Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    713
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Milanović o Ukrajini: "Bilo bi poštenije da se ljudi idu boriti tamo. Plenković bi sigurno bio prvi"

Кога веќе Пленковиќ ќе биде во првите редови тогаш нема зима за северџганите тие може комотно да продолѓат со подготовките, па кога ќе дојде време за ротација(ако има ротација) тогаш може да се сјатат во првите редови во одбрана на ЕУропскиот начин на живот т.е. рајската градина на Борељ.

На овој Милановиќ до сега немаше атентат нели?

@The xx , чекај нели ОТАН доби нов секретар (инаки овој Столтенберг е син на руски шпијун и како дете живеел во Белград каде таткому бил амба).

П.С.
@Ingvar , што не кажеш имало и продолжение :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.102
Поени од реакции
22.536
@Gags

Ја следам истата тенденција периодов. Па вчера пдоста засилени се после итервјуто на Столтенберг. Интересно, за него не бев запознает дека е син на поранешен министер за одбрана и надворешни работи. И дека самиот работел за службите на Норвешка. Нејсе , да според него а верувам тоа се струите кои говорат на некој си мировни преговори како Шолц и ко последно време. Формулата нивна е нек базирана на Финска после Финската војна, која се откажа од свои територии ама доби мир. И секако Западна Германија која беше вклучена во Нато без Источниот дел.
Тоа сам Столтенберг го говори.

Не верувам јас дека дури ќе биде разгледано такво сценарио. Посебно што сите “договори” околу експанзија на Нато кон Истокот беа нарушени. Секако тоа ќе биде и пораз за Русија доколку го договорат.
Има цела политичка пракса именувана по Финска; не само што се откажаа од своите територии, не се зачленија ниту во НАТО ниту во ЕУ додека беше СССР жив, тргуваше и купуваше оружја од нив, цензурираше антисоветски ставови итн. Нешто што Украина требаше да го прави ако не од 1991 тогаш од 2014 наваму.

Западна Германија имаше граница која беше признаена од сите страни.

Украина е во активна војна, нема граница така да нема теорија да се прими сега во сојузот додека пак РФ никогаш нема да прифати да влезе после војната. Евентуално ако остане Лвов со околните села.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.405
Поени од реакции
5.117
Најнова вест од рубриката “верувале или не“ објавена на Њујорк семиТ

Аналитичарите од Британскиот кралски институт проценуваат дека, според сегашната стапка на загуби и темпото на ново производство, Русија најверојатно ќе ги исцрпи своите резерви на оклопни борбени возила до 2026 година.
18++++
ТОС-1А
Угледар

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.739
Поени од реакции
12.730
Член од
24 април 2008
Мислења
10.877
Поени од реакции
12.214
Член од
12 март 2009
Мислења
20.112
Поени од реакции
16.253
Milanović o Ukrajini: "Bilo bi poštenije da se ljudi idu boriti tamo. Plenković bi sigurno bio prvi"

Кога веќе Пленковиќ ќе биде во првите редови тогаш нема зима за северџганите тие може комотно да продолѓат со подготовките, па кога ќе дојде време за ротација(ако има ротација) тогаш може да се сјатат во првите редови во одбрана на ЕУропскиот начин на живот т.е. рајската градина на Борељ.

На овој Милановиќ до сега немаше атентат нели?

@The xx , чекај нели ОТАН доби нов секретар (инаки овој Столтенберг е син на руски шпијун и како дете живеел во Белград каде таткому бил амба).

П.С.
@Ingvar , што не кажеш имало и продолжение :)
Имаше неодамна, ја објавиле во јавност однапред рутата каде ќе оди....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.443
Поени од реакции
27.242
@Gags

Ја следам истата тенденција периодов. Па вчера пдоста засилени се после итервјуто на Столтенберг. Интересно, за него не бев запознает дека е син на поранешен министер за одбрана и надворешни работи. И дека самиот работел за службите на Норвешка. Нејсе , да според него а верувам тоа се струите кои говорат на некој си мировни преговори како Шолц и ко последно време. Формулата нивна е нек базирана на Финска после Финската војна, која се откажа од свои територии ама доби мир. И секако Западна Германија која беше вклучена во Нато без Источниот дел.
Тоа сам Столтенберг го говори.

Не верувам јас дека дури ќе биде разгледано такво сценарио. Посебно што сите “договори” околу експанзија на Нато кон Истокот беа нарушени. Секако тоа ќе биде и пораз за Русија доколку го договорат.
Столтенберг е син На Торвалд Столтенберг, кој беше нешто во Обединети нации за Југославија, за време на војните во Југославија. Нон стоп на вести го имаше, опрааше криви дрини тука.

Едит:
сега слушав накратко што кажал во интервјуто. Епа тоа е ... Веќе Украинците не се интересни. Гејм Овер.

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.771
Поени од реакции
36.757
Има цела политичка пракса именувана по Финска; не само што се откажаа од своите територии, не се зачленија ниту во НАТО ниту во ЕУ додека беше СССР жив, тргуваше и купуваше оружја од нив, цензурираше антисоветски ставови итн. Нешто што Украина требаше да го прави ако не од 1991 тогаш од 2014 наваму.

Западна Германија имаше граница која беше признаена од сите страни.

Украина е во активна војна, нема граница така да нема теорија да се прими сега во сојузот додека пак РФ никогаш нема да прифати да влезе после војната. Евентуално ако остане Лвов со околните села.
Што ти значи тоа дека Русија нема да прифати Украина да влезе во НАТО? Не делува дека ќе ја прашаат. Мене ми изгледа дека може да има одредена понуда за мир како морков која ако не и одговара на Русија ќе игра стапот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.453
Поени од реакции
41.913
Што ти значи тоа дека Русија нема да прифати Украина да влезе во НАТО? Не делува дека ќе ја прашаат. Мене ми изгледа дека може да има одредена понуда за мир како морков која ако не и одговара на Русија ќе игра стапот.
мислиш ќе и го бричат стапот :kafence:

Член од
24 април 2008
Мислења
10.877
Поени од реакции
12.214
Депјути Дунда :icon_lol:
Да не им е печатна грешка, машки род треба да биде Дундо, како Дундо Марое од Марин Држиќ.

Како и да е, самото име говори каде сака да го прима кога бара само понатамошно проширување на крвопролевањето на други територии.

Kajgana Shop

На врв Bottom