Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.512
Поени од реакции
10.249
Ме замисли типкава дали има вистина тука, се сеќавам на атентатот но не се замарав воопшто со кој, зошто, како па мислењето ми е дека го убија поради расчистување со мафијата али како што кажав никогаш не ме интересирало до сега.

tadikj li e na prvoto video ili nekoj drug?

deka djindjic bese pro-zapaden bese, deka go ubija poradi namerata da rascisti so mafija/klanovi, i toa stoi,
samo od kaj se najde tipkava najgolema srbenda, toa ne mi e jasno :D
kolku i seci, se gleda po komentarot na prvoto video so go pisala.

tipicno srpsko, sta bi bilo kad bi bilo, generalno povekjeto se so pozitivni mislenja i komentari za djindjic,
verovatno bi bila srbija podobra da ziveese. bez razlika dali bil on ili nekoj drug, tesko e da progura apla zapadnjacka
politika vo zemja so bila kvalitetno ostetena od NATO bombardiranje.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ме замисли типкава дали има вистина тука, се сеќавам на атентатот но не се замарав воопшто со кој, зошто, како па мислењето ми е дека го убија поради расчистување со мафијата али како што кажав никогаш не ме интересирало до сега.

Не го знам овој ама веднаш знам дека секој српски политичар кој сака Србија да ја направи западен протекторат, како Зелениот Украина е типичен куртон за државата и предавник за Србија. Тој исти Запад им фрли ураниум и насила им го зема Косово. Србија требаше да ги прекине врските со Западот, а камоли па да соработува со него.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Што има лошо во тоа што си купува од сојузниците? Сите овие дронови и ракети ги финансира ЕУ.
Доритосите што ги употребува Русија се направени во Русија, ја земале само лиценцата и очигледно почнато е производството пред војната. Новите дронови (тие поголемите) и ракетите Фатех 110 го користат Рускиот Глонас, што значи дека развојот на ракетите бил заеднички проект, а можно е и овие да се произведуваат веќе во Русија.

Туку @teneke тоа што не користат Украинците само оружје на САД, значи дека САД има глупаво оружје? Или му снемува (што всушност не е далеку од вистината).

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.801
Поени од реакции
8.553
Ќе да сум бил во право со ракетиве, пардон америве биле во право, Русија бара ракети од секаков тип што може да се купи од Иран.
:D

Шо вика Донбас Девушка, супер е? А?

А замисли каква е ситуацијата во Европа, ако Иран може да произведе повеќе оружје одколку целото ЕУ заедно. Цело ЕУ заедно нема на располагање 200 тенка од резерва да донира ниту пак ракети, ниту пак авиони , ниту пак хеликоптери. Буквално донираат опрема која им е во употреба и највуваат замена за истата почнувајќи од едно 3-5 години во иднина.

Франција можела да произведува по 5-8 Цезари на година, Само УралВагонЗавод тоа го произведува за некој 2-3 недели.

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Дечки не следам, тука знам се најголемите воени познавачи во форумов. До кај е војнава кој победува, не за друго цените на бензин, нафта у курац отидоа не се издржува више. :pos:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Е од ова наркосот и сенилниот се плашат многу и ако треба илјадници ќе изгинат само за да има некаква ,,украинска победа".

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.519
Туку @teneke тоа што не користат Украинците само оружје на САД, значи дека САД има глупаво оружје? Или му снемува (што всушност не е далеку од вистината).
Украина не е супер сила, нели. Русија е супер сила и затоа треба Украина да престани да војува оти ќе бидат збришани. Украина не е права држава, корумпирана и пропадната.

Реалност?
На бојното поле во моментов Русија е во дефанзива секаде, освен кај Бахмут, каде е приватна армија со приватно оружје. Руската армија била само на хартија, а сега во моментов 80% од новомобилизираните руси не се враќаат дома живи. Русија била пропадната држава со корупција до дрт.

20 години владеење на Путин, за што? За да се покажи дека Русија е само голем Хамас. :pos:

Иран е светска сила во поглед на Русија, со оглед на колку фронтови војува и со какви непријатели.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.446
Поени од реакции
43.309
Украина не е супер сила, нели. Русија е супер сила и затоа треба Украина да престани да војува оти ќе бидат збришани. Украина не е права држава, корумпирана и пропадната.

Реалност?
На бојното поле во моментов Русија е во дефанзива секаде, освен кај Бахмут, каде е приватна армија со приватно оружје. Руската армија била само на хартија, а сега во моментов 80% од новомобилизираните руси не се враќаат дома живи. Русија била пропадната држава со корупција до дрт.

20 години владеење на Путин :pos:

Русија е само голем Хамас. Иран е светска сила во поглед на Русија, со оглед на колку фронтови војува и со какви непријатели.
тенеќе, според украина 30% од енергетскиот систем не постои, да ставиме цирка 40% пошто знаеме колку им се точни изворите. На фронт не се дешава ништо. И сега ти ќе не убедиш тука дека 80% од мобилизираните се враќале умрени? Што дрога земаш?

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Реалност?

20 години владеење на Путин, за што? За да се покажи дека Русија е само голем Хамас. :pos:

Иран е светска сила во поглед на Русија, со оглед на колку фронтови војува и со какви непријатели.
Русија војува против цел колективен Запад. Им пркоси на санкциите, на укронацистичката војска, на буквално сè. Русија убедливо е светска сила, а Иран регионална сила.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780

Реалност?

САД заедно со сите овие НАТО членки беа истерани од обични козоебачи со калашникови у Авганистан. Газ прекуглава беше кога бегаа, оставија многу опрема...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Русија војува против цел колективен Запад. Им пркоси на санкциите, на укронацистичката војска, на буквално сè. Русија убедливо е светска сила, а Иран регионална сила.
Дете научи прво да се ориентираш у простор и време.За почеток основни работи ....Што е лево-десно,горе-доле.Многу трескаш глупости а од дома не те знаат сигурно..

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.286
Поени од реакции
13.854

Новиов некако цело време накурчен.

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Дечки треба да прајме Руска партија во Македонија, во форумов не има 100-тина души сигурни. Ќе го обвиниме Тито за сите неправди што ни ги има напраено после WW2 на нас русофилите, само Сталин, Путин, Ленин признавам, треба да ја исправиме неправдата што ни беше нанесена. Смрт за Тито само Сталин и Путин :roker:

Kajgana Shop

На врв Bottom