Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
оветски оружја и се пушкарат безвезе
За пешадаијатата украинциите користат поќе застарени калаши и калаши-74ки(со понова муниција), кој испаѓаат по солидни него руските полимерки калаши од понова генерација.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.193
Умрел вампиров!

Се надевам ќе добие обичен погреб и гроб негде забатален кај што ќе може на раат да му се мочаат и се*ат врз гробот!
Oti? Sto ti napravil covekot?

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Spored ruski izvori...
„Во изминатите 24 часа, во своите ефективни операции руските сили елиминираа 48 тенкови, 46 пешадиски борбени возила, 37 други борбени оклопни возила, 8 пикап возила со митралези од голем калибар и над 1.200 украински војници“, изјави генерал-полковник Игор. објави Конашенков

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.465
Поени од реакции
11.395
Russian super soldier .
wanna be ............
Прегледај го приврзокот 343424

reality....- 107 батальон русского резерва. :pos:

Прегледај го приврзокот 343425
Види бугар да бевте паметни ке ги прикажувавѕе руските војници ко од првата слика вака ги деградираш украинците и нато војската, срамота е од вакви да губиш на терен а со тоа се гледа и западната способност

Член од
14 август 2018
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.824
Oti? Sto ti napravil covekot?
Ништо посебно… само ја уништи рамнотежата во светот и ги закопа сите(буквално сите) Советски републики, и затоа денес сме каде што сме!
Ако има еден кривец за америчката хегемонија во светов денес, тогаш само Горби е крив!
А и внатрешно и на економски план ги уништи републиките! Перестројката ти е пример од учебник како да сјебеш и растуриш една држава.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.748

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Ништо посебно… само ја уништи рамнотежата во светот и ги закопа сите(буквално сите) Советски републики, и затоа денес сме каде што сме!
Ако има еден кривец за америчката хегемонија во светов денес, тогаш само Горби е крив!
А и внатрешно и на економски план ги уништи републиките! Перестројката ти е пример од учебник како да сјебеш и растуриш една држава.
Pacientot bese vekje mrtov, samo nekoj trebase da proglasi smrt.
Na Gorbacov mu padna parickata i toa e toa.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.536
Поени од реакции
22.193
UDSSR ednostavno ja izgubi studenata vojna. Gorbatschow nasledi imperija vo mnogu losa sostojba. Raspadot mozese i polos zalet da zeme vaka gore dolu (osven na Balkanot) bese miren. I da ja spasese drzavata kako celina, prasanje na vreme bese koga istocnoevropejskite drzavi ke se emancipiraa do celosna nezavisnost. Osven mozebi nekoja utepana drzava kako Bulgarija.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.996
Поени од реакции
13.207

Како бе вака во контраофанзива? На отворено пуштени како голубци.
Ова е тој две месечен курс од НАТО членките?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
UDSSR ednostavno ja izgubi studenata vojna. Gorbatschow nasledi imperija vo mnogu losa sostojba. Raspadot mozese i polos zalet da zeme vaka gore dolu (osven na Balkanot) bese miren. I da ja spasese drzavata kako celina, prasanje na vreme bese koga istocnoevropejskite drzavi ke se emancipiraa do celosna nezavisnost. Osven mozebi nekoja utepana drzava kako Bulgarija.
Moese komotno da ja zadzri imperijata ako imase pocvrsta kontrola. Edna korea eve ja se drzi bez voda u oci a ne pa sssr. Los izbor naprai Gorbacov, sloboda na govor namesto sloboda na ekonomijata.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.072
Поени од реакции
9.480
Кога економски паѓа империја треба воено да се шири и приграбува ресурси, тој е патернот. Горбачов ја направи најголемата геополитичка катастрофа, како ја нарекува Путин со тоа што ја разоружа во голем дел и остави на цедило СССР. Класично ѓубре од човек, налик нашиве џукели кои не продадоа со се партали.
Кога тоа ќе го направиш никој не доаѓа да ти честита и пружи рака, туку гледа да те сотре уште повеќе. Среќа за русите што у последен момент Путин презеде контрола. Не требаше да дозволи Варшавски пакт да пропадне, и требаше да ја освојат Европа по цена и да предизвикаат нуклеарна војна. Која не верувам американците ќе ја прифатеа ако одеа полека и со малку памет.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.824
Погрешно ме сфативте…
Јас не реков дека Горбачов требало да го задржи СССР или нешто слично.
Ај прво владе, една Кина затуцана позатуцана не може да биде, од 1980 спроведе транзиција кон капитализам, и тоа успешна! Кина која завидуваше дури на сенката од индустрија, па и целокупна економија на СССР од тогаш! Па уште поинтересно и комунистичката власт успеа да ја задржи притоа!
А СССР цел или независни држави можеа да бидат америка на економски план ако направеа бар пола од тоа што кина го направи!
Цела тема може само за ова…

А најголемата грешка му беше што го прочитаа како селски буквар(мада и тоа е комплимент за него), па западните политичари можеа да добијат што и да посакаат од него со два-три комплимента!
Циа или некој од тие му ја најдоа слабата точка(психоаналитика), и го искористија како последна будала и жеден преку вода го пренесоа!
Требало само комплименти кои ќе му угодат на неговото его, а посебно паѓал на тие од Маргарет Тачер!
Фактички манчуриски кандидат!
(Мн долга и широка е оваа… ме замрзи и да пишувам… другпат повеќе)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Птицо,жити све одмори малце од форумов,ќе почнат да ти се сушат мозочните клетки.За твое добро,најдругарски..плс.

Kajgana Shop

На врв Bottom