milo mi e sto konecno sfakas kako funkcionira svetot.Така е. И Второто Христово Доаѓање ќе се случи сигурно, само прашање е на време.
milo mi e sto konecno sfakas kako funkcionira svetot.Така е. И Второто Христово Доаѓање ќе се случи сигурно, само прашање е на време.
Добра поента.Што мислиш ти вака, со кого ќе водевме војна ако продолжевме да ги толчиме УЧК?
Украинците имаа со Минск 1 и 2 одлични договори, ако се земе во предвид дека другата страна е Русија. Кога такви договори прекршија, каде буквално цела територија, освен Крим, ќе им останеше нечепната, Доњецк и Луганск со ниво на автономија, руски јазик на исто ниво со украинскиот во местата каде што се руси мнозинство. Сопредбите со Албанците кај нас се тотално погрешни, од причина што, прво украинците и русите во Украина се толку фамилијарно измешани едни со други, што кај нас не е случај, живеат заедно, не одвоено, си го разбираат и зборуваат јазикот. Е сега од кога почна војната и првиот понуден мировен договор, па ској нареден понуден, ќе биде на штета на Украина и може да се смета ко капитулација. Прво Русија нема да прифати ништо помалку од областите кои нели ги анексираа, Доњецк, Луганск, Запорожје, Херсон, иако немаат под контрола голем дел од овие територии. Нема да прифати затоа што изгуби доста војници, опрема, техника, пари на војнава, така да се помалку од ова и нормално тие 5 основни точки кои ги кажаа на почеток е пораз и нејзина капитулација. За такво нешто да се деси треба Украина да ја натера на фронт доле, а за такво нешто Украина нема сила.Чекај сеа. На вас ви е криво што Украинците се борат наместо да потпишеа договор кај што во суштина капитулираат.
Тоа ваљда значи дека сте среќни ние што потпишавме рамковен договор наместо да ја тераме до крај работата.
Терористу, кепецот Путин ја почна целава војна со окупација на Крим и дел од Донбас во 2014, за среќа уште малку му остана на тој психопат.Глупердо, темата ја отворија овие на запад кога започнаа хибридна војна против Русија со непочитување на договори, затоа сме сега на ова дереџе. Ако еден ден дојде до тоа цела вина е на идиотиве што мислеа дека Русите нафта пијат.
The C.I.A.'s partnership in Ukraine can be traced back to two phone calls on the night of Feb. 24, 2014, eight years to the day before Russia's full-scale invasion. Millions of Ukrainians had just overrun the country's pro-Kremlin government and the president, Viktor Yanukovych, and his spy chiefs had fled to Russia.Терористу, кепецот Путин ја почна целава војна со окупација на Крим и дел од Донбас во 2014, за среќа уште малку му остана на тој психопат.
Da, posto Putin e Gadafi i Rusija e Libija, pa posle nego, ke ja razorat Rusija na nivo na nicija zemja. Ili Putin stana edno sabajle, i si kaza ke ja napadne Ukraina. Djabe duvate vo taa frula, imperijalni sili ne proektiraat politika od denes za utre, nitu po zelba na eden lider / Pretsedatel.Терористу, кепецот Путин ја почна целава војна со окупација на Крим и дел од Донбас во 2014, за среќа уште малку му остана на тој психопат.
Јанукович беше соборен пошто дојде на власт со ветување дека ќе ја доближи Украина до ЕУ а после под притисок на Русија се откажа од потпишување на договор за пристап до ЕУ.The C.I.A.'s partnership in Ukraine can be traced back to two phone calls on the night of Feb. 24, 2014, eight years to the day before Russia's full-scale invasion. Millions of Ukrainians had just overrun the country's pro-Kremlin government and the president, Viktor Yanukovych, and his spy chiefs had fled to Russia.
Извор: https://www.nytimes.com/2024/02/25/world/europe/cia-ukraine-intelligence-russia-war.html#:~:text=The C.I.A.'s partnership in,chiefs had fled to Russia.
Треба да ти преведам или писмен си?
Русија не е никаква империјална сила туку помојка.Da, posto Putin e Gadafi i Rusija e Libija, pa posle nego, ke ja razorat Rusija na nivo na nicija zemja. Ili Putin stana edno sabajle, i si kaza ke ja napadne Ukraina. Djabe duvate vo taa frula, imperijalni sili ne proektiraat politika od denes za utre, nitu po zelba na eden lider / Pretsedatel.
Точно така, нема никакво право. Можеш слободно да го тужиш во Хаг. А можеш и да плачеш ако сакаш, на некој му помага.Јанукович беше соборен пошто дојде на власт со ветување дека ќе ја доближи Украина до ЕУ а после под притисок на Русија се откажа од потпишување на договор за пристап до ЕУ.
А сега ти одговори ми со кое право Русија се меша во суверена држава а потоа окупира територија признаена во 1991?
Автоматски споено мислење:
Русија не е никаква империјална сила туку помојка.
Со истото право што го користи Америка за Косово.А сега ти одговори ми со кое право Русија се меша во суверена држава а потоа окупира територија признаена во 1991?
Оти тогаш се плаши Европа да пушти војска таму?Русија не е никаква империјална сила туку помојка.
Не се плашат, фини се по природа.Оти тогаш се плаши Европа да пушти војска таму?
Прва работа што ќе направат е селфи на граница пред да ги плесни АјСиБиЕм.Не се плаши, фини се по природа.
со АвианоШто мислиш ти вака, со кого ќе водевме војна ако продолжевме да ги толчиме УЧК?
и кожни гаќи да облечлат џабе им еАу екипцава деновиве активно.
Браво браво
После Авдеевка се реактивираа.