Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
3 јуни 2023
Мислења
650
Поени од реакции
2.201
Пред некој саат два летаат доритоси кон Украина, а и изгледа и ракети. Контра офанзивата на Украинците удира у ѕид и денеска. Суровкин и Алексеев (генерал на високо ниво) излегоа со изјави и бараат разум кај Вагнер, слики и видеа кружат од воена опрема по руските градови. Тоа е во кратки црти.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.143
Украинците викаат интернетот во московскиот регион е прекинат, можно е да е вистина
Буквално пред неполни 15 минути праев муабет на мсн со пријатели кои моментално се во Москва. Освен ако не го прекинале у меѓувреме.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.391
Пригожин исра крупни гомна и фрли закани на цела руска воена команда плус еден куп обвиненија за кластерфакот што им се дешава во Украина.
tragedija u picku mater...

prv pat mu e?

kakov e toj klasterfak? ti pak se brzas nesto? ne li citas zapadnjacite veke smenija narativ, ke bide ova nov avganistan i 10 god ke se borele za sekoja niva tamu.
Автоматски споено мислење:

Пред некој саат два летаат доритоси кон Украина, а и изгледа и ракети. Контра офанзивата на Украинците удира у ѕид и денеска. Суровкин и Алексеев (генерал на високо ниво) излегоа со изјави и бараат разум кај Вагнер, слики и видеа кружат од воена опрема по руските градови. Тоа е во кратки црти.
znaci nisto novo... ok

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.370
Поени од реакции
6.057
Сакаш да кажеш фантазија и измислена е последната изјава на Пригожин или таа на Суровикин?
Доста те трујат со СНН и ББС пропаганда, во моментов рози врнат во Москва, на сто метри растојание на плоштад има штандој и делат пари од нафтата што му ја продадоа на Кинезите, и на кој му требало кеш слободно си земал колку му треба, толку.

Да се разбереме, Вагнер не се толку моќни да направат преврат во Русија. Малце зе улета Пригожин, ќе го приземјат. Но, да бидиме реални, Пригожин има завиден рејтинг особено меѓу тврдите струи, така да не е мала риба па ќе ја затнат онака ќутената.

Како и да е, деновиве ќе биде доста интересно.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.893
Поени од реакции
4.610
Буквално пред неполни 15 минути праев муабет на мсн со пријатели кои моментално се во Москва. Освен ако не го прекинале у меѓувреме.
Pa pobaraj gi pak, prashaj i kazi ni.
Edno cuso gluposti ima na net, ubavo e da razbistrime vistina od laga

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.434
Поени од реакции
7.148
Ај дали сум разбрал точно или ми се испомешало нешто. Како што разбрав, после итервјуто на Пргожон, русиве демек им акнале неколку ракети таму кај што се вагнерци и имало и мртви (ја така разбрав дека се десило), после овој се заканил преку видео дека иде по Шонгу и Герасимов у Москва, никој да не му се спротивставува, а после тоа ќе се врстат на фронт. Затоа русиве извадиле војска низ градовите. Не знам дали добро сум разбрал, али ми делува ко јебе луд збуњеног.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.896
Поени од реакции
25.391
imas kup livecam sto rabotat... vo centar na moskva ima rejv vo tek. vo piter imas bela nok vo tek. vo rostov toa sto e pisano e smesno. kozackite kampovi se preku rekata do stadionot. od tamu do gradot ima samo 2 mosta sto ako imalo problem e epten lesno da se iskontrolira. ova e od licno iskustvo, tamu bev 2018.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.143
Нема ништо, еве пишуваме пак имаат интернет. Работат околу центарот некаде некоја населба Басманија, а живеат на 7-8 км од таму.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.370
Поени од реакции
6.057
По лајвстрим од градовите во Русија се изгледа нормално, нема ни војска ни трупи по улиците. Макар што тоа не е толку тешко да се исфејкува :)

Kajgana Shop

На врв Bottom