Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Интересна работа кога во Киев со пушки и пиштоли ја земаа власта за Западот(овде на темата дури водев спорови за нив ги штитев за нивниот став према Јанукович)тогаш тоа беа демократски паравојски.
Сега кога во источна Украина се пука и се преземаат градови тоа не е демократски за западот.Со незрелата политика ја туркат Украина во крвава братска војна.
Исто така кога Русија ја засили војската до Украина исто не е демократски а деновиве цели флоти на Нато влегуват во Црното море тоа се демократски војски.
Ја отвори Западот пандорината кутија целата не им е Украина туку Русија.
Сега е шансата да ја стават Русија под контрола бидејки за 10-20 години ќе стане суперсила сега Русија не е ни воено ни економски способна да парира на западот соодносот е 100 према 1 но за во иднина со ресурсите што ги има Русија може да стане суперсија економска и воено.
Русија има голема среќа што има нуклеарно оружје инаку Алијасата ќе ја пеплосаше.

Историјата се повторува како пред 150 години Украина самото име си кажува Покраина во превод си е Руска Киевска Русија Западот уште во таа војна Кримската кога ја поразува Русија и и го одзема влијанието во тие предели се започнува од тогаш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.436
Каква перфидна манипулација е ова, па одлуката на Судот која ти ја претставив му забрани на претседателот да распишува било какви референдуми. ЗОШТО?
Зошто не ги ни чита фактите.
Што има да се замара со факти кога многу полесно е да се измислат работи, да се направат свои конструкции, и после да се претставуваат како аргументи. Повеќе од пола пишувања му се конструкции и спинови. Најтраично е што можеби ни сам не знае да раздвои факти, од вести на CNN.

Не ми е јасно зошто на форумов се толерира вакво постојано нечесно дискутирање кое води само до провокации и нервирање на сите други дискутанти, и уништување на квалитетна конструктивна дискусија. Повеќе луѓе веќе се пожалија на ова.
Една работа е да се има спротивно мислење, тоа е сосема во ред: на форум сме јасно е дека не е можно сите да мислиме исто. Но постојано да се измислуваат работи, и да се фрлаат спинови и конструкции... тоа веќе е кршење на правилата за дискусија.

Нејсе. Во меѓувреме се заоструваат работите во Славјанск каде вчера почнаа масовни демонстрации со заземање на полициската станица и разни административни згради низ градот. Демонстрантите иначе поставиле и барикади на приодните патишта.
http://rt.com/news/eastern-ukraine-violence-slavyansk-240/
Денес се забележани оклопни возила окулу Славјанск, и хеликоптери и авиони со украински ознаки на над градот. Се слушале истрели од огнено оружје и најмалку една барикада на патиштата е заземена од силите на Киев. Забележани се и хеликоптери како на стар спортски аеродром на 5км од градот, како истовараат војници облечени во црно (платеници?).
Во градот се е затворено, не работи ни една продавница. Официјален Киев најави воена интервенција против демонстрантите. Лавров изјавил дека најавените 4страни прегововори во Женева ќе бидат откажани ако Киев употреби сила врз демонстрантите.

Дали е ова почетокот на оружен судир и граѓанска војна во Украина? :([DOUBLEPOST=1397382743][/DOUBLEPOST]Лоши работи, само што јавија за убиени и ранети на двете страни.
http://rt.com/news/kiev-clashes-rioters-police-571/

Последно уредено:
Член од
12 април 2014
Мислења
108
Поени од реакции
45
da potstam na kristofer hil amer.ambasodor vo mk za vreme na bombardiranjeto na srbija narecen krsac na rezimi site znaat koja mu bese ulogata ovde i so kogo suruvase ovde.no malkumina znaat deka posle toa kako uspesen krsac na rezimi bese ispraten vo belorusija da go skrsi tamosniot rezim ne go podrzuvam lukasenko no videte go metodot. polsko malcinstvo vo belorusija imaa namera da go zloupotrebat za taa namena i ne uspea fintata,posle toa nekoi poljaci od belorusija izlegoa so izvestuvanje deka ne im bilo jasno kako toa moze da se dojde do demokratija ako tie napagaat i siluvaat mladi belorusinki koi odat na uciliste ili grupi poljaci da pretepuvaat mladi belorusi vo kafici za potoa beloruskata policija da gi napadnela a NATO ke gi branel.posle toa eden novinar vo nas nedelen fokus napisa satiricno deka ako belorusija saka dase demokratizira treba da uveze barem dvesta iljadi albanci od kosovo i da im dade drzavjanstvo.samo za ilustracija za cesniot zapad.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.436
http://www.bbc.com/news/world-europe-27008026
Ukraine crisis: Casualties in Sloviansk gun battles
Ukrainian forces and pro-Russian armed men have traded gunfire in a battle for control of the eastern town of Sloviansk, the interior minister says.

At least one Ukrainian officer was killed and both sides suffered casualties, Arsen Avakov said.
[DOUBLEPOST=1397384764][/DOUBLEPOST]Почнале судири и во Марупол, ако може да се верува на муабетот тука:
https://twitter.com/novostidnua/status/455282635322171392

Со ова бројката на градови контролирани од проруските демонстранти се качува на 5: Mariupol, Yenakiyeve, Kramatorsk, Druzhkovka, Sloviansk.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Доколку не е исто, тогаш зошто НАТО се меша во Украина? Зошто амерички приватни војски хараат низ Украина и зошто САД се меша во нивната политика?

Не ти проаѓа затскривањето зад терминолошки техникалии кога НАТО и ЕУ во Украина настапуваат заеднички, а главната цел е доближување на НАТО до границите со Русија, овде ЕУ е само еден механизам за оддалечување од сферата на Русија, како лажен сјај злато кое треба да ги примами сиротите народи кон потчинување.

И сепак, фактите јасно кажувааат кој забранувал сенароден референдум за прашањето на НАТО и зошто напроти ова САД сакаше да ја втурне Украина во НАТО во 2008.

Каква перфидна манипулација е ова, па одлуката на Судот која ти ја претставив му забрани на претседателот да распишува било какви референдуми. ЗОШТО?

Суд установил, что президент в таких условијах не может об'јавить ни одного всеукраинского референдума, в том числе по вопросам членства Украины в НАТО.

http://www.segodnya.ua/ukraine/cud-razreshil-prezidentu-ne-provodit-referendum-po-nato.html

Ако ги земеш сите анкети за истото прашање во Русија ќе ги видиш истите резултати.

Додатно на ова, самиот Путин и предложи на ЕУ да фомираат заеднички сојуз од Владивосток до Лисабон, придобивките се накратко набројани во текстот:

http://lenta.ru/news/2010/11/25/wirtschaft/

Во целиот проблем западот не е заинтересиран за рамноправни односи и унифицирање на цела Европа, туку превземање на Русија и доминирање со руската држава.

Путин исто така му предложи на НАТО да го размести штитот и на руска територија кој заеднички би ги штител од некакви закани.

Никој повеќе нема сомнеж кои се целите на западот.
OK @Bratot еве ќе речеме дека навистина Јанукович по налог на суд не можел да распише референдум. Ќе ти верувам дека е точно. Поштен човек си.

Дали тоа го оправдува Јанукович, кој и покрај волјата на народот да се намали зависноста од Русија и да се зголеми соработката со Европа, во последен момент ги прекинува преговорите со ЕУ, им покажува среден прст и на Европа и на народот и потпишува договори со Русија? Да не заборавиме и дека Јанукович беше ектремно корумпиран со златни шолји во ВЦ, децетици реставрираи олдтајмери, целосни реплики од бродови, палати...

И после тоа кога народот излегува да протестира, во помал број на почетокот, ги пушта Беркут, кои ги кршат од ќотек протестантите и ги носи следниве закони:
  • 10-15 години затвор за учество во масов протест
  • 3 години за ширење екстремистички материјали
  • 5-10 години за протестирање пред владини објекти
  • 2000 хривни казна за непочитување на полициска заповед
  • 2 години затвор за групно собирање
Интересна работа кога во Киев со пушки и пиштоли ја земаа власта за Западот(овде на темата дури водев спорови за нив ги штитев за нивниот став према Јанукович)тогаш тоа беа демократски паравојски.
Сега кога во источна Украина се пука и се преземаат градови тоа не е демократски за западот.
Едно е да излезеш да протестираш против корупција, против Влада или некоја владина одлука, а друго е да бараш отцепување на делови од држава.

Еве ќе ти повлечам паралела.
Што ако утре имаме некој корумпиран премиер.
Грција му дава една милјијарда под маса и човекот и покрај несогласноста на народот еднострано реши да го смене името?
Нема ли да протестираш?
Или први ќе сте таму со @Bratot ?

Последно уредено:
C

cige

Гостин
НАТО не ги прекршил ветувањата од 1990 година, дека никогаш нема да се шири кон средна и источна Европа, бидејќи „такво ветување никогаш не било ниту дадено, и руските челници никогаш не предочија ниеден документ кој би го поткрепил тоа тврдења", признава Расмусен.
НАТО секогаш примал суверени држави кои слободно избирале да му се придружат бидејќи „тоа е духот на демократијата", пишува уште Расмусен. За руските тврдења вели дека се темелат на приватни изјави на поранешниот германски канцелар Хелмут Кол и шефот на германската дипломатија Ханс Дитрих Геншер, како и на поранешниот американски државен секретар Џејмс Бејкер, но „во 1990 година се разговарало единствено за повторното обединување на Германија", а проширувањето на НАТО не мило на дневен ред.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
OK @Bratot еве ќе речеме дека навистина Јанукович по налог на суд не можел да распише референдум. Ќе ти верувам дека е точно. Поштен човек си.

Дали тоа го оправдува Јанукович, кој и покрај волјата на народот да се намали зависноста од Русија и да се зголеми соработката со Европа, во последен момент ги прекинува преговорите со ЕУ, им покажува среден прст и на Европа и на народот и потпишува договори со Русија? Да не заборавиме и дека Јанукович беше ектремно корумпиран со златни шолји во ВЦ, децетици реставрираи олдтајмери, целосни реплики од бродови, палати...

И после тоа кога народот излегува да протестира, во помал број на почетокот, ги пушта Беркут, кои ги кршат од ќотек протестантите и ги носи следниве закони:
  • 10-15 години затвор за учество во масов протест
  • 3 години за ширење екстремистички материјали
  • 5-10 години за протестирање пред владини објекти
  • 2000 хривни казна за непочитување на полициска заповед
  • 2 години затвор за групно собирање

Едно е да излезеш да протестираш против корупција, против Влада или некоја владина одлука, а друго е да бараш отцепување на делови од држава.

Грција му дава една милјијарда под маса и човекот и покрај несогласноста на народот еднострано реши да го смене името?
Нема ли да протестираш?
Или први ќе сте таму си @Bratot ?
Одамна не коментирам на темава од тие како ти што несакаат да сватат, ти очигледно си убеден дека народот излегол на протести само против Јанукович без притоа да не е организиран од западни тајни служби и без вмешаност на западот, па толку ли е тешко да сватиш излегува 150.000 народ да протестира против полтиката на Јанукович во земја која е 50 милиони, протестантиве се насилни и крајно толерирани од полицијата, протестантиве пукаат од кровови со снајпери врз свои луѓе за да ескалира ситуацијата (ова е и докажано од една западна амбасадорка ако не се лажам) и после се ова Јанукович прави договор со опозицијата за референдум и шта ти ја знам што још, кој што договор уште истиот ден не го почитува опозицијата и продолжуваат со насилство, опозиционите политичари повикуваат на насилство и на убивање наРуси, го укинуваат Рускиот јазик, им пресретнуваат мејлови каде што децидно се укажува на зголемување на насилството од протестантиве, така да од овие сите работи што ти ги набројав ако неможеш да сватиш дека западните држави го спроведуваат ова насилно рушење на владата на Украина ради разни интереси кои излегуваат на виделина- географска положба, ГМО производи, и шта ти ја знам и кур ги боли за народот кој што под нивна капа ке живеат далеку полошо од колку под капа на Русите, така да ако ова неможеш да го сватиш најубаво да баталиш замарање со оваа тема, пребаци се на мода и дизајн или нешто слично можеби таму подобро ке ги сваќаш работите

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Одамна не коментирам на темава од тие како ти што несакаат да сватат, ти очигледно си убеден дека народот излегол на протести само против Јанукович без притоа да не е организиран од западни тајни служби и без вмешаност на западот, па толку ли е тешко да сватиш излегува 150.000 народ да протестира против полтиката на Јанукович во земја која е 50 милиони, протестантиве се насилни и крајно толерирани од полицијата, протестантиве пукаат од кровови со снајпери врз свои луѓе за да ескалира ситуацијата (ова е и докажано од една западна амбасадорка ако не се лажам) и после се ова Јанукович прави договор со опозицијата за референдум и шта ти ја знам што још, кој што договор уште истиот ден не го почитува опозицијата и продолжуваат со насилство, опозиционите политичари повикуваат на насилство и на убивање наРуси, го укинуваат Рускиот јазик, им пресретнуваат мејлови каде што децидно се укажува на зголемување на насилството од протестантиве, така да од овие сите работи што ти ги набројав ако неможеш да сватиш дека западните држави го спроведуваат ова насилно рушење на владата на Украина ради разни интереси кои излегуваат на виделина- географска положба, ГМО производи, и шта ти ја знам и кур ги боли за народот кој што под нивна капа ке живеат далеку полошо од колку под капа на Русите, така да ако ова неможеш да го сватиш најубаво да баталиш замарање со оваа тема, пребаци се на мода и дизајн или нешто слично можеби таму подобро ке ги сваќаш работите
Да, западни служби помагаа. Нема прашање за тоа.
Но, сто пати сум рекол за да помогнеш нешто треба да постои.
Иначе Путин ќе финансираше протести и преврати во Полска и во балтичките земји.
Незадоволството од корупцијата на Јанукович и од неговите одлуки, не ги создаде западот.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Да, западни служби помагаа. Нема прашање за тоа.
Но, сто пати сум рекол за да помогнеш нешто треба да постои.
Иначе Путин ќе финансираше протести и преврати во Полска и во балтичките земји.
Незадоволството од корупцијата на Јанукович и од неговите одлуки, не ги создаде западот.
тие западни служби помагаа во спроведување на насилство и насилно рушење на власт, зошто тие западни служби не дозволија да се испочитува договорот помеѓу Јанукович и опозицијата, па фино лепо избори и да се види до каде е работа, туку тие го прекршија истиот, инаку колку тој народ беше незадоволен од политиката на Јанукович, уште понезадоволен ке биде од политиката на овие фашисти, кога покрај гасот ке се зголеми и електрична енергија и на даноци и на секој производ што е неопходен за нормална живеачка и ке догураат до просјачки стап, ова го зборувам ако во овој судир власта ја задржат по некоја случајност фашистиве, во што чисто сумњам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.436
...кој и покрај волјата на народот да се намали зависноста од Русија и да се зголеми соработката со Европа, во последен момент ги прекинува преговорите со ЕУ, им покажува среден прст и на Европа и на народот и потпишува договори со Русија...
Волјата на народот? Имало референдум во Украина за ЕУ, НАТО, или за Евроазсискиот економски сојуз?
Протести на ЕДЕН плоштад, во ЕДЕН град во една голема земја како Украина... со тоа е изразена вољата на ЦЕЛА Украина?

Нема ли да протестираш?
Или први ќе сте таму со @Bratot ?
^^
Pulp Fiction. Евтини приказни. Еве и од мене една таква приказна.

Марсовци се спуштаат со свермирски бродови се населуваат во Мариово и во други слабо населени места. Донираат на нашата влада пар репликатори на храна и предмети, кои како погонско гориво користат вода и арско ѓубриво. Ветуваат и помош во развојот на нашата наука.
Со тоа, по кратка постапка стануваат полноправни граѓани на оваа држава.

Некое време подоцна, Марсовците основаат своја партија и како најбројно гласачко тело ги добиваат парламентарните избори. Веднаш носат одлука Македнија да се пристапи кон Марсовската Унија и во исто време со МПВА (Марсо-Плутонската Воена Алијанса) која отворено се спрема за инвазија и борба со останатите (човечки) жители на планетата Земја.

Домашните патриоти организираат протести, кои прераснуваат во отворени насилства. Некој открива дека Марсовците се исклучително осетливи на вода (затоа и го одбрале Мариово). Веднаш почнуваат да се празнат продавниците за играчки: сите купуваат (или крадат) пиштоли и пушки на вода. Некој вади видео упатство на Јутјуб за конструкција на едноставна пушка од водоводни пластични цевки и боца со компримиран воздух, со која млазот вода има домет и над 50тина метри.

Почнува Големиот Отпор на Македонија против Марсовците, кој подоцна ќе биде опеан во многу песни и книги, ќе бидат снимени бројни холувидски (и боливудски) филмски хитови, од кои барем еден со Вил Смит во главна улога.

Жртвите се бројни и на двете страни, но на Марсовците им доаѓа свежа помош од МПВА (Марсо-Плутонската Воена Алијанса) и исходот на војната полека почнува да се менува. Работите не се менуваат многу, ни кога здружените сили на доброволците и АРМ се засилени со УЧК и АНА, кои носат многу потребна логистика: неколку шлепери од кинески пластични пиштоли на вода.

Во краен момент пред целосен колапс, денот го спасуваат Пожарникарите на Македонија. Доаѓаат противопожарните возила кои неколку месеци во underground услови, инкогнито биле ретрофитирани со тенковски гасеници и големи резервоари за воздух или вода (воздух за амфибиски цели, и потоа вода за муниција).
Ова е моментот на пресврт. Додека противпожарните возила напредуваат, осоколените бранители добиваат кураж и го прават последниот противнапад. Ранетите и преморени борци со последните сили јуришаат на Марсовците. Логистиката влече големи подвижни резервоари со вода и на борците им ги заменува пиштолите со вода, со нови полни оружја.

Марсовците се во паника, последната работа што го носи нивниот краен пораз е фактот дека се притеснето покрај голема кривина на реката Вардар од каде со импровизирани пумпи се прскани со вода од храбрите локални земјоделци.
Поразот на Марсовците е целосен. Потпишана е безусловна капитулација, како и спогодба со МПВА (Марсо-Плутонската Воена Алијанса) за границите на тампон зона окулу Земјата во која МПВА не смее да има сообраќај или било какви активности. Воедно Еуропа, месецот на Јупитер кој е богат со вода е прогласен за Македонска колонија и договорена е соработка со Плутонците да се оформи заедничко истражување, во кое тие си земаат за обврска логистички да го помогнат агрикултурниот тим од Драчево, кој таму ќе оди да сади кромид.

Работите изгледаат мирно, но дали е ова крајот на невољите?

(краток извадок од книгата: Првата Македонско-Марсовкса Војна, почеток на егзодусот)

Ахем... Ги повикувам модераторите да прекинат да толерираат конструкции и спинови во дискусијава. Или барем да ги префрлаат ваквите постови во ЧДА. :)

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Волјата на народот? Имало референдум во Украина за ЕУ, НАТО, или за Евроазсискиот економски сојуз?
Протести на ЕДЕН плоштад, во ЕДЕН град во една голема земја како Украина... со тоа е изразена вољата на ЦЕЛА Украина?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.607
Поени од реакции
35.436
Мене видот ми е одличен. Но никаде не гледам таму да пишува референдум?

Или денес анкети од НВА, новини, студенти од универзитети, и слични, се употребуваат наместо рефендуми?

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.231
Поени од реакции
13.693
Само неука персона ќе тврди дека во цела ситуација е најважно прашањето за ЕУ и Украина.
Претседателските избори во 2015 следеа по редовен датум, маиданци можеа комотно да почекаат и така Јанукович имаше негативна подршка кај граѓаните. По легимитем пат од тоа амин.
Но што правеа тие? Насилно, палеа, уриваа. Жедни се за власт а не за ЕУ.
Па ниту Франција ни Германија не испракаше позитивни сигнали за членство на Украина во ЕУ. Самите европјани сметаат дека не им е потребна уште една земја како Бугарија, чија економија е во крајно негативна позиција.
Јасна е фрустрацијата кај украинскиот народ гдп по глава им е исто на ниво со Косово, ние Македонија па сме подобри во тој поглед.
Белорусија има двојно поголем гдп, со раст од 2%, Казахстан има 4 пати поголем гдп со раст од 5%.
Јанукович потпиша само договор за заем, кој неопходно им беше потребен на украинската економија, тој заем не ја обврзуваше Украина да влезе во ЕвроазискатаУнија.
На така исфрустриран народ, ограбен од политчката гарнитура од лица како Тимошенко,Јанукович и цела компанија на олигарси,најлесно е да им подариш сон за економски просперитет, при тоа цел гнев да го насочиш кон Русија.
Алатка кој многу добро ја користат Американците.

Од цел економски експорт на Украина дури 58% доаѓа од западниот дел. Каде што населението е претежно руско.
Маиданосвкиот европски запад е со мизерни 7% удел во економијата.

Еве го и расцепот во поглед на приходите.

Ukraine’s GDP for the year 2013 is equal to about 1.475 trillion Hryvnia and more than half of it was earned by only 4 regions (Donetsk, Dnepropetrovsk, Zaporozhye and Lugansk).

The difference in gross regional product is striking. For example, when one compares the GRP of the Chernivtsi Region, a region dominated by the opposition (where protesters seized the regional administration building) with the “calm” regions in the east then: the GRP of the Dnipropetrovsk region is 3.17 times higher, in Donetsk 2.65 times, in Zaporizhia 2.6 times, in Kharkov 2.16 times and in Odessa 2 times.

In these circumstances, it would be logical to expect that the state would withdraw funds from the richest regions in order to distribute them among those who are poorer.

Western Ukraine is the citadel of Ukrainian nationalism and at the same time, the most immature of the two halves of the country. It all boils down to the fact that local nationalism came from the towns (as was the case in all countries – from France to Norway) and from the villages. How many political figures of the Ukrainian national movement came out of the urban environment? Why did the people, before the revolution and the Bolshevik “Ukrainianization”, who lived in cities in Ukraine spoke Russian and why was Ukrainian mostly spoken in the countryside? The entire “Ukrainian” movement bears the heavy imprint of provincialism and narrow-mindedness, characteristic of people from the village, which, as such already has negative consequences for it.

Suffice it to say that of the five largest cities (Kharkov, Odessa, Kiev, Donetsk, Dnepropetrovsk) four belong to the Russian-speaking south-east of the country. Speaking of Kiev, on paper it is responsible for about 40% of the budget revenues (excluding customs) because many businesses are registered there and also pay taxes there. But subsidies to perform the functions of the capital, the huge costs for infrastructure and other payments from the budget to fund organizations actually mean, no yoke, that Kiev is one of the most subsidized regions across the country. Some may see the parallels with Moscow in Russia (which earns a quarter of the country’s GDP), but these parallels are not really there, the capital of Russia had until recently a budget deficit of 146 billion rubles, largely because of Putin’s election promises.

However, let’s not get distracted here. If you look at the competitiveness of individual regions of Ukraine, it is dominated by the eastern provinces: of the top 5, only Kiev is “Ukrainian”, Donetsk leads on the effectiveness of corporate governance (higher than Switzerland), the railway structure of the Kharkov region corresponds to the Netherlands, on efficiency of the goods market Odessa is nr 1, Donetsk takes the lead on the availability of new technologies (in the Chernigov region, it is the lowest of all the regions in the world), Donetsk also takes the lead on business development and Kharkov leads in innovation. Naturally , the people from the West of Ukraine gratefully give their Eastern brothers, who are the engine for their prosperity, nicknames like “Muscovites” and “Donetsk rednecks”[DOUBLEPOST=1397406080][/DOUBLEPOST]Сума сумарум, ако почнат со воени дејствија кон протестантите на истокот. Отиде Украина во неповрат.[DOUBLEPOST=1397406487][/DOUBLEPOST]Тоа и им требаше.:tapp:
Ukraine’s Security Council has approved a full-scale security operation in the country’s eastern regions following the crackdown in Slavyansk, coup-imposed President Aleksandr Turchinov said. Military forces will take part in the operation, he added.

Претходно беа предупредени од Лавров да не користат сила, исто како што не беше користена сила кон маидановци.
И тие преговори што беа најавени, очигчедно некој не сака да ги одржи. Тука има заслуга Америка по моја претпоставка.[DOUBLEPOST=1397407137][/DOUBLEPOST]Јас против сецесија на источните региони од страна на Русија. Но очигледно истокот сака независност од Киев и западот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom