- Член од
- 9 октомври 2022
- Мислења
- 2.284
- Поени од реакции
- 6.185
Има али и ќе има ќотек донче да, ги исплексаа ко мали деца кај стигнат од Киев до Кхерсон па почнаа да мобилизираат сиротиња и затвореници. Руски национален интерес = да опстане Путин на власт. Ова звучи познато, се прашувам каде ли беше таква ситуација (хинт: патор патор ноџиња) : )))Каква империја бе торбеш, се брани Русија, си ги брани националните интереси...преку кур им отидоа сите и сега ќе има ќотек.
Ја не реков дека заминал од Русија третина народ, него дека замина народ откако почна војната без да биде испукан куршум према територија на РФ. А замисли реков да има инвазија, што ќе биде тек тогаш.Небитно е дали знаеле, најбитно е дека заборавија со кого треба, а со кого не треба да си играат.
Од Русија не замина третина од народот, барем јас немам прочитано дека 50 милиони си заминале од Русија во изминативе 12 месеци. Од друга страна Украина изгуби од 7 до 12 милиони народ, тоа се страшни бројки и ако земјата брои 150 милиони, а не пак 40.
Епа ете види како функционира Балканот, и како ќе функционира во наредните 30 години, веќе има проблем со кадар, школите празни со деца, просечни и потпросечни ликови изиграваат кур фактор затоа што голем дел од тоа што вредеше си замина. Тоа што денес се прима на работа, пред 15тина години немаше да стигне ни до интервју (барем во индустриите каде што сум јас вклучен).
Небитно е дали е вклучена официјално во границите, кај нас ниту шипците, ниту двете големи МКД партии не носат никаква одлука без амин на Калето, што значи дека сте под окупација.
Русот е таков со векови, но сепак постои далеку подолго од многу друго нации и народи, исто и Кинезите.
И Австралија е под окупација ако така гледаш, сигурно нема да прави нешто што не би им се свиѓало на американците нели?