Amerikancite i otvoreno se falat deka osum godini ja spremale armijava za vojna. Neka trepka ova vo slucaj nekoj da ne razbira ushte koj e 100% odgovoren za konfliktov.
Ukraina e pod direktna amerikanska i britanska kontrola. Niedna odluka sami ne nosat.
Celosna odgovornost za konfliktov e kaj voeniot sojuz shto e samo odbranben sojuz.
Amerikancite i otvoreno se falat deka osum godini ja spremale armijava za vojna. Neka trepka ova vo slucaj nekoj da ne razbira ushte koj e 100% odgovoren za konfliktov.
Па се разбира дека ќе ја спремаат кога пред осум години Русија ги нападна. Што очекуваше да прават? Русија е се уште таа 100% одговорна тука. Украинската армија ја спремаа за одбрана, не за офанзива.
Па се разбира дека ќе ја спремаат кога пред осум години Русија ги нападна. Што очекуваше да прават? Русија е се уште таа 100% одговорна. Украинската армија ја спремаа за одбрана, не за офанзива.
da go ispolnat minskiot dogovor sto go potpisaa... toa e normalno.
nenormalno e so glava u zid da ides. em ke izgubat uste teritorija, em ke imaat 10tina mil raseleni, em ke imaat unistena drzava em 100ti iljadi mrtvi i na kraj pak sve ke potpisat.
da go ispolnat minskiot dogovor sto go potpisaa... toa e normalno.
nenormalno e so glava u zid da ides. em ke izgubat uste teritorija, em ke imaat 10tina mil raseleni, em ke imaat unistena drzava em 100ti iljadi mrtvi i na kraj pak sve ke potpisat.
Рака на срце колку оружје од тогаш до војната има влезено? Украина сам се брани или има логистика?
Тука имаше ликови што викаа за 10дена ако не падне Украина ке го јаделе русите, ке се распаднела земјата
Доларов рипа како бесен, што значи капиталот метла фаќа од Европа у САД....почна да ескалира работава на економски план бајаги у последниве неколку саати. Нешто се случува а нема по медиуми ништо.
П.С. Дали ова најавата на Финска и Шведска за у НАТО, кој знае.
Доларов рипа како бесен, што значи капиталот метла фаќа од Европа у САД....почна да ескалира работава на економски план бајаги у последниве неколку саати. Нешто се случува а нема по медиуми ништо.
П.С. Дали ова најавата на Финска и Шведска, кој знае.
Две третини од Бугарите стравуваат дека Москва ќе пријави напад врз објекти во Бугарија, додека повеќе од половина стравуваат дека Русија може да ги окупира. Според истражувањето спроведено во таа земја, тројца од четворица Бугари се плашат од употреба на нуклеарно оружје. Станува збор за...
ti lud si be? ukraincite posle prviot dogovor napravija ofanziva i zazedoa del od donbas a seperatistite vozvratija vo juli 2014. prilicno jasno e koj prv pocna, koj zazede teritorii i koj ne go pocituvase dogovor. posle vtoriot dogovor istoto bese samo ovojpat kaj mariopul so azovci.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.