Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.916
Од сите тенеќиња, шекспирофци и стауфери, овој Цитро најглуп испадна..
брат, шо дрога земаш?Ukraine says Russia withdrawing from around Kharkiv
Ukraine news for May 14: Army says Russian troops are withdrawing from Kharkiv after weeks of heavy bombardment.www.google.com
Битката за Харков е добиена, њет за Путкин.
Украинскиот налет е премногу за руските сили во тој регион. Сега во опасност е руската армија кај Изиум која беше и нај активна и најмногу продираше во украинска територија. Доколку Украинците дојдат до досег на главната снабдувачка линија која поаѓа од Белгород кон Изиум тоа би значело сериозно загрозување на руските сили во тој регион. Се на се почна новата фаза од војната после преломната точка и новиот моментум кој е на страната на Украинците.
Украинската армија доби уште една битка која не постоеше. Следно е да ја добијат битката за Лвов. Браво за храбрите Украинци.Битката за Харков е добиена, њет за Путкин.
Не ме радува,ни тоа ни војната,него сум засекиран.Само идиот се радува.Ништо позитивно нема да донесе.Гледаме до сега за три месеци што носи Украина.Инфлација,покачени цени на храна,гориво итн.Не треба тоа да те радува, од проста причина што со ова темпо скоро сигурно одиме кон нуклеарна војна. Може не си приметил до сега ама САД се агресорот, или може поточно тој што ги влече потезите позади САД, Русија се брани моментално. Истите тие САД управуваат и со Украина, на секој можен план.
И ти се радуваш, како дете на авионска бомба додека си игра со истата додека бомбата е у оган.
Мене ми е јасно, Холивуд ви ги испрал мозочињата, постов е за џабе....ама сепак.
Тук-таму.Каде живееш?
Да се потсетиме колку се заеба Путин со војната и колку тоа малку западно оружје го смени текот на војната.Наводно ситуацијата вчера вечер. Барем според Руската страна. Ако е вистина 50.000 Украински војници се опколени.
Прегледај го приврзокот 324370
Ау кој секс им удираат. Дури ни во моите највлажни соништа овие сценарија ги нема
Тоа е исто како ти коа се радуеш дека ке купуеш поскупа храна и ке плаќаш поскуп гас а за возврат добијаш помали приходи за да се нахранат Украинците избеглици од соседната зграда кои ке лежат по цели денови додека ти ке работиш за нив а од кои ке ти биде страв да излезеш навечер да прошеташ,слично како овие од Сирија што ви ги силујат жените а вие како знак на благодарност ги хранителол какви оргазми добиваат на ФБ при веста дека Русија не праќа повеќе струја во Финска чиниш ќе осетат нешто. А во исто време во пола држава нема ноќно улично осветлување.
Ти ќе да си стариот wicked_1, од тоа полошо нема.Ти ќе да си новиот рон бургунди изгледа
Диле, ај жити се.Тоа е исто како ти коа се радуеш дека ке купуеш поскупа храна и ке плаќаш поскуп гас а за возврат добијаш помали приходи за да се нахранат Украинците избеглици од соседната зграда кои ке лежат по цели денови додека ти ке работиш за нив а од кои ке ти биде страв да излезеш навечер да прошеташ,слично како овие од Сирија што ви ги силујат жените а вие како знак на благодарност ги храните