Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    736
Член од
14 август 2018
Мислења
4.840
Поени од реакции
10.770
Имаше новости дека испукале Искендери накај Часов Јар. Споменуваа нешто Нато трупи.
Ќе да испадне тоа “нешто”, некоја двоцифрена бројка… :rolleyes:

Али добро, викаат се погодиле букивките пролетва кај Часов Јар :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.496
Поени од реакции
24.742
Тие во таа ситуација ќе ти признаат што сакаш да ти признаат. Луѓе од збор, чим признале значи така е.
ic ne mi e gajle. koga nigerot maftase so prav vo ON vi bese dovolno da go unistite irak, ova e mnogu poveke od dovolno i sekoj sto ne go prifaka toa vo idnina treba da se racuna za teroristicka drzava... americka logika koristime tuka

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.417
Поени од реакции
9.044

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.908
Поени од реакции
13.038
Ќе да испадне тоа “нешто”, некоја двоцифрена бројка… :rolleyes:

Али добро, викаат се погодиле букивките пролетва кај Часов Јар :D
Сепак тешко да дознаеме. Да не биде само како Украинците кога тврдеа дека им потепаа генерали и 500.000 армија на Русија.
Автоматски споено мислење:

Гледа ли некој Битка за Брисел?
Полицијава со водни топови, овие извадија она за каналаизации чистење и со тоа им вратија.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.060
Поени од реакции
9.452
March 24, 2024
ALERT MEMORANDUM FOR: The President
FROM: Veteran Intelligence Professionals for Sanity
SUBJECT: On the Brink of Nuclear War
Mr. President:
France is reportedly preparing to dispatch a force of some 2,000 troops — roughly a reinforced brigade built around an armored battalion and two mechanized battalions, with supporting logistical, engineering, and artillery troops attached — into Ukraine sometime in the not-so-distant future.....

Член од
12 октомври 2021
Мислења
50
Поени од реакции
53
Ауу батето преживеал терористички напад и после неколку саати стигнал да апси :ROFLMAO:
Изгледа одма тргнале со кола по нив :cool:
А го гледам јас смирен на видеото, и тој и другите околу него. Снимаат со телефон и чекаат

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Берел печурки :pos: :pos:
Ne be jadel pechurki ama kuvarot nepismen mu dal po greshka otrovni

Сепак тешко да дознаеме. Да не биде само како Украинците кога тврдеа дека им потепаа генерали и 500.000 армија на Русија.

Полицијава со водни топови, овие извадија она за каналаизации чистење и со тоа им вратија.
Ne e toa za kanalizacii chistenje tuku po germanski kazhano Gülle . Mochka od Kravite shto ja turaat po nivite.
Posle toa smrdi pola grad na kanalizacija

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.908
Поени од реакции
13.038
Ne be jadel pechurki ama kuvarot nepismen mu dal po greshka otrovni

Ne e toa za kanalizacii chistenje tuku po germanski kazhano Gülle . Mochka od Kravite shto ja turaat po nivite.
Posle toa smrdi pola grad na kanalizacija
Абе и ти. Све е тоа природно, ќе помириса малце и така.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.425
Поени од реакции
6.742
Ауу батето преживеал терористички напад и после неколку саати стигнал да апси :ROFLMAO:
Изгледа одма тргнале со кола по нив :cool:
А го гледам јас смирен на видеото, и тој и другите околу него. Снимаат со телефон и чекаат
Ко да знаел.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.844
Поени од реакции
36.878
ic ne mi e gajle. koga nigerot maftase so prav vo ON vi bese dovolno da go unistite irak, ova e mnogu poveke od dovolno i sekoj sto ne go prifaka toa vo idnina treba da se racuna za teroristicka drzava... americka logika koristime tuka
На кого му било доволно да го уништи Ирак? На мене ли? :LOL:

Капетанот на бродот што се зачука во мостот во Балтимор бил Украинец.
Прегледај го приврзокот 410941
Русите го платиле пет илјади долари преку телеграм.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Па ако немаат појма кој ги има ангажирано, што е признанието тогаш дадено, за ФСБ да искочи денес дека Украина, САД и Британија стојат во организација на нападот?

Неможе терористички напад во Русија да создаде раздор и внатрешен конфликт, не постои тоа.

А чекај да те прашам нешто, ставаа русите слики од Франција кога ги потепаа у тоа весникот и клубот у Париз? Се потресе некој од Камчатка? Незнам зашто бараш лицемерие? Едноставно луѓето сочуствуваат таму кај што се поистоветуваат. Тоа ти е исто ко да се буниш зашто цел арапски свет става да се молиме за Палестина, а не стави ниедно македонско знаме кога беше Диво Насеље. Едноставно не се наоѓаш погоден од тој настан и не го перцепираш со иста емоција, колку и да ти звучи тоа лицемерно, тоа е.
Не бев со ФСБ да го интервјуирам овој и да знам што знае, моја претпоставка е дека никој паметен нема да им каже на ваквите аљабаци кој ги ангажира. Како стигнале до информацијата не знам, можеби успеале да им влезат во траг и да најдат повеќе информации.

Инаку уште помалку му требаат на Путин вакви акции за да добие било каква дозвола. Си видел некој да му прави проблем за колку војници ќе пратат, и дека изгинале? Од што мака му треба терористички напад за да добие било што? Јас ти гарантирам дека утре да реши да им закачи нуклеарка, нема да имаш ни 50 000 луѓе на протест во сите градови заедно, а не пак за стандард војување.

Во цел свет имаш фаци што ставаа знамиња кога се случија тие настани, само што се потврдува теоријата што ја имам за ваквите дека се најголем олош на општеството, се што прават е за маркетинг, во случајов не им одговара да се поистоветени со Русија. А ако си навистина хуманитарец и човек што има емпатија ќе ставиш без разлика на државата, религијата, политичката определба.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom