Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    742
Член од
24 април 2008
Мислења
11.053
Поени од реакции
12.595
Во врска со Украина, поднесениот предлог-закон од страна на Меккејн во кој меѓу другото се предвидува и финансиска помош од околу 30 мил. долари во следните три години наменети за "support for russian democracy and civil society organizations'...

http://www.corker.senate.gov/public/_cache/files/c54d1c47-a3a1-4486-bb3e-6dedcab8b437/Bill Text - Russian Aggression Prevention Act 2014.pdf
Имам видено копии од американски книги во pdf формат и мислев дека буквите се големи бидејќи станува збор за пиратски копии.

Но сега кога гледам колкав е текстот на предлозите за гласање во американскиот Сенат, уште повеќе ми станува јасно зошто американците се толку глупави како нација - не сакаат да читаат големи книги, особено кога големината на книгата се должи на големината на текстот.

Инаку, кога сме кај самиот предлог закон, Џон Мекејн би требало да поднесе предлог закон за заштита на американците и на целиот свет од него самиот, бидејќи додека е меѓу живите, гладта и жедта на Џон Мекејн за профит од војни, немири и било какви конфликти и крвопролевања, нема да престанат.

Не. Ти изгледа си србин или бугар? Тие се влажнат на Русија.
Видовме колку овие вториве се навлажнаа на Русија со Јужен Поток.

Единствено гејците најпаметно ја играат игранката околу Украина, барем засега.

Путин ќе ги награди богато кога ќе заврши целата оваа фарса во Украина, па можеби ќе ја врати во игра јужната траса на Јужен Поток, која требаше да поминува низ Бугарија, Грција и Албанија, па под Јадранско Море да заврши во јужна Италија.

А нашинците кои толку многу се фалеа со крак од Јужен Поток од Србија кон Македонија, а чии што медиуми миленици денес ги демонизираат Путин и Русија и плукаат по нив, на крајот нема да дочекаат од Путин ни коска да им фрли.

Кој знае, можеби откако ќе заврши целата оваа фарса во Украина, Путин ќе го откупи македонскиот долг кон ММФ, Светска Банка и останатите европски банки, па нашинците ќе танцуваат на неговата музика, но за инает сепак нема да им фрли ни коска.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не. Ти изгледа си србин или бугар? Тие се влажнат на Русија.
Со твојов одговор ме увери дека си Албанец. Многу ме потсетуваш по стилот на изразување на нашиот пријател Дарди, можеби си истиот човек :) . Јас сум добар психоаналитичар и многу добро ги проценувам луѓето.

Нема врска што си, онака ме интересира мислењето на Албанците по однос на супер силата Русија.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
http://www.mkd.mk/svet/vesti/kiev-i-moskva-najdoa-zaednichki-jazik-za-reshavanje-na-krizata

Дај Боже да се најде заеднички јазик.
Но и да се договорат за година две тој договор пак ќе биде изигран: Затоа што се докажало секој договор со силеџиите е на штета на оној кој со нив се договарал. Единствено успешно за силеџиите да ги третираш и да им го дадеш местото кое им припаѓа. Само тогаш се кротки и „разбрани“.
После се она што се случи, после ѕверствата во „Одеса“, како и сите неправди и злосторства низ светот, секој европеец посебно американец, треба да се срами што е припадник на нациите со влади кои водат политики на уништување на човештвото.
Уништување материјално, духовно, политичко, еколошко...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Фала за преводот. На хрватски форум беше преведено како срцев удар. И дека телото немало видливи повреди.

Nie miało widocznych obrażeń.

Овој медиум gazeta.pl е достоверен или е од "соросоидните"?
Види, можеш да ја избегнуваш суштината као киша око Крагујевца али од целиот текст изостави да го споменеш најбитниот факт - не била извршена обдукција. На страната на изворот кој го употреби тоа беше јасно потенцирано, па сега ти размисли дали е до медиумот или до тебе самиот.

Полскиот конзулат ја потврдил неговата смрт, тој за последен пат виден во четврток, а кога го нашле 2 дена подоцна мобилниот телефон му бил исклучен. Засега тоа е официјалната верзија, започната е истрага.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
од целиот текст изостави да го споменеш најбитниот факт - не била извршена обдукција.
А зошто тој факт не му го потенцира на членот кој избрза да обвини некој за смртта, пред да биде завршена истрагата?

На страната на изворот кој го употреби тоа беше јасно потенцирано, па сега ти размисли дали е до медиумот или до тебе самиот.
Јас го пренесов линкот со целиот текст за секој да може да го прочита.

Полскиот конзулат ја потврдил неговата смрт, тој за последен пат виден во четврток, а кога го нашле 2 дена подоцна мобилниот телефон му бил исклучен.
Освен ако немал некоја ретро цигла за мобилен, ова воопшто не е чудно.

Како и да е. Досега се претпоставува дека умрел од мозочен удар, немало видливи траги на насилство и не е извршена обдукција. Ако заборавив нешто, слободно искажи се.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.084
Поени од реакции
13.383
Не го задирајте пацифистот Спароу.
Моја лична беше констатацијата, сомнителна смрт и некако ептен тивка смрт во бастионот на нацистите Ливов.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677

Со твојов одговор ме увери дека си Албанец. Многу ме потсетуваш по стилот на изразување на нашиот пријател Дарди, можеби си истиот човек :) . Јас сум добар психоаналитичар и многу добро ги проценувам луѓето.

Нема врска што си, онака ме интересира мислењето на Албанците по однос на супер силата Русија.

Психоаналитичару, дали не се твои никовите bitushe, bitushanec, Нико Данилич итн? :)

Последно уредено:
Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
може типот сам умрел за инат да ги накабаети дечките од десен сектор дека тие пак фини многу.и што мења дали го убиле или пцојсал сам .да не мислите дека сега Полска ке се освести со кого си има работа и ке и го сврти грбот на Америка и ке застане на страна на правдата?Па децении работа удрија за ова и нормално ке им прогледаат на дечките кроз прсти.а не пак уште и да се срамеле од политиката што ја водат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.084
Поени од реакции
13.383
#Ukraine's anti-corruption commssioner Tetyana #Chornovol says there are only 10 army choppers left due to conflict in the East

Одиме сега малце у шопинг до западниве земји, ни дадоа кредит па сега да ги потрошиме на вистински ресурси.

Член од
14 април 2008
Мислења
1.257
Поени од реакции
914
http://tocka.com.mk/1/128703/hrvatska-saka-da-profitira-od-krizata-vo-ukraina-ke-ja-branime-evropa-od-putin

Загреб ги гледа шансите во политиката на претседателот на САД, Барак Обама кој во Варшава јавно изјави дека Русија мора да биде запрена во ширењето на енергетските инвестиции, кои не смеат да ја поминат границата од Балтичкото море до Јадранското.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
http://tocka.com.mk/1/128703/hrvatska-saka-da-profitira-od-krizata-vo-ukraina-ke-ja-branime-evropa-od-putin

Загреб ги гледа шансите во политиката на претседателот на САД, Барак Обама кој во Варшава јавно изјави дека Русија мора да биде запрена во ширењето на енергетските инвестиции, кои не смеат да ја поминат границата од Балтичкото море до Јадранското.
Нека си купуваат амерички од шкрилци по дупла цена. Колку и да сакаат зависат од тој Руски гас само незнам зошто со сила будали се прават од Марс дане носат гас случајно.

Kajgana Shop

На врв Bottom