Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
добро бе дегену, нека се 6 месеци , нека е година дена, што има врска тоа, ајде сега ти одговори ебате куртонот.
Значи година дена нашето раководство војуваше и не можеше да реши конфликт со 3 илјади талибански терористи, со еден куп жртви на наша страна и тебе тоа ти е во ред?

Ти ли си бе брат Љубе? Што не се кажеш бе.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.421
Значи година дена нашето раководство војуваше и не можеше да реши конфликт со 3 илјади талибански терористи, со еден куп жртви на наша страна и тебе тоа ти е во ред?

Ти ли си бе брат Љубе? Што не се кажеш бе.
прво не беа 3000 талибанци туку многу повеќе подржани од нашите стратешки партнери ( и како што спомнавме) кој нас не држеа за мадина да не смееме да убиваме учкари, друго ако ти гледаш проблем да војуваш за твоето јас не гледам проблем да војувам за моето. И пред да ми реплицираш нешто во стилот "ти од Аустралија бла бла" само да ти кажам кога сите бегаа од таму јас во тоа време бев таму( иако можев да заминам секој момент) а ти сигурно беше во на мајкати пичкана копиле скапано, сега мрш у пм и не ми сери повеќе.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145
Лол, интересни се путинските ботаги како тебе кога незнаат на што да удрат, почнат да ловат на зборови.
Бел свет е израз во контекст на цивилизиран свет, не сум јас крив што постои како израз, нит сум го мислел по боја ниту пак расистички.
Заникаде ти е цела реторика
Расисту се закопуваш со секој нареден пост. Бел свет во контекст на цивилизиран свет? Значи остатокот е нецивилизиран. Ем неписмен, па и уште полошо, расист. Тоа што некој друг го измислил не значи дека треба да го прифатиш, а уште помалку да го напишеш. Не си го мислел ама битно го употреби. Кој и да е модератор, банирајте перманентно ваква расистичка стока, која на основ на боја дели на цивилизиран и нецивилизиран свет.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.173
Поени од реакции
1.731
Нема некој што живее во Австралија да не бил тука да војува во 2001. Спремни луѓе овие од АУС навистина. :pos:

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.200
Поени од реакции
12.002
Нема некој што живее во Австралија да не бил тука да војува во 2001. Спремни луѓе овие од АУС навистина. :pos:
Малку подлабоко да ги разбираше работите или воопшто да имаше емпатија ко луѓето својата енергија ќе ја насочеше кон тоа да ги сфатиш, не да ги осудиш.

Со име и презиме знам барем 10 што заминаа по светот, а беа активни учесници во 2001. Зошто заминаа? Затоа што после војната доживеаа државата која ја бранеа да се распаѓа, да не можат да најдат работа за нив (повеќето им завршуваа во одбрана договорите и по 45-та година живот веќе требаше да бидат на улица), да не можат да најдат никаква помош за нивните деца и на крај како бранители да бидат шиканирани во општество кое угоди на учки, терористи, шарени револуционери и слични, а нив ги остави на маргините.

ДА, секој што можеше тогаш да ја дувни, ја дувна. Дури и имаш стории на тв снимени за пилоти од АРМ кои летаа со сухоите и најдоа живот на друг континент затоа што во својата држава и армијата на која и служеа не беа ценети. Терористите им беа надредени.

Срамота е да ги исмеваме таквите. Дали и колку такви има на форумот е небитно, битно е дека неубава слика оставаме кон Македонците само и само за да исмееме некој во меѓусебно препукување (дискусија).

Те разбирам на што целиш, но не е во ред.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Речиси сите русофили иселеници во странство на интернет се праат бивши бранители.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.173
Поени од реакции
1.731
Малку подлабоко да ги разбираше работите или воопшто да имаше емпатија ко луѓето својата енергија ќе ја насочеше кон тоа да ги сфатиш, не да ги осудиш.
Каде виде осудување? Дали воопшто прочита што имам напишано? Муабетот е дека секој втор што живее во Австралија во 2001 бил тука, а реалноста е сосема друга, ако воопшто можеш да сфатиш.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.200
Поени од реакции
12.002
Речиси сите русофили иселеници во странство на интернет се праат бивши бранители.
И речиси сите шаренолики куртони продаваат КУРтоазија, а всушност се еднократно употребени.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.558
Поени од реакции
35.353
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.200
Поени од реакции
12.002
Каде виде осудување? Дали воопшто прочита што имам напишано? Муабетот е дека секој втор што живее во Австралија во 2001 бил тука, а реалноста е сосема друга, ако воопшто можеш да сфатиш.
Што правиш ако не осудуваш или не се подбиваш? НЕ е битно, да ти повторам бидејќи намерно тој дел не го цитираш, дали има некој што живее во австралија и истовремено учествувал во 2001 и истовремено има или нема јузер на кајгана.
Со твојот коментар само го подриваш тоа што некој го правел во 2001 и не го сфаќаш истото, за твоја жал.
Крај краева, легитимно прашање на твоето прашање е каде ти си бил во 2001 но на тој начин би се уривал твојот легитимитет и углед да поставиш така глупаво прашање и гледаш дека ДУРИ ни тоа не го правам. Ад хоминем пристапот е глупав.

Напротив, само ти потенцирав дека не е во ред на тој начин да се карактеризираат работите. Има поинаков пристап во дискусијата за да доловиш поента, остави ја 2001 и луѓето кои се бореа за Македонија надвор од тој муабет, не ти личи, можеш повеќе.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
https://www.washingtonpost.com/world/2023/07/14/ukraine-military-valery-zaluzhny-russia/
Прочитај го внимателно интервјуто. Не му даваат доволно оружје, а бараат резултати. И тоа што ќе му го дадат, го ограничуваат каде да се употреби. Западна филозофија.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.173
Поени од реакции
1.731
Што правиш ако не осудуваш или не се подбиваш? НЕ е битно, да ти повторам бидејќи намерно тој дел не го цитираш, дали има некој што живее во австралија и истовремено учествувал во 2001 и истовремено има или нема јузер на кајгана.
Со твојот коментар само го подриваш тоа што некој го правел во 2001 и не го сфаќаш истото, за твоја жал.
Крај краева, легитимно прашање на твоето прашање е каде ти си бил во 2001 но на тој начин би се уривал твојот легитимитет и углед да поставиш така глупаво прашање и гледаш дека ДУРИ ни тоа не го правам. Ад хоминем пристапот е глупав.

Напротив, само ти потенцирав дека не е во ред на тој начин да се карактеризираат работите. Има поинаков пристап во дискусијата за да доловиш поента, остави ја 2001 и луѓето кои се бореа за Македонија надвор од тој муабет, не ти личи, можеш повеќе.
За подбивање е, знаеш зошто? Затоа што еден нема од таму во тој период што бил овде и војувал. Значи, што бил таму и се вратил специјално за да ја брани Македонија. А 11 од 10 го кажуваат спротивното.

Кур ме боли дали некој бил или не, само оток се со тие муабети "кога тие биле тука"

Поентата на муабетот е како само тие да биле тука во тој период.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.200
Поени од реакции
12.002
За подбивање е, знаеш зошто? Затоа што еден нема од таму во тој период што бил овде и војувал. Значи, што бил таму и се вратил специјално за да ја брани Македонија. А 11 од 10 го кажуваат спротивното.

Кур ме боли дали некој бил или не, само оток се со тие муабети "кога тие биле тука"

Поентата на муабетот е како само тие да биле тука во тој период.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Повторно не сфаќаш, БАШ не е поентата на муабетот дали тие биле или ти си бил, НЕКОЈ бил и тој некој треба да е до јаја пофален и на пиедестал ставен оти утре да фати војна ти се кладам дека ниту јас, ниту ти, ниту тие ќе одиме да ја браниме севернава.

Дискусијата ја однесе во поинаков правец, оставете тоа, албанците не се побдиваат со нивните „команданти“, напротив 3 овци да чувале во војната им ги припишуваат како походите на Александар Македонски, таа е поентата.

Важи вмровски куртоне. Така ве викаше латас нели?
Видиш што е разликата? Сега да одиме јас и ти со лични карти по партиите ќе испадне дека си ти член барем во 3, а јас во ниту една. Тука доволно јасно ќе се види кој е куртон, понатаму не мора да одиме.
Извини ама јас со гниди вака разговарам и на форум и приватно, не чуствувам никаква потреба да те штедам. Паразит, амеба и куртон за тебе се компименти.
Прими сочувство.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom