Klinton
wanna BOMB?
- Член од
- 11 април 2010
- Мислења
- 2.827
- Поени од реакции
- 4.533
На непланирано ја победуваат војна а со повлекување а?Се разбира дека на Русија и одговара долга војна (заради веќе до смрт објаснувани причини). Сосема друга работа е тоа што на почетокот воопшто не очекувале дека ќе има ваква војна, не од овој размер, не дека ќе војуваат против цело НАТО и САД... И да ти нацртам до крај, тоа објаснува иза најглупитеза најспорите дека Русија едноставно не се спремала за ваква војна. Што значи дека ова е изнудено. Не очекувале дека некој е толку отиден да ризкува нуклеарна војна и MAD. Ете тоа.
Aбе ги разбирам зошто не ти даваат ни пиштол.
П.С. Кога лаици (што во голема мера си и ти самиот) ќе ти кажат авакс, на сите и на баба им, им е јасно дека мислат на unmanned surveillance and reconnaissance aerial vehicle. Тоа што ти знаеш дека авакс конкретно е одреден модел и бренд на unmanned surveillance and reconnaissance aerial vehicle тоа тебе никако не те прави попаметен. Уште помалку што се однесуваш вака инфантилно со некои подјебавања и видео заебанции. Тоа што се исмеваш на најобична терминолошка грешка, те прави злобен и тапа соговорник... Но тоа веќе подолго време го знаеме.
Се спремале за кратка војна ама супер им одговара долга војна.
И јас така бркав една женска и супер ми одговараше кога ми мавна корпа.
Авакс е командни летало со радар, едно чудо луѓе има во него, не е анменд. Радарот дава оперативна слика на боиштето и во самиот авион има штаб што ги векторира јуриш ите авиони. Рано предупредување, командување и контролирање. Предноста на воздушен радар е што нема слепи точки како земјен радар. Нека лета ниско колку сака, аваксот ќе го детектира, се скратува времето на комуникација и одлука (Comand and Control CAC) со тоа што оперативниот наредбодавец е во самиот авион. Скоро како Бог, гледа се, контролира се, има авторитет врз живот или смрт. Има интегриран систем на контрола, комуникација и со авијација и со ПВО, па не мора да праќа ловци, може да маркира мета и со ПВО да ја уништи.
Затоа америте доминираат во воздух, затоа летаат авакси што кружат околу Црно Море и Полска-Романија, а можеш на FlightRadar24 да ги видиш. Им помагаат на украинците да се координираат, затоа е украинското ПВО толку ефикасно.
Затоа и русите трева косат со хеликоптерите кога летаат ниско. Ако имаа они ефективен А-50 војна а ќе завршеше во март.
Уште америте им мочаат на русите одозгора со уклучен транспондер за да ги има на FlightRadar24, тоа е отворена порака: "еве ни се може"
Многу леб треба да јадеш за да ми дојдеш до колена