Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    713

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.899
Поени од реакции
83.097
Сан Франциско е комплетно миниран од бездомници.

Прегледај го приврзокот 409692
Дена живее у Сан Франциско. Нека сподели искуство, нека покаже ѓон од патика да видиме кафеаво.

Гејм чејнџерот го имаат русите у ракав, 2000 тактички нуклеарки намонтирани на искандери, кинжали и т.н. Све друго е мачкина кашлица у оваа СВО.
90% од штетата во евентуален нуклеарен конфликт би ја направиле стратегиските нуклеарки.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.938
Поени од реакции
5.566
Срам да ти е !!!

Русија и целиот останат свет можат само да му се фатат на Холивуд, па дури и Владимир Путин отворено и јавно го призна тоа.

САД и тоа како само имаат што да извезуваат, почнувајќи од тероризам, па се` до филмска фантастика и ТВ лежалки - пардон, серии.

Чим Путин рекол, мора да е така. Не знам зошто и дебатираме тука на форум.... Не ти требаат тебе очи и уши..Тука е Путин да слуша и гледа за тебе...

Хаха..Срам од што? Од што не љубам комунистизам?

Да, не негирам дека и Америте продаваат приказни и се остало, но ти си пуштен на шеска центрифугица од наследниците на политбирото, мозокот ти е испран бетер од времето на Берија...

Што велиш за Навални? Не мора да чекам одговор...Сигурно тоа го оправдуваш, убиство на ЕДИНСТВЕНИОТ опозиционер, пошто воџата рекол дека работи против државата...Рекол...Доказ не треба, така рекол...Слеп послушнику.. Бетер од комуњариве кај нас кои му се клањаат на Тачевидниот скот, кој продадоа име и се остало и уште го гласаат....

А да префрлам за Иран, и муџите.. Имаат среќа цел Иран и цела боранија брадосана, што во САД на власт е овај шабанот Бајден... Трамп им го рокна Касим Сулејмани, и овие не смееја да писнат...

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.633
Поени од реакции
10.320
А да префрлам за Иран, и муџите.. Имаат среќа цел Иран и цела боранија брадосана, што во САД на власт е овај шабанот Бајден... Трамп им го рокна Касим Сулејмани, и овие не смееја да писнат...
Така је! Муџите изгранатираа “само” неколку амерички бази !
Без да писнат, онака ќутенка..

У меџувремену, воинствениот прецедник Трамп, лекот за муџите, гланцаше лустер у арабија! :rolleyes:
IMG_1859.jpeg

Член од
24 април 2008
Мислења
10.875
Поени од реакции
12.211
Чим Путин рекол, мора да е така. Не знам зошто и дебатираме тука на форум.... Не ти требаат тебе очи и уши..Тука е Путин да слуша и гледа за тебе...

Хаха..Срам од што? Од што не љубам комунистизам?

Да, не негирам дека и Америте продаваат приказни и се остало, но ти си пуштен на шеска центрифугица од наследниците на политбирото, мозокот ти е испран бетер од времето на Берија...

Што велиш за Навални? Не мора да чекам одговор...Сигурно тоа го оправдуваш, убиство на ЕДИНСТВЕНИОТ опозиционер, пошто воџата рекол дека работи против државата...Рекол...Доказ не треба, така рекол...Слеп послушнику..

Срам да ти е бидејќи кажа дека се` што САД произведуваат и прават не чини, бидејќи Холивуд сеуште нема вистински конкурент во областа на пропагандата. Ете ти барем еден производ од САД кој можеби не чини за некои, но сепак има и по некое свежо и здраво јаболко во целата кошница на пцовисани плодови.

Колку и да сакам да кажам дека Алексеј Навални бил некој кој се борел против корупција и дека неговата смрт е трагедија за Русија, сепак целата негова анти-корупциска борба паѓа во вода веќе на првата пречка - САД, НАТО и ЕУ.

Ако САД, НАТО и ЕУ воведуваат било какви санкции или отворено и јавно изразуваат загриженост поради здравствената состојба на некој - било кој - по автоматизам тоа е личност од нивен интерес, а се` и сешто што е од интерес на САД, НАТО и ЕУ не може на никаков начин да биде од интерес и од корист на Македонија, Русија и остатокот од светот.

Ако навистина се враќаш со полна пареа на омраза против злото после повеќенеделното отсуство од форумов, повели дај твој коментар за најнеомилената тема на дискусија за САД, НАТО и ЕУ: Џулијан Асанж, некој кој сеуште е жив, а е личност од интерес на целото човештво.

Или па ако умрените ти се повеќе омилени ликови за дискусија, повели дај некој коментар за Гонзало Лира, американскиот новинар со чилеанско потекло, чиј што живот згасна во затворска ќелија во Украина на 12 јануари 2024.

Последно уредено:
Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.863
Од тоа што на брзина прочитав:
Макрон вика дека нуклеарките што ги има Франција и даваат сигурност против Русија. Демек ние имаме нуклеарки, и они имаат, ама оти и ние имаме, нема да не нападнат...
Исто вика дека не планира никаква војна со голем интензитет бидејќи Франција нема капацитет да произведува оружје во големи количини.
Линкот и интервјуто овде

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.865
Навални требаше да ја игра улогата на Зеленски ама во Русија.
Автоматски споено мислење:

Исто вика дека не планира никаква војна со голем интензитет бидејќи Франција нема капацитет да произведува оружје во големи количини.
Линкот и интервјуто овде
Можат да принтаат бели знаменца.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.993
Поени од реакции
9.307
90% од штетата во евентуален нуклеарен конфликт би ја направиле стратегиските нуклеарки.
Муабетот беше за војната у Украина, може да се користат без некои долгорочни последици....а у контекст со гејмчејнџерите.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.736
Поени од реакции
12.730
Од тоа што на брзина прочитав:
Макрон вика дека нуклеарките што ги има Франција и даваат сигурност против Русија. Демек ние имаме нуклеарки, и они имаат, ама оти и ние имаме, нема да не нападнат...
Линкот и интервјуто овде
Значи ќе влагаат и официјално.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.993
Поени од реакции
9.307
Ако влегуваат трупи од европски земји тоа значи дека се надеваат на парче земја од Украина после тоталната капитулација. Мислам дека ова е уште една стапица од страна на Путин, нека влезат и нека се надеваат на територии...а со тоа има повод да помести граници уште понатака. Тоа ќе значи дека украинската армија ќе се распадне многу побрзо од што треба и зацртаните цели за Новорусија ќе бидат полесно остварени. А од друга страна ќе ги повлече и овие идиотскиве земји како Естонија на пример у војна у која се осудени на пропаст.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.863
Според русите од севердонија има 90 борци од кој 30 загинале. Оваа слика ја вртат проруските профили на твитер:
Прегледај го приврзокот 409748
Nemam citnato nekoj da ima zaginato od Makedonija od tie shto gi znam ili prijateli na prijateli.

Nemam do dusha ni razbrano deka nekoj e otiden tamu da vojuva.

Od stranata na zena mi, nejzini 2ca bratucedi zaginaa do sega, 1 od ruska eden od ulrainska strana, i dvajcata so familii. Na drugite rodnini od nejzina strana koi se ili bea vo vojnata a se vratija povredeni ili koga bea ba nekakov si odmor, se gledase deka vojnata im ostavila teski posledici.

Drugo shto mi e frapantno koga ja gledam tabelava e kolku beli mazi ispoginale. Dodaj gi tuka i tie od ruska i ukrainska strana...

Puta 3 ke se naselat arapishta i crnci na nivno mesto vo idnina.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.993
Поени од реакции
9.307
Качаците војуваат од страна на Украина, ги регрутираат на редовни задачи секаде кај што има потреба по светов.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.360
Поени од реакции
4.974
Колку што знам и русите ја летаа 57-цата во Сирија, такви места се за тоа да тестираш во реални услови како функционира некое оружје, проблемот е што се додека не се соочиш со сериозен противник не му ги знаеш силните и слабите страни.

Се сеќаваме на Бредлито беше ептен фалено оти само средило цел батаљон Т-55 на Ирак, Абрамсите требаше да орат, ама они изгледа се полоши и од Леопардот.

За да знаеме дали Ф22, Ф35 се добри треба да ги пратат во Украина во првите борбени редови, како што гледаме и Ф16 слабо сакаат да и дадат, според тенеќе уште во април 2022 украинците ќе научеа да ги летаат за 2 недели.

За да некое оружје биде добро треба да е ефикасно и ефтино, северџаните умираа од смеење кога русите почнаа да користат кафези, за по некое време сите, повторувам сите од цел свет почнаа да го прават истото, значи измислиле нешто ефтино и делумно ефикасно, уште нема ефикасна заштита од дронови.

Некој се прашуваат зошто го повлекле од употреба, која е ефикасноста да пукаш во муџи со 200 милионски авион и да му правиш ремонт секој лет, кога тоа истото можеш да го направиш со руски/советски 10 милионски авион кој нема потреба од ремонт додека не се распадне.
Нема врска тоа дали оружјето е скапо или ефтино за да биди ефикасно.
Рапторот можеби е најнапредниот авион во светот, ама ако го пуштиш сам во добро бранета слоевита ПВО, нема да преживее.

Ефикасноста на оружјата зависи од тоа во склоп со кои други оружја се употребуваат. Еден авион е само дел од сложувалката.
Истиот треба да функционира со тимовите на терен, да има сателитско разузнавање, да знае каде е метата, да добие информации од авакс каде се непријателските единици, некој друг авион да изврши електронско попречување, кога да реагира и каде итн.
Само по себе ниедно оружје не е ефикасно.
Ако беше така Русите ќе ги пуштеа Т-90ките и ќе стигнеа за два дена до Киев.

тој што стои позади Сирија (а не Сирија) кога ќе одлучи
Да, да, дури да одлучи. После лесно е.
Не е доволно изнервиран, уште малку и ќе одлучи.

Kajgana Shop

На врв Bottom