- Член од
- 3 март 2021
- Мислења
- 588
- Поени од реакции
- 1.009
Путин и мафијашката банда околу него на долг рок ја губат војнава и тоа е загарантирано, само не знам каде ќе бегаат после тоа
Digital, advertising и доста други работи за големи фирми. Една од нив е Mercedes-Benz.Kakov e toj biznis od Germanecot sto sorabotuvas?
Како не знаеш дека? Твоjот ник кажува сè. Во светата Дебарца.Путин и мафијашката банда околу него на долг рок ја губат војнава и тоа е загарантирано, само не знам каде ќе бегаат после тоа
„Злобното“ видео:„Гаспром“ со злобно видео ја плаши Европа како ќе се смрзнува - Независен Весник
Рускиот енергетски гигант „Гаспром“, контролиран од државата, ја исмева Европа со злобно видео предупредувајќи за долга зима со снег и мраз што ќе го зафати континентот. Двоминутниот клип со наслов „Зимата ќе биде долга“ покажува како Европа ќе замрзне среде превисоките цени на енергијата...nezavisen.mk
До Сухиј СтавокДо кај се со контраофанзивата во Херсон?
Договорено, само забрането е за лица од машки пол. Нив може да си ги земете у струмица или бугарија.Како не знаеш дека? Твоjот ник кажува сè. Во светата Дебарца.
Русите немаат скоро никаков посериозен напредок на фронтот веќе повеќе од два месеци. Последните градови кои беа завземени од Русите во Луганската област, Северодонецк падна во јуни, а Лисичанск на 3ти јули... Од тогаш навака Русите немаат завземено ниту еден друг град или гратче ниту во Донецката област, ниту пак во другите области. Лично очекував дека до крајот на летово целата Донецка област 100% ќе биде под контрола на руските сили, но работите се закочени и нема некој подраматичен напредок на фронтот веќе цели два месеци !Путин и мафијашката банда околу него на долг рок ја губат војнава и тоа е загарантирано, само не знам каде ќе бегаат после тоа
Целта не е територија. Целта е узанадување на воената моќ на Украина во однос на man power, како и на самата нација (наталитетот во иднина десеткуван), што мислам дека е најбитно за Русија. Нормално и тестирање на оружје и тактики на војување.
Нешто се шушка Орбан да им даде азилПутин и мафијашката банда околу него на долг рок ја губат војнава и тоа е загарантирано, само не знам каде ќе бегаат после тоа
Oк,шетај. Штом си ставил узда како на коњ и гледаш само право,нема потреба да дискутираме.Стварно треба да се научиш да вклучиш мозак пред да постираш нешто, јас сум против убивање на цивили и нивно живо спалување, како и нивно потенцијално протерување, против забрани како учење на мајчин јазик ( лично немам проблем ниту албанците да учат на албански) и останати фашистички методи кои што воскреснаа во 2014 година со нелегално симнување на власт легално избран претседник... јас како србин сум против протерување на било какво население од свои вековни огништа како во краина што се деси, а ке се десеше и во Донбас и Луганс ако не реагираше Русија, а сите индикации на тоа покажуваа, јас сум против палење на живи луѓе како што се деси во Одеса, на сите тука им е јасно дека ова е исценирано уште во 2014 година од западните служби со Мајдан и инсталирање на наци власт, со непочитување ни на Минск 1, ниту на Минск 2 и со постојано гранатирање на Доњецк од стрна на Украина... не ми е јасно како ова не можеш да го сфатиш и голташ беспоговор се што ке ти исере западната пропаганда.
Америка,Русија,Британија,Франција..све се тоа исти империјалистички гомна.Само сакате светињи да ги правите русите,а не се.Исто и америте и енглезите.Овие не беа греота? Или стока се тие на Блиски Исток?
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.youtube.com
Не бе птицо,ми смета/ше. Никад не сум ги сакал и ни оправдувал. И ајде сега за инат на америте,ќе навиваме за русите..кога можеле они,зошто да не и овие..таква ти е логиката.И до кај ќе иде светот така?Не ти сметаше американскиот империјализам кога ти направија војна во Македонија? Кога фрлаа осиромашен ураниум во Србија? Кога го бомбардираа Ирак без докази? Војните со Иран? Афганистан? Либија?
Или тоа е се демократија?
Друже, ако те плаќаат за вакви постови, да не ми е криво што лупеташ, ако си вака испрограмиран, да не речам - волку ти е ОГРАНИЧЕНО размислувањето, жал ме фаќа за тебе.
Еве го прецедникот кој што не изгубил ништо и ништо нема да изгуби во војната.Нормално дека нема.
Ама 30-40000 фамилии до сега изгубиле свои деца,а државата милијарди кои наместо во развој ги потроши на проектили и оружје.
Битно он е на сигурно,а на кајгана го бранат.