Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
tesko toa... probaa...

demokratskiot iran ima dil so demokrstska kina sto ne e samo nafta za pari nego i za oruzje, ivesticii pa i voen sojuz....

moze da probaat so venecuela, saudiska arabija oh wait i tamu nekako slabo...

aj moze turcite i amerite ke im prodadat od onaa sto demokratski ja osloboduvaat od sirija.
Автоматски споено мислење:

mislis ke im go ostavat gradot izgraden od katerina velika kade gorea zivi rusi?

jas ne veruvam deka ke sakaat ni da pregovaraat seriozno pred da go obezbedat cel breg.
Ke vidime dali ke uspeat vo toa.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
tesko toa... probaa...

demokratskiot iran ima dil so demokrstska kina sto ne e samo nafta za pari nego i za oruzje, ivesticii pa i voen sojuz....

moze da probaat so venecuela, saudiska arabija oh wait i tamu nekako slabo...

aj moze turcite i amerite ke im prodadat od onaa sto demokratski ja osloboduvaat od sirija.
Да знам дека пробаа ама нагласив само за да се види лицемерието. До вчера гробот им го копаа на Иран, денеска преговараат за нафта.

Башка Турција … вчера на Ердо му спремаа воен удар и атентат, денеска бараат С400 да им даде на Украина. Буквално златни рипки у помнењето.

Дури сега излегува на виделина зошто Русија толку благо делуваше во Аршак. Тоа веројатно значи и Азерите се АУТ за нафта и гас, остана само Катар.

Ke vidime dali ke uspeat vo toa.
Па не се малоумни Иран, ја имаше истата програма и Ирак после 1991 нафта за храна …. Галење на јагнето пред колење…

Член од
3 јули 2016
Мислења
192
Поени од реакции
596
Amerikancite i otvoreno se falat deka osum godini ja spremale armijava za vojna. Neka trepka ova vo slucaj nekoj da ne razbira ushte koj e 100% odgovoren za konfliktov.

Ukraina e pod direktna amerikanska i britanska kontrola. Niedna odluka sami ne nosat.

Celosna odgovornost za konfliktov e kaj voeniot sojuz shto e samo odbranben sojuz.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Amerikancite i otvoreno se falat deka osum godini ja spremale armijava za vojna. Neka trepka ova vo slucaj nekoj da ne razbira ushte koj e 100% odgovoren za konfliktov.
Па се разбира дека ќе ја спремаат кога пред осум години Русија ги нападна. Што очекуваше да прават? Русија е се уште таа 100% одговорна тука. Украинската армија ја спремаа за одбрана, не за офанзива.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.592
Па се разбира дека ќе ја спремаат кога пред осум години Русија ги нападна. Што очекуваше да прават? Русија е се уште таа 100% одговорна. Украинската армија ја спремаа за одбрана, не за офанзива.
da go ispolnat minskiot dogovor sto go potpisaa... toa e normalno.

nenormalno e so glava u zid da ides. em ke izgubat uste teritorija, em ke imaat 10tina mil raseleni, em ke imaat unistena drzava em 100ti iljadi mrtvi i na kraj pak sve ke potpisat.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
da go ispolnat minskiot dogovor sto go potpisaa... toa e normalno.

nenormalno e so glava u zid da ides. em ke izgubat uste teritorija, em ke imaat 10tina mil raseleni, em ke imaat unistena drzava em 100ti iljadi mrtvi i na kraj pak sve ke potpisat.
Исто како што ни Русија не го испочитува.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.411
lol, ne e problem toa, samo nekat da ja sramnat so zemja kako mariupol.
Одеса е бисерот на Црно Море, греота е да се уништи, ма да многу други такви градби нема да бидат поштедени, по цел свет.

Последно уредено од модератор:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Рака на срце колку оружје од тогаш до војната има влезено? Украина сам се брани или има логистика?
Тука имаше ликови што викаа за 10дена ако не падне Украина ке го јаделе русите, ке се распаднела земјата

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.051
Поени од реакции
9.411
Доларов рипа како бесен, што значи капиталот метла фаќа од Европа у САД....почна да ескалира работава на економски план бајаги у последниве неколку саати. Нешто се случува а нема по медиуми ништо.
П.С. Дали ова најавата на Финска и Шведска за у НАТО, кој знае.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Доларов рипа како бесен, што значи капиталот метла фаќа од Европа у САД....почна да ескалира работава на економски план бајаги у последниве неколку саати. Нешто се случува а нема по медиуми ништо.
П.С. Дали ова најавата на Финска и Шведска, кој знае.
Del e posledica od krenatite kamati tamu.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.422
Поени од реакции
24.592

aj valjda konecno i bugarite ke se u pravo...

Исто како што ни Русија не го испочитува.
ti lud si be? ukraincite posle prviot dogovor napravija ofanziva i zazedoa del od donbas a seperatistite vozvratija vo juli 2014. prilicno jasno e koj prv pocna, koj zazede teritorii i koj ne go pocituvase dogovor. posle vtoriot dogovor istoto bese samo ovojpat kaj mariopul so azovci.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom