Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Ако се нервираш, да не ти враќам може?

Добро, ти сериозно спомнуваш кластер бомби?
Ти пуштив линк, на линкот убаво си пиши за какви бомби станува збор. Од Амнести Интернешанал е..Истата онаа Амнести која неколку Западни земји и откажаа финансирање поради тоа што немаше ригиден став против Русија во масакрот во Бача. Ама нејсе, многу лично сфаќаш очигледно...
Колку напади со цивилни жртви досега се докажаа дека се украинска кривица, можеби не со умисла (а можеби и со) ама секако искористени за пропаганда?
А каде јас реков, демантирав, негирав дека и од Украинска страна нема злосторства против Русите? Баш тебе те цитирав каде ги плукав украинците поради нивните екскурзии со дронови во Москва во цивилни згради? Или го читате тоа што ви одговара па со цинични и саркастични коментари сакате да се оправдате дека имате фатено страна, фрлајќи по оние со различно мислење дека и тие имаат фатено, за да се оправдате себеси, и дека длабоко субјективно го оценувате сите работи, додека друг нема никаков проблем да ги искритикува и Америте и Русите и Украинците итн.

КОЈ ФАЛУС НА ГАГС МУ ВРТИШ ЗА ТАЈВАН? НЕ ГЛЕДАШ ДЕКА ТЕ МАЈТАПИ ЗА ИНФАНТИЛНОСТА??
Вау, Ванлок брат, и јас тоа што го пишав за признавањето на Тајван и дека Кина ни е лута го напишав саркастично, те молам не ме тепај аман...

Јасни ми се пропагандистите, не ми сте јасни вие што не застанувате барем површно да размислите.
И мене не ми е јасно, како може се што ви сервираат на Спутник и Тасс да е апсолутна вистина и како да нема друга, ама тоа ти е. Јас сум критикувал секој на темава, од Америка, Русија, Украина, Белорусија итн. Вие немате збор настрана напишано за Русија, и јас сум сркал пропаганда, ти си бил слободар. Дај не ме јеби бре Ванлок....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Kaко бре да не се нервирам кога од А на Ш се пребацуваш истиот момент кога ќе укажат дека грешиш.

Ај врати се на почеток, од овде:
Полека, методично..без брзање и без многу жртви. Тоа е тоа, така функционира руската армија.
Без жртви? Извади ги розовите очила малку, и прошири си ја листата за информирање...

Ти беше одговорено ова долу...
Човекот ти напиша „БЕЗ МНОГУ ЖРТВИ“... Не му ги менувај тезите, не е во ред.
Всушност човекот мислеше да каже „без непотребни жртви“ ако ме прашуваш мене. Што не го правиш но јас сепак ќе кажам. :unsure:
Автоматски споено мислење:

На што продолжуваш со дигресии и менување тези додека КОНКРЕТНИОТ МУАБЕТ Е ЗА ВОЈНИЧКИ ЖРТВИ. Најглупо е што менуваш тези со некоја западна пропаганда за цивилни жртви која игнорира дека украинската артилерија го гранатира Доњетск во последниве 9-10 години без престан. Но еј - ај настрана тоа.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.998
Поени од реакции
83.378
Adm Rob Bauer, Nato's most senior military official, told the Warsaw Security Forum that "the bottom of the barrel is now visible".
He said governments and defence manufacturers now had to "ramp up production in a much higher tempo".
Ukraine fires thousands of shells every day and most now come from Nato.
The admiral, who chairs Nato's Military Committee, said decades of underinvestment meant Nato countries had begun supplying Ukraine with weapons with their ammunition warehouse already half-full or even emptier.
"We need large volumes. The just-in-time, just-enough economy we built together in 30 years in our liberal economies is fine for a lot of things - but not the armed forces when there is a war ongoin

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
ramp up на производство праат една година. И пак не можат да им парираат на русите ни оддалеку на бројка на испукани гранати. Наскоро украинциве ќе останат без муниција како што тргнало, и тогаш може да очекуваме промени на линиите.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
12.333
Зеленски и бандата квинслинзи на апарати. Со дешавањава во Израел, чие преживување ќе го финансираат САД? :unsure:
Тешко дека Израел ќе им биде приоритет на другарот Јосиф и американските либерал-фашисти, уште од времето на Барак Хусеин Обама активно работеа на соборувањето на Бенјамин Нетанјаху и за влакно не им успеа, попрво би го пуштиле Израел низ вода отколку да дозволат Нетанјаху да извојува уште една победа против исламистичките злосторници, а со тоа уште повеќе да ја зголеми сопствената популарност низ Израел.

Војната секогаш е одлично средство за заташкување на криминал и корупција, хехе па Украина е одличен пример за тоа уште од 2014 година па наваму, а не па еден Израел кој активно војува против исламисти со децении.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Член од
24 април 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
12.333
Еве демократија како се гради. Со забранување и канцелирање на политичари и политички партии. Една партија - една држава (комунистите сега се на запад).

Мала поправка: нацистите сега се на запад.

Дури и во Советски Сојуз, СФР Југославија, па дури и во Нацистичка Германија имало референдуми, со разликата што во социјалистичките општества не им било ускратено правото на глас на одредени индивидуи врз основа на нивното потекло, националност, религија и слични определби, додека во Нацистичка Германија Евреите немале право на глас, иако сочинувале едвај 1% (ЕДЕН ПРОЦЕНТ) од целокупното население.

Како што Хенри Форд едно време велел дека може да направи автомобил во било која боја се` додека таа било која боја е црна, така и во денешните современи нео-нацистички и либерал-фашистички општества секој има право на глас се` додека не е противник на нео-нацизмот и либерал-фашизмот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809

Русија покрај Украина, НАТО, успешно го демилитаризира и Израел.
Може уште нешто 155мм муниција остана во јужна Кореја, за да помогнат на Израел (па после и Ким да се прошета до Сеул)? :unsure:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.068
Гледам никој не го споделува па ајде јас.

И без да го споделиш видеово знаеме од мапите што ги сподели дека Украинците вратиле 3 црвени точки на територија од 100 000 км2.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.936
Поени од реакции
12.333

Русија покрај Украина, НАТО, успешно го демилитаризира и Израел.
Леле ако ова е вистина, кого ли ќе го распнуваат Израелците за таквото своеволно разоружување ?

Ееех златен Нафтали Бенет не им чинеше, па затоа го вратија кралот на корупцијата Биби Нетанјаху.

Kajgana Shop

На врв Bottom