOL:
Автоматски споено мислење:

Русите го платиле пет илјади долари преку телеграм.

na sekoj sto ja poddrzuva usa i nivnite rezimi. toa te vklucuva i tebe ocigledno go poddrzuvas zelenski i urkite.

terorist eden :lolzz: ... kanter od sega samo so ljocovi u ekipa:pos:

ova si e taa americka logika

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.897
Поени од реакции
8.487
Лукашенко дава интересен правец на настаните, и вели дека напаѓачите сакале да влезат прво на Белоруска територија:

“We placed our units on high alert to prepare for a combat situation,” Lukashenko said at a Tuesday press conference. “As a result they were unable to enter Belarus by any means. Recognizing this, they diverted their course and headed toward the Ukrainian-Russian border.”

“Their orchestrators — we have our suspicions about some of them, and I intend to call Putin to convey my suspicions,” he said.
Можам да го замислам фејспалмот на Путин и тие бумерите у ФСБ после изјавава. А толку спремаа се да изгледа дека Украина и западот организирале…

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Можам да го замислам фејспалмот на Путин и тие бумерите у ФСБ после изјавава. А толку спремаа се да изгледа дека Украина и западот организирале…

Тој што го организирал нападот е повеќе виновен од самите терористи.

Ми текнува коа порано, ради грижа на совест, се самоубивале такви луѓе. Некој со 30 куршуми, друг се удавил во кофа, трет со шило за мраз се самоубил итн.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.897
Поени од реакции
8.487
Тој што го организирал нападот е повеќе виновен од самите терористи.

Ми текнува коа порано, ради грижа на совест, се самоубивале такви луѓе. Некој со 30 куршуми, друг се удавил во кофа, трет со шило за мраз се самоубил итн.
Нема муда стариот вампир за тоа. Пре ќе го набеди цел свет дека е крив.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.897
Поени од реакции
8.487
Додека зборуваше, по изразот на лицето не делуваше така. Ќе видиме.
Ништо нема таму. Многу добро, предобро, има проценка направено што може а што неможе да пројде дома кај неговите. Генерално 99.9% му проаѓа се. 30 години власт не се малце. Замисли Америка да имаше ист човек 30 години на власт, Путин мало дете ќе беше у споредба со него у поглед на злоупотреба на позиција и опиеност од моќ. Која сакаш држава земи ја, кое сакаш уредување, епоха, толку долго на власт не е нормално еден човек да биде. Порано покасно се губи. Стариот е изгубен тоталка, али има добра подлога направено дома со набиен страв у коски, па се му проаѓа.

Иначе многу интересно, левицава што го поддржува Путин, секогаш збори за приликите на западот каде што елитата ги бута своите по позиции и фирми што е дел од таа корупција. И тоа е така факт. Ама никако да прокоментира за руската ситуација по тоа прашање. Како може децава на водечките лица на тајните служби да се се банкари, нафташи. Како за тоа не најдоа социјална правдина да тераат. Многу дволично морам да кажам за еден велешанец кој ете не убедува во злиот капитализам и постоењето на елитизам, наспрем руската опција која ни ја нуди.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.499
Koи глупи муабети, као ако прават фолс флаг не би напраиле фолс флаг со најнацистичките најукраински Украинци од Галиција (кои веќе ги имаат како воени затвореници) и башка со пасоши демек најдени на лице место (според добро воспотавениот амерички рецепт). Као да воопшто им треба фолс флаг за било што, и као да направија ескалација како инвазијата на Ирак или нападите на Либија/Сирија/Југославија/итн... И као ако во Русија биле „добрите“ тогаш зошто имале олигархија и непотизам во Русија... Муабети не као за пред кооперација, туку како за дечиња во основно училиште на прв час за запознавање со дебатирање. :unsure:

Хајл У(к)р(а)ина!

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.897
Поени од реакции
8.487
Јебига тоа е. Неможеме сите да постираме лорд бебо твитови по цел ден и километарски небитни постови што ни самиот копи-пејстер не ги дочитува. Али тоа секако не го забранува отварањето на тие прашања, макар биле пречекувани со бранковото “некои прашања не заслужуваат одговор”.

Фолс флег со затвореници било попаметна идеја. Е ова е веќе муабет за пред деканат и тоа за учесници со најмалце PhD.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.838
Поени од реакции
17.061
Ништо нема таму. Многу добро, предобро, има проценка направено што може а што неможе да пројде дома кај неговите. Генерално 99.9% му проаѓа се. 30 години власт не се малце. Замисли Америка да имаше ист човек 30 години на власт, Путин мало дете ќе беше у споредба со него у поглед на злоупотреба на позиција и опиеност од моќ. Која сакаш држава земи ја, кое сакаш уредување, епоха, толку долго на власт не е нормално еден човек да биде. Порано покасно се губи. Стариот е изгубен тоталка, али има добра подлога направено дома со набиен страв у коски, па се му проаѓа.

Иначе многу интересно, левицава што го поддржува Путин, секогаш збори за приликите на западот каде што елитата ги бута своите по позиции и фирми што е дел од таа корупција. И тоа е така факт. Ама никако да прокоментира за руската ситуација по тоа прашање. Како може децава на водечките лица на тајните служби да се се банкари, нафташи. Како за тоа не најдоа социјална правдина да тераат. Многу дволично морам да кажам за еден велешанец кој ете не убедува во злиот капитализам и постоењето на елитизам, наспрем руската опција која ни ја нуди.
УСА 70 +години се ИСТИТЕ на власт, Бајден и сите други се само Марионети. Зошто се УШТЕ официално не се РАСЧИСТАТ атентатите на браќата Кенеди ?????????????..башка ДУЗИНА УСА президент се убиени ако РЧНАЛЕ кај банките
важно во 50тите, за време на Макартизмот го осудија ХаузМајсторот и женаму дека ги украле плановите за Атомската Бомба и ги дале на СССР
Зошто не се расчисти уништувањето на Гасоводот ???? Да не потсетувам за холандскиот патнички авион кој пред 10 години го сруши украински ловец а не Бук од Доњетск... и иљадници други западни гомнарии

Kajgana Shop

На врв Bottom