Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Леле ако ова е вистина, кого ли ќе го распнуваат Израелците за таквото своеволно разоружување ?

Ееех златен Нафтали Бенет не им чинеше, па затоа го вратија кралот на корупцијата Биби Нетанјаху.
Дали мислиш ти дека човек со грам памет и со онакво окружување ќе го подари 80% од своето вооружување на некоја си трета земја? Мислам дека ниту лицето ЗЗ тоа не би го направило, а камоли кој и да било рандом Израелец, така да, олабавете се малку, големи сте да верувате во вакви работи....

Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.309
Кај па сега овие палестинциве вака, зарем не знаат дека најболно е на актер да му го одземеш спотлајтот, кутриот Зеленски.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Кај па сега овие палестинциве вака, зарем не знаат дека најболно е на актер да му го одземеш спотлајтот, кутриот Зеленски.
:icon_mrgr::sekc:
Овие два дена скоро и да немаше како украинската војска успешно ја пробила руската одбрана и се пробила нови 2 сантима, нааднаа русите и се заборави на короната, сега се заборави и на Украина да фанат да фрлат нуклеарка во Киев нема никој ни да ги регистрира, да потрае оваа со Палестина месец дена и ќе видеш како скроз ќе се заборави Украина, чат пат на СиЕнЕн ќе кажат како руската војска влегла во некој поголем град, ама сосема небитно за обичниот народ.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.804

Автоматски споено мислење:

:icon_mrgr::sekc:
Овие два дена скоро и да немаше како украинската војска успешно ја пробила руската одбрана и се пробила нови 2 сантима, нааднаа русите и се заборави на короната, сега се заборави и на Украина да фанат да фрлат нуклеарка во Киев нема никој ни да ги регистрира, да потрае оваа со Палестина месец дена и ќе видеш како скроз ќе се заборави Украина, чат пат на СиЕнЕн ќе кажат како руската војска влегла во некој поголем град, ама сосема небитно за обичниот народ.
За САД Украина е само уште еден гамбит, ризичен потфат со brinkmanship (кypч) во кој можат повеќе да добијет отколку да изгубат.
Израел е неспоредливо поважен. Носач на авиони и други бродови веќе е на пат кон Израел... Што не пратат/пратеа и во Украина? :unsure:

Ама Палестинците не можат да им го потопат... Е сега ако се замерат со некој како Иран. Тогаш ќе има циркузи (и не од убавиот вид).

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.175

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.804
Nikoj ne napisa deka od vcera Ukraina prejde vo defanziva... Rusite presle vo kontraofanziva i vekje 3-4 mesta osvoile ..
Автоматски споено мислење:

Напаѓаат веќе неколку денови по цел фронт, ама нема да дочекаш од ботовите да трубат за тоа... Додека другиве чекаме некој ден/недела да видиме што ќе се дешава. Сега за сега единствената вест е дека РФ преземаа иницијатива, и тоа се дешава уште од минатата недела.

Мислам дека замислата (за сега) им е да ги натераат Украинците да ги распоредат (да ги вложат) резервите, и тоа да ги распоредат насекаде. Главниот пробив ќе дојде откако главнината од резервите ќе биде употребена.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.175
Najverojatno na prolet ke pocne ruskata ofanziva.. 10 milioni parcinja artileriska municija S.Korea im dale na Rusite, baska spored zapadnite intelektualci Ukraina samo zimava bi imala zalihi na municija, dokolku trae vojnata vo Izrael do prolet, ke bise ostavena na milost i nemilost na rusite.. Definitivno naredno leto ke ja vidime podelena ukraina..

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138
Najverojatno na prolet ke pocne ruskata ofanziva.. 10 milioni parcinja artileriska municija S.Korea im dale na Rusite, baska spored zapadnite intelektualci Ukraina samo zimava bi imala zalihi na municija, dokolku trae vojnata vo Izrael do prolet, ke bise ostavena na milost i nemilost na rusite.. Definitivno naredno leto ke ja vidime podelena ukraina...
На вести денес рекоа дека Путин го предизвикал ова во Израел заради Украина. :lolzz:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.804
На вести денес рекоа дека Путин го предизвикал ова во Израел заради Украина. :lolzz:
Па уште и на сопствениот роденден, каков умислен тип е тој Путин. :unsure:

Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Najverojatno na prolet ke pocne ruskata ofanziva.. 10 milioni parcinja artileriska municija S.Korea im dale na Rusite, baska spored zapadnite intelektualci Ukraina samo zimava bi imala zalihi na municija, dokolku trae vojnata vo Izrael do prolet, ke bise ostavena na milost i nemilost na rusite.. Definitivno naredno leto ke ja vidime podelena ukraina..
Прокси војна на Ким за да ја ослабне САД. :cool:

joke

Kajgana Shop

На врв Bottom