Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    742

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Автоматски споено мислење:

Еве ќе ти нацртам: Сака да каже дека деца умираат и во стотиците војни кои ги прават САД, ама вас кењаторите ве нема да кењате за СИТЕ ТИЕ ДРУГИ ВОЈНИ.

Еве ти директно од устата на бивш државен сектретар на империјата за која ти си корисен идиот:

Либералците секогаш кењаат за која било војна. Не знам од кај си добил спротивен впечаток. Буш е конзервативец, не либералец.
Таа друго нешто ко сака да каже: не и било гајле за САД, па нема да и гајле ниту за Русија. Туку само и е гајле што сега има импакт врз нејзината држава оваа војна. Тотално себично размислување.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.236
Поени од реакции
34.819
Ако Бугарија се споредува со Русија. Зашто тогаш Бугарија добива подршка од ЕУ за тоа што ни го прави ? Двојни аршини, или ?
Уфф... со свој камен по глава!
Или барем така би било - алгоритмите на ботовиве да не беа отпорни на логика.

Либералците секогаш кењаат за која било војна. Не знам од кај си добил спротивен впечаток. Буш е конзервативец, не либералец.
Таа друго нешто ко сака да каже: не и било гајле за САД, па нема да и гајле ниту за Русија. Туку само и е гајле што сега има импакт врз нејзината држава оваа војна. Тотално себично размислување.
Те цитирам за @teneke да види пример за релативизирање, не му е јасно на човекот што е поимот - дај биди љубезен и објасни му.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.103
Поени од реакции
5.302
Ова е тролање?

Бугарија воено нема да смее ништо да преземе од страв од некои поголеми играчи, а без да имаат претходно заштитен грб од страна на некои големи сили.
А тешко дека некоја голема сила од типот на Франција, Германија, САД.... ќе ја заштити Бугарија додека тие би ја нападнале нашата државичка. Што мислиш, една соседна земја на Бугарија ќе седи со скрстени раце додека овде навлегуваат Бугарски тенкови? Нема, таа соседна земја зас возврат ќе бара тогаш нешто од Бугарија за големото свое малцинство на југоистокот од Бугарија. Се знае на која соседна држава на Бугарија мислам овде.

За болдираното, кои тоа ресурси ги има нашата државичка па да чезнее Бугарија да ги економски експлоатира?

Украина да, навистина има огромни ресурси од рудници и останати минерали, ние тоа го имаме многу малку во споредба со Украина.

Единствена логика за Бугарија и резон е, кога хипотетички би се припоила источната половина од нашето државиче кон составот на Бугарија, тогаш за минимален процент би се подигнал процентот и бројката на православното население во таквата проширена Бугарска држава.
Моментално во Бугарија мака мачат со негативен наталитет кај православните и со позитивен наталитет кај муслиманите Турци и Роми.
Со потенцијални 1 милион православни од нашето државиче Бугарија на момент ќе го намали притисокот од споменатите малцинства. Само ова е придобивка за Бугарија, друга тие немаат придобивка.

Гледаш дека ние ниту зејтин немаме доволно, па покрај од Србија, дури и од Бугарија увезуваме зејтин. И некој нас економски ќе не експлоатирал?
Начелно си во право, но ако ги гледаш рабојќето малку пошироко, ќе увидиш дека припојувањето на денешната македонска земја, не само кон Бугарија, туку кон било која наша соседна земја, ќе биде не мала, туку битна придобивка за било кој од соседите, а придобивката не би била само материјална/физичка, туку и нематеријална, како што е историјата, било световната, било црковната...

Оттаму доаѓаат желбите од нашите соседи да штрбнат било што од македонските вредности: едни ја сакаат земјата, други Црквата, трети народот, а „јужниот сосед„ би бил најсреќен кога Македонија и Македонците не би постоеле.

Тоа што Македонија нема нафта или ураниум, не ја чини сиромашна-самата македонска географска положба е фактор преку кој може да се влијае пошироко и постратешки.

Размисли малку...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Малку хумор, иако мислам дека човекот си кажа јасно и прецизно! :D

Покрај него црнкиња и мулатка. Расниот диверзитет - запазен, нема грешка.
Но што е со sexual diversity & body positivity? Зошто не се претставени дебелите и педерите? Нив кој ги ебе, така? Епа после ќе се чудите како Русија победува. Без јасно репрезентиран диверзитет нема напредок, ни во Украина, ни против Кина.

Не знам стварно што сака да каже.
никој не е изненаден

Последен пат кога Шваба имаше ептен тешка криза се случија некој политички промени таму и дојде еден чичко што топлите браќа не му беа омилени и доста исчезнале по логорите. Останатото е историја.
IMO, заради санкциите, економски уште повеќе ќе се влошува состојбата во тие земји и зимава ќе има немири таму.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Досега само се покажало дека Русија губи.
(y)

Шириш лаги и дезинформации, и тоа намерно и го користиш форумов за таа цел. Ти си платен за ова што го правиш и треба по таа логика и сите да те третираат, и да не заборават кој си и што си.
Ја би ти препорачал да земеш да поработиш малку и со пот лебот да го вадиш, може и курето ќе почне да ти се дига на пичка.
да бе, него некој ќе го плаќа...

Си прочитал ти некој негов пост?
Ако некој него го плаќа тоа само Русија може да биде.

Али Византиецот би го плаќал да пишува. На страна од интересниот психолошки профил (на која основа сите го заебаваат), он ми е тесаурус за неточни информации, онака изравно неточни.

Последно уредено:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Еден пост му неам прочитано на Шекспир, ако веруваш :D
Појма неам што пишува.
Јас на други два поста се надоврзав.
Споредуваат ослободители со фашисти. Сакаат да ни праат раздор на темава :свиркам:
Прочитај и ќе научиш барем нешто вредно на темава.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
868
Поени од реакции
2.014
Покрај него црнкиња и мулатка. Расниот диверзитет - запазен, нема грешка.
Но што е со sexual diversity & body positivity? Зошто не се претставени дебелите и педерите? Нив кој ги ебе, така? Епа после ќе се чудите како Русија победува. Без јасно репрезентиран диверзитет нема напредок, ни во Украина, ни против Кина.
Интересно како овде кога се спомнуваат педерите, Шекспир е тука прв да одговори...Sheky to the rescue. :)

Да се вратиме на темата:
Још једно складиште муниције УА уништено ТВ вођеном ракетом лансираном са КА-52 Алигатора.

Последно уредено:
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Од линкот на Шекспир за тоа како насловот асоцира на погрешно:
The poll, published on Wednesday, surveyed more than 23,000 adults across 18 countries between mid-February and mid-May, and found that the Russian president has become the most unpopular leader in the world.

Pew's latest report includes data from a survey of the U.S., Canada, Belgium, France, Germany, Greece, Italy, the Netherlands, Poland, Spain, Sweden, the U.K., Israel, Australia, Japan, Malaysia, Singapore and South Korea.
Му паднал рејтингот во Америка, Канада, Шведска итн и факинг Малезија :pos: :pos:

Де нека го прибере некој овој, отиден е скроз ко овие што правеле тотална небитни анкети ко демек допринесуваат нешто. Исто ко Бен Стилер што допринесе во војнава што го посети Зелински така и овие со овие небитни анкети. Имаш изјави од првиот човек за надворешна политика дека веќе не ги интересира што мисли западот ама Шекспир се радува што некој од Малезија веќе не го подржува Путин :pos:

Нивото на кое се забегани со реалноста моментално го плаќаат Украинците.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.874
Поени од реакции
36.919

The poll, published on Wednesday, surveyed more than 23,000 adults across 18 countries between mid-February and mid-May, and found that the Russian president has become the most unpopular leader in the world.

Верувам дека на Путин стварно тешко му паѓа што е непопуларен во земји позади седум мориња и седум планини или кај Европски дупелижачи.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Од линкот на Шекспир за тоа како насловот асоцира на погрешно:

Му паднал рејтингот во Америка, Канада, Шведска итн и факинг Малезија :pos: :pos:

Де нека го прибере некој овој, отиден е скроз ко овие што правеле тотална небитни анкети ко демек допринесуваат нешто. Исто ко Бен Стилер што допринесе во војнава што го посети Зелински така и овие со овие небитни анкети. Имаш изјави од првиот човек за надворешна политика дека веќе не ги интересира што мисли западот ама Шекспир се радува што некој од Малезија веќе не го подржува Путин :pos:

Нивото на кое се забегани со реалноста моментално го плаќаат Украинците.
Теористите на заговор тука сте убедени дека западот ќе се „разбуди“ и обичните луѓе ќе сфатат како Путлер ќе донесе спас на Европа од американските окупатори.
Тој линк го постирав да се види дека тоа се уште е фантазија и западниот свет уште оперира на принципот на разумност.

Верувам дека на Путин стварно тешко му паѓа што е непопуларен во земји позади седум мориња и седум планини или кај Европски дупелижачи.
Не е е битно што Путлер мисли, ова ќе биде битно за Русите што ќе мислат за нивниот фјурер.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.627
Поени од реакции
25.006

znaci odlicno si ja vrsi rabotata.

napravile anketa vo zemji vazali pa duri i vo takava anketa pak vo edna demokratska zemja kako malezija e popularen.

zamisli da se sprovede anketa za bajden ili nekoj od glavucite od eu vo kina, venecuela, iran, nikaragva, zemjite od briks, cela afrika, cela juzna i centralna amerika... znaes onie 70% od svetot sto ne im vovedoa sankcii na rusite... kade zhena e zhena a trans e frik... normalniot svet.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Тоа е дел од јавниот наратив сега:
Русија можеби ја добива војната, ама санкциите ќе ги уништат.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
znaci odlicno si ja vrsi rabotata.

napravile anketa vo zemji vazali pa duri i vo takava anketa pak vo edna demokratska zemja kako malezija e popularen.

zamisli da se sprovede anketa za bajden ili nekoj od glavucite od eu vo kina, venecuela, iran, nikaragva, zemjite od briks, cela afrika, cela juzna i centralna amerika... znaes onie 70% od svetot sto ne im vovedoa sankcii na rusite... kade zhena e zhena a trans e frik... normalniot svet.
Не значи дека ако Бајден е непопуларен, дека тие луѓе го поддржуваат Путин. Дури и во земјите што не воведоа санкции, најверојатно повеќето од луѓето би застанале на страната на Украина. Зошто очекуваш руската пропаганда да има некакво влијание врз нив?

Тоа е дел од јавниот наратив сега:
Русија можеби ја добива војната, ама санкциите ќе ги уништат.
Тоа секогаш било наративот: санкциите ќе ја уништат и ништо не можат да добијат од Украина за да надоместат.

Kajgana Shop

На врв Bottom