Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
На Русите им беше забрането (https://www.ixbt.com/live/sw/na-torgovoy-ploschadke-aliexpress-bolshe-ne-poluchitsya-sekonomit-ali-zapretilo-rossiyanam-oplachivat-v-dollarah.html) да платат во долари стоки на AliExpress

Сега плаќањето работи само во рубли. Но, AliExpress има свој курс на рубљата во однос на доларот, што е значително повисок отколку во Русија.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.536
Поени од реакции
5.267
Еве уште еднаш за сите кои имаат дилеми за што се работи, мислам дека од оваа појасно не се може.

The old world is over: Key takeaways from Putin's first major speech since Russia's military offensive in Ukraine
Russian leader has buried the old world order and outlined his view on Russia’s and the world’s future, in a key address
1. The old world order is gone with the wind
2. Anti-Russian sanctions backfired on the West
3. Energy prices and inflation are self-inflicted
4. ‘Elite change’ awaits the West
5. If there’s a famine, it won’t be Russia’s fault
6.
7.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
1655497303926.png

Путин ја разреши (http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001202206130001) Поклонскаја од местото заменик-шеф на Россотрудничество

Таа претходно изјави дека „буквата Z симболизира трагедија и тага и за Русија и за Украина“.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.921
Поени од реакции
50.674
Напраи себап . Среди и да ја примат у фирмата за игрици што избегала од Белорусија . :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.263
Лукашенко понудил 200 тостови со авокадо и 350 чиа пудинзи дневно, на сметка на државата, како очаен обид да ги задржи.
Потценува Брко. Таа количина се троши до 10 сабајле. А работно време почнува во 9:45.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Се помачија Русите да ја ослабат малце рубљата спрема доларот, ама толку му е јака економијата што пак зајакна :D

Сега се туфкаат како да ја ослабат пак...

--------------------------------------------

Претседателот на Казахстан Токаев во присуство на Путин ги нарече ДПР и ЛПР „квазидржави“ и рече дека Казахстан не ги признава.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Се помачија Русите да ја ослабат малце рубљата спрема доларот, ама толку му е јака економијата што пак зајакна :D

Претседателот на Казахстан Токаев во присуство на Путин ги нарече ДПР и ЛПР „квазидржави“ и рече дека Казахстан не ги признава.

krajot ne moze da vi go najde covek, aj odlucete dali sakate slaba ili jaka rublja lol...

DPR i LDP i pola ukraina ke bide del od rusija ko krim. nema potreba da se zamaraat da gi priznavaat poslebno, sekako veke pocnaa da im delat ruski pasosi.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.679
Поени од реакции
5.307

Извор: Духот од Киев

Сигурно, ама милион посто не му го кажал тоа на Путин. Дека се" квазидржави".

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Извор: Духот од Киев

Сигурно, ама милион посто не му го кажал тоа на Путин. Дека се" квазидржави".
Казахстан изјави дека ги поддржува санкциите против Русија и подготвеноста да ги почитува, пишува (https://t.me/moscowtimes_ru/5143) The Moscow Times, цитирајќи го казахстанскиот претседател Касим-Жомарт Токаев.

„Има санкции, не смееме да ги прекршиме. Земјата добива известување за примената на секундарни санкции од Западот врз економијата на Казахстан“, рече претседателот Токаев.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.569
Нели е малку чудно што про-западната страна го фура наративот дека Путин е лудак и ненормален и истовремено го фураат тоа дека немал муда да употреби нуклеарно оружје. Блефирал. Али лудак, ненормален е.
А тоа дека имало разумни луѓе во руската армија кои немало да дозволат употреба на такво оружје, ми е најсмешно. Они бе си мислат филм е ова.

Како и да е, доволни се многу помалку нуклеарки за да отиде светот у курац, отколку што се мисли. Само гаѓаш нуклеарна централа со нуклеарниот проектил и ете ти доста поголем ефект. Таму и така си има нуклеарен материјал.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Како и да е, доволни се многу помалку нуклеарки за да отиде светот у курац, отколку што се мисли. Само гаѓаш нуклеарна централа со нуклеарниот проектил и ете ти доста поголем ефект. Таму и така си има нуклеарен материјал.
Зошто нуклеарна централа? Може да се гаѓаат јужниот и северниот пол, може масовно да се детонираат нуклеарки во орбита. Какви ли ефекти би имало тоа ххммм...?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.330
Поени од реакции
34.942
Нели е малку чудно што про-западната страна го фура наративот дека Путин е лудак и ненормален и истовремено го фураат тоа дека немал муда да употреби нуклеарно оружје. Блефирал. Али лудак, ненормален е.
А тоа дека имало разумни луѓе во руската армија кои немало да дозволат употреба на такво оружје, ми е најсмешно. Они бе си мислат филм е ова.
Не се глупи психопатите кои ги управуваат нештата. Разбираат тие добро што се случува. Филмот е за рајата... Да седат мирно/мадро додека овие си ги тераат агендите.

Инаку да, сето тоа е премногу блиску до колективна пропаст за да си играат brinkmanship со цел правење профит за воената индустрија (MIC) и надевање дека во Русија може да се случи промена на власт.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Започна размената на заробенците од Азовстал.

Украинскиот претседател Зеленски изјави дека била разменета Таира - Јулија Паевскаја, командант на медицинските волонтери од групата Ангели на Таира од Мариупол. Руски извори тврдеа дека Таира била вмешана во Азов, но тие ја демантираат оваа врска.

За кого и под кои услови не е пријавено.

1655505848237.png

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom