- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.826
- Поени од реакции
- 36.860
Зашто да има взаемно уништување? Поради селата Сухи Ставок и Киселивка? Заради тоа треба да умрат милијарда луѓе?Никој не ја турка Русија до лимитот туку Русија (или конкретно нивните лидери) сами се претставуваат дека западот им го прави тоа. Во реалност, да не ја почнеа војнава ќе си течеше цел бизнис со Русија непречено (гасоводи, нафта итн). Сега мора да мавтаат со нуклеарки за некој да ги сфати сериозно. Од друга страна, и западните лидери мора да одговорат на ист начин за Русиве да имаат до знаење дека и овие не блефираат. Дека ако се осмелат да искористат нуклерно оружје следува взаемно уништување. Што никому не му одговара, но сите знаат дека не смеат да ја остават Русија да прави што сака во светот. (као, ај сега ќе ја земеме пола Украина, па следна година ќе ја припоиме Белорусија, па после тоа ќе ги прибереме пола Молдавија и Грузија итн...)
ps: не реплицирам на коментари "а НАТО вака, НАТО онака"...
Автоматски споено мислење:
Ако не се спремни на користење нуклеарно оружје ондак не требало да ги анектираат тие четири области, бидејќи ова директно води кон џиткање на нуклеарка, зашто очигледно конвенционално нема да можат да ги добијат. Западњаците нема да започнат нуклеарна војна ама ќе мора некако да одоговорат некако посилно него ли санкции, а ако не може да се согласат за joint response ќе изгледаат слабо. Мислам дека за регуларните руси поприфатлива опција е користење нуклеарно оружје него ли мобилизација. Зашто да гинат наши деца кога може да ги спржиме.Дали после се што виде во војнава ти изглеа дека западните политичари се тие што не знаат кај тераат ? Мене ми изглеа дека прилично јасно знаат што сакаат и се приспособуваат на ситуацијата. Ако мислеа дека можат да добијат нуклеарна војна, одамна ќе го направеа тоа. Ниедна западна земја нема да започне нуклеарна војна доколку Русија фрли нуклеарка во Украина. Целта е да ги добијат со минимална а не максимална штета.
Таков потег бара невиден фанатизам, нешто што според мое мислење Русија го нема. Путин нема да издржи долго после таков потег, не би ме чудело да заврши ко милошевич.
Последно уредено: