Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    745
Член од
14 август 2006
Мислења
45.425
Поени од реакции
84.771

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404
Член од
3 март 2021
Мислења
589
Поени од реакции
1.015
Дојдов само ова да го оставам;

Некои ропаци ми се смееа

Се гледаме после победата на Украина а судењето на лудакот(ако доживее) ќе го следиме заедно во живо на нова тема.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.782
Поени од реакции
25.224

Некои ропаци ми се смееа

Се гледаме после победата на Украина а судењето на лудакот(ако доживее) ќе го следиме заедно во живо на нова тема.

ropak neka probaat da go sprovedat sega ako se tolku jaki.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
346
Поени од реакции
404

Некои ропаци ми се смееа

После победата, Хаг ќе иде под Русија

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Некои ропаци ми се смееа

Вака сеа малку геополитика и меѓународни односи 101. Тие измислени “меѓународни” судови се алатка на САД и нивните привезоци за дисциплинирање и ултимативно потчинување на прдеж држави налик нашава, Србија и слични. Пораката таму е дека надвор од вашиот судски систем и правен поредок ќе го земеме вашиот лидер и ние ќе му судиме и ќе го затвориме. Ултимативно понижување.

Како вие си го замислувате тоа судење на Путин, Лавров, и други функционери? Некој западњак ќе дојде во Кремљ да ги апси? Тоа со нуклеарна супер сила како Русија, не е можно да се случи па макар и Адолф Хитлер да се качи од Адот и да ја води Русија. Во најлошото можно сценарио, ќе го срушат Путин на улица или со преврат и ќе го обесат на Црвениот Плоштад. Ама никогаш апсолутно никогаш нема да го дадат на некој измислен суд да му беседат и да му судат таму некои западњаци.

Работата е што тоа нема врска со Путин или некој друг туку станува збор за принцип на суверенитет, и дека Руска власт никогаш нема да одговара пред туѓи држави и институции.

Постов е од членот Ne_sum_ja.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.227
Поени од реакции
9.833

Некои ропаци ми се смееа

:pos:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Значи и Путин ќе заврши ко Слоба, арно ама Русија не е исто што и малата Балканска Србија... Слоба неговите го спаковаа и испорачаа у Хаг на судење т.е. на колење, откако ја изгуби власта секако !

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Значи и Путин ќе заврши ко Слоба, арно ама Русија не е исто што и малата Балканска Србија... Слоба неговите го спаковаа и испорачаа у Хаг на судење т.е. на колење, откако ја изгуби власта секако !
И да дојде до некаков пораз на Русија, како и некој да би го дефинирал тоа пораз, и да се смени раководството на РФ. Чисто сумњам дека Русите ќе дадат било кој од некое бившо раководство на нивната држава да биде парадиран низ Хаг, за целиот свет да гледа. Највеќе што може да се случи е они интерно да си ја решат работата, т.е да падне од некој балкон, да се лизне по скали, да го касне змија отровница или нешто слично.
Автоматски споено мислење:

Е сега веќе загрижен сум за Русиве.
Прегледај го приврзокот 371977
Ќе ни остават ли барем еден хеликоптер да се најде барем некој ако заглави на планинарење зимно време да може да го извлечат. Или ќе чекаме спасувачка акција од Бонд Стил?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.425
Поени од реакции
84.771
Не може да го судат ако добие втор мандат, што е крајно неверојатно иако противник му е Трамп, ваљда.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.442
Поени од реакции
24.171

Некои ропаци ми се смееа

Ova e ona klasicno da ne recam skolski primer kako glup komunjarski severdjan zamislja svet :toe:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.183
Поени од реакции
13.566

Некои ропаци ми се смееа

Си отишол скроз со умот.

Судов не е признаен во САД, Кина, Русија па и Украина :toe:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.542
Поени од реакции
8.331

Некои ропаци ми се смееа

Mozham da se kladam deka pojako svrshuvanje ne si imal od ova koga ja procita vesta.

Ama si previdel deka e masko pa sea ce go krkas.

Kajgana Shop

На врв Bottom