Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?


  • Вкупно гласачи
    677

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.289
Ја мислам дека Муерте е ставен во незгодна ситуација, во морална дилема....дали да ја прифати фактичката ситуација, или да продолжи да биде пријател со украинците, кои сакаат/нејќат го мразат Путин и Русија.
Дури и го оправдувам до некаде, подобро е да не биде лицемер и да остане достоен на пријателствата. У некоја позадина у која мозокот му ги процесуира информациите он го знае се ова, не е глуп. Ама бајасот е посилен од него у селектирања на информации кои му го обликуваат системот на верување.
 

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.274
Поени од реакции
11.823
Добро за Полјаците јасно е дека сакаат да помогнат на Украина. Зависи само во каква форма. Еве денеска се изнагушкаа Дуда и Зеленко. Два батаљони Полјаци во Днепетровск. Наскоро ќе попијат некој калибр. Него до сега како што читав Русија има испукано околу 1300 проектили(Искендер,Калибр, Кинжал)
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.763
Поени од реакции
26.327
Нека каже, можда би му помогнал во наративот. Имам неколку идеи како подобро би се претставувала украинската страна, по медиумите, без потреба од онолики бруки, како известувањата за Мариупол и сл.
И мене тоа ми дојде на ум. Ангажирале све луѓе вез некаква идеја. Нискоонтелегентни без никаков сенс за импровизација. Притоа не зборам за @Shakespear тој е најверојатно Руски трол за да го зачини либтардизмот, ниту за партиски тролови. Цела таа слика прикажува колку е ослабена Америка во најсилното оружје што го имаа, пропагандата.
 
Последно уредено од модератор:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.296
Поени од реакции
6.745
Videovo slucanjo mi naleta,
Besche tema pred nekoj den :D

 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.763
Поени од реакции
26.327
Ај сега ова да видиме како ќе се толкува:

По посетата на полскиот премиер во Киев - Зеленски поднесе предлог закон за уредување на специјален правен статус на полски државјани во Украина.

Мое мислење е дека ова е уште еден од бедните трикови на укро-нато-цистите и веројатно е најава за директно влегување на Полска.

Со законов веројатно сакаат да им овозможат на полските војници да добијат некаков статус на повремени украински државјани со што демек формално-правно нема да биде директно мешање на Полска, а впрочем и евентуалните полски заробеници би се третирале според женевска конвенција а не како странски платеници кои не подлежат на истата.

Втората можност е да се работи за оствсрување на она што подолго време предупредуваат русите, дека Полска има територијални претензии кон Украина и преку нивната долго време посакувана "peacekeeping mission" во западна Украина.

Како и да е, ова може лесно да се претвори во најзначајниот настан за понатамошниот тек на настаните.
Тоа ќе биде неофицијален масакр на Полски војници во Украина. Мислев дека се попаметни Пољаците, а тие коленичење на ниво на Зеленски.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.028
Поени од реакции
80.868
Oвие британскиве војници у Неготино, што се начукале и се с'рчкале у Неготино, гарант некој ги има тригернато со Украина.
 

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.763
Поени од реакции
26.327
пак твитови презентирате како докази и како вести.
Just in 3 battalions of aliens arrived in Burkina Faso
Што сакаш бе ти? Форентички докази за нештата? Ако не си приметил последните 6 години Твитер стана главен медиум на западната пропаганда.
 
Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Што сакаш бе ти? Форентички докази за нештата? Ако не си приметил последните 6 години Твитер стана главен медиум на западната пропаганда.
Три реченици муабет на твитер не е вест туку пропаганда без разлика од која страна доаѓа, ако градиш ставови и проекции врз тоа ти си обична будала
Автоматски споено мислење:

Одговорот е треба да си симпатизер на нацистите за да го голтнеш тоа. Пази не нацист, пошто храброста на таквите куртони попут муерте е еднаква на динко врабац. Чистачи на нацистички пиштоли… не се ни мињони, мињоните се жртвуваат за господарите. Овие се желатинска аморфна маса. Утре Путин за зачука на врата, од подрум ќе излезат и ќе почнат да кодошат наоколу. Најштетен сегмент во едно општество, на една нација. Единствена позитивна работа за нас е што излегоа на површина, попут кодошите во Турско. Попут Вељан од Речица и нему слични.
Седи бе сигмунд фројд, генерали, екомисти, стратези, психијатри се сте сега најново и видовит имате
 
Член од
3 јули 2016
Мислења
191
Поени од реакции
596
Не е глупоќа во прашање. Некој од нив работел/работи во невладините, а сега седи во некоја од државните институции. Тој мајндсет нему му носи добар живот и леб дома.
Моментално а тие, а оние за две червени се исти.
Tie se tie sho gi vikaa Al-nusra moderate rebels ili drugi bea? :icon_lol:
 

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
23.037
Поени од реакции
30.786
Член од
8 февруари 2020
Мислења
4.930
Поени од реакции
7.315
Ова твое размислување како русите добиле во заби во челичаарницата и претрпеле тежок пораз е повеќе за жалење од западната и украинската пропаганда каде што нацистите биле „евакуирани“, бидејќи пропагандата има за цел јачање на духот на војската, додека твоето размислување е плод наа таа пропаганда без да вклучиш мозак.
Не е до мозокот, туку навијачки. Слично на вицот со шќиптари кога отишле да навиваат на такмичење во трчање. Еден од нив почнал да го исмејува последниот, колку бил спор, сакат итн.
Другиве му викаат: абе тој е нашиот.
Овој што вреѓал: ауу, ама му се плашат, види како храбро ги брка, секоја чест.

Првин беше руска пропаганда, нема НАТО инструкори со Азов, сега е може има али не се НАТО инструктори туку преговарачи за мир кои се нашле таму.

Едно време тврдеа дека фатиле некој амерички генерал, но излезе фејк било. Сега повторно пишуваат, дека Русите успеале да го фатат генералот Roger Cloutier и пробуваат да се испазарат, но најверојатно пак фејк ќе излезе. Такви ликови, седат во позадина, а и доволно време имале да евакуираат некој што им е на висока позиција.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.142
Поени од реакции
21.779
Ретард, имаш 50+ години и најголемо достигнување ти е да те лајкаат на форум сајбер воините на грујо.

Одлогирај се и напрај нов акаунт, барем срамот помал ќе е така.
Tebe ko ne ti e sram uste da virees tuka pokraj site kardinalni gluposti sto gi imas iznatreskano, vervaj mene oko ne mi trepnuva.
P.s so 50+ ke recev mozam tatko da ti bidam ali vaka po glupostite sto gi pisis pa drug problem ke se javese, somnez deka ne si moe posto epten ograniceno i glupo si :cautious:
Тебе што ти е најголемо достигнување бе? Уште фали мајка ти да даде да цицаш за да се има целосната слика за твојот успех во животот. Ајде до пред 5-6 години Грујо ти беше крив, денеска кој ти е крив?
Toj od malo bilo umno, tako site mu velele.
Malo umno, malo umno i mu ostanalo do den denes taka da go vikat. Maloumno . Duri i od ko zavrsi nadustavno pravo ;).
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.666
Поени од реакции
28.087
У делот дека на Русите не им иде војнава како што очекувале и дека некако многу слабо напредуваат,да не речам се обрукаа пред цел свет можам да разберам.Али од нигде никаде,ничим изазван да квичиш по социјални мрежи со украинско знаме на аватар,тоа нешто од несреќно детство влече корени најверојатно,или па некои роднини се изебале без да знаат дека се у роднинска врска.Нема друго објаснување
 

Kajgana Shop

На врв Bottom