ќе има некој договор како што ми делува, и Зеленски рече бил спремен да преговара, и ова повлекување од Херсон делува ко да е дел од тоа.Biden admin divided over path ahead for Ukraine as top US general Milley pushes for diplomacy
Две струи се издефинираа кај Америте. Од една страна, Капо ди тути капи на воените сили на САД генерал Мајли кој веќе со неколку изјави отворено притиска за мировен договор. Од другата страна се Стејт департментот преку Блинкен и советникот за безбедност Саливан кои сметаат дека се уште не е време за сериозни разговори за примирје.
Па види, не дека не го ебат ежот во моментот. Како и да е тотален крах за 10 дена ја не сум прогнозирал. Прогнозирав слоу брн, и тоа и се случува.Сеа не памтам како беше точно постот ама ми остана во сеќавање дека ако не ги освоеле за 10дена го ебале ежот русите е у тој контекс
Сеа не ме јеби да барам по постови
Не верувам во тоа. Нацистиве јавно изјавија дека ја сакаат цела Украина назад.ќе има некој договор како што ми делува, и Зеленски рече бил спремен да преговара, и ова повлекување од Херсон делува ко да е дел од тоа.
ќе видиме, иначе време е ова да се оконча, пошто русиве немаат сериозни капацитети за сериозни офанзиви и брзи промени. А и на американците веќе некако не им е од интерес војнава како што приметувам по изјави и вести. Ако они одлучат да се прекине, ќе се прекине.Не верувам во тоа. Нацистиве јавно изјавија дека ја сакаат цела Украина назад.
Русите ги чекаат само мобилизираните да пристигнат на фронтот и новите оружја од фабриките на Урал и ќе удрат. Америте губат интерес, а укронацистите го спремаат топовското месо за офанзива кон Мелитопол.ќе видиме, иначе време е ова да се оконча, пошто русиве немаат сериозни капацитети за сериозни офанзиви и брзи промени. А и на американците веќе некако не им е од интерес војнава како што приметувам по изјави и вести. Ако они одлучат да се прекине, ќе се прекине.
Она видеото каде додаваниот црвен превез оди пола секунда пред ногата?Ќе истребат тоа проруско што останале и ко во Купјанск ќе снимаат па ќе едитираат кога глупите по грешка се издадоа како фрлат руско население во дупка.
На постојка во бахмут да не ги чекаатРусите ги чекаат само мобилизираните да пристигнат на фронтот и новите оружја од фабриките на Урал и ќе удрат. Америте губат интерес, а укронацистите го спремаат топовското месо за офанзива кон Мелитопол.
На 5-тата се сега. Сепак напреднале.На постојка во бахмут да не ги чекаат![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сите ја исчекуваат зимата. Можеби тогаш Русите ќе нападнат затоа што Укронацистите не се до толку способни да војуваат во зима.чека бачушка -30 да стегне, тогаш само нивните Дронови ќе летаат....а и Трамп да победи, ќе помогне овој нашиот украински коњојавач
![]()
Ти знаеш дека јас не се сомневам во крајниот исход на војната, само деталите очигледно не ги знам сеуште.За знаење, земи елиминирај одредени работи, тие што ќе останат, тоа е вистината, така да сигурно повеќе од 10% знаеш, ама дал ти одговара на досегашните верувања / мислења.![]()
Да, зашто Украинците до вчера живееле на Балеарските острови не знаат како треба во зимаСите ја исчекуваат зимата. Можеби тогаш Русите ќе нападнат затоа што Укронацистите не се до толку способни да војуваат во зима.